pdf-ruta178
GRP d'Andorra

La volta a tot un país

 • Fitxa i mapes
 • Llista d´etapes
 • Informació pràctica
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
dificultad
Dificultat

Alta

Excursions exigents d'alta muntanya amb desnivells i distàncies importants.
desnivelDesnivell acumulat

8.732m

Distància totalDistància total

110 km

Temps total efectiuNúmero d´etapes

7 etapes

altitud_minimaAltitud mínima

900m

distanciaPunt d´inici de la ruta

Aixovall

altitud_maximaAltitud màxima

2.830m

distanciaPunt final de la ruta

Aixovall

banner apadrina

El GRP d'Andorra és una fabulosa travessa d'alta muntanya de 110 km de longitud que dona la volta a tot el país en set etapes apassionants. El GRP és un dels grans trekkings dels Pirineus i un dels més admirats i desitjats pels excursionistes gràcies a la bellesa dels paisatges d'alta muntanya que ens ofereix i a la profunditat amb la que ens descobreix el país per antonomàsia dels Pirineus, Andorra, amb tots els seus matisos i atractius. En el nostre recorregut per les set parròquies andorranes, cada etapa es converteix en una experiència inoblidable!

El millor d´aquesta ruta

 • Fer a peu i en una setmana la volta a tot un país.
 • Les desenes de preciosos estanys d'aigües cristal·lines que ens trobem durant la travessa.
 • Descobrir en un mateix recorregut tots els espais naturals protegits d'Andorra.
 • Viure l'essència de l'alta muntanya durant la cinquena i sisena etapes.
 • Endinsar-nos en la història i la cultura del país: camins empedrats, bordes, pedra seca, balmes, fargues, ponts, ermites,... en un marc incomparable.
 • Trobar-nos amb excursionistes de tots els països i compartir les vivències de la jornada.
 • La màgia de les postes de sol als refugis de l'Illa, Juclà i Comapedrosa. No les oblidarem mai!

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

trkTwoNav (.trk) gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

GRP d

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

Javi Prieto
10-08-2022 19:27:07h

Jo la vaig fer fa 6 anys i malgrat estar en forma se'm va fer força dura. Pujar m'encanta, però al baixar li tinc una mica de mania. La vam fer a principis de juny i de nit als refugis no guardats vam passar un fred impressionant. Ens va ploure durant 3 dies. Alguns trams són perillosos, sobretot si s'ajunten amb vent i pluja com en el nostre cas i hi va haver una congesta de neu que vam haver de creuar que no he passat mai tanta por a la meva vida. Aconsello que no us emocioneu i que ho planifiqueu molt bé. I si podeu anar amb algú amb experiència a la muntanya millor. Aquesta ruta no és per a tothom. Això sí, al·lucines amb les vistes i amb les sensacions que genera la muntanya. Sens dubte, de les millors experiències que he viscut. Algun dia m'agradaria fer-la corrent sense portar una motxilla de 14kg jajaja!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Esteve Puig Morral
05-05-2022 13:08:35h

Vaig fer aquesta ruta ja fa anys, dura, però espectacular, he fet molts trekkings arreu del món i aquest potser un dels millors. Haig de tornar a fer-la.

Indesinenter
10-12-2019 16:47:45h

Enguany he fet aquesta ruta,, l'he trobada molt dura per a mi, ja que no soc un sportista de a diari, pero captivadora pels paissatges, els estanys, la gent, etc,. Pense en tornarla a fer algun dia, mes avant, i tambe espere, que no em pedre, com m'he perdut enguany, sempre la tindre molt present com, una aventura meravellosa.

7 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta