pdf-ruta1219
Circ de Gavarnie i la Gran Cascada

Popular excursió que ens porta des de Gavarnie fins als peus de la Gran Cascada

  • Fitxa i mapes
  • Recorregut
  • Llocs d´interès
  • Fotos
  • Comentaris ()
  • Rutes guiades properes
  • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Mitjana

Caminades de distància i desnivell moderats que no superen els 14 km de llargada ni els 600m de desnivell.
desnivelDesnivell acumulat

385m

Distància totalDistància total

11 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

3:20h

altitud_minimaAltitud mínima

1.365m

distanciaPunt de sortida / arribada

Oficina de Turisme de Gavarnie

altitud_maximaAltitud màxima

1.750m

distanciaPoblació més propera

Gavarnie

Us proposem realitzar una de les rutes més conegudes i imprescindibles dels Pirineus. Es tracta de l'excursió que va des de Gavarnie fins a la Gran Cascada de l'espectacular circ de Gavarnie pel camí principal.

El circ de Gavarnie és una veritable meravella de la naturalesa. Està format per una gran muralla rocosa amb tres grades verticals i presenta uns 1.500m de desnivell entre el fons de la vall i els cims de més 3.000m d'altitud que l'envolten (Marboré, pics de la Cascada, Espalda del Marboré, Torre de Marboré, el Casco del Marboré...), que estan separats entre ells per petites glaceres. Enmig del circ hi trobem la Gran Cascada, que amb els seus 423m de caiguda, està considerada la més alta d'Europa. Aquest circ està ubicat just al punt on coincideixen dos importants parcs nacionals: el Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut (Espanya) i el Parc Nacional dels Pirineus (França). Aquests dos parcs són el símbol de la gran riquesa natural i paisatgística que trobem aquí i que l'UNESCO ha catalogat com a "Patrimoni Mundial de la Humanitat".

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: 3:20h en total: 1:10h per pujar des de l'aparcament fins a l'Hotel du Cirque et de la Cascade, 0:40h per anar des d’aquest hotel fins als peus de la Gran Cascada i 1:30h de tornada pel mateix camí, ara de baixada.

: Mitjana. La dificultat ve donada bàsicament per la llargada de l'itinerari. Fins a l'Hotel el camí és ample (pista) i bastant fàcil. Des de l'Hotel i fins als peus de la cascada el camí (sender) és més pedregós.

: Estiu i tardor.

: Res en especial.

:

· Ordesa y Monte Perdido, Parque Nacional 1:40.000. Editorial Alpina.
· Gavarnie Luz-St-Sauveur PN des Pyrénées. 1748OT. 1:25.000. IGN.

: Si volem admirar el circ de Gavarnie des d’altres punts de vista, des del mateix poble de Gavarnie surten diverses excursions interessants. Un exemple és l'excursió circular que primer puja fins al Plateau de Bellevue i la cabana de Pouey d'Aspe i després baixa fins al camí principal del circ de Gavarnie. Una altra opció, encara que de dificultat més elevada, és l'excursió que puja pel camí de Pailha i que abans d'arribar al refugi d'Espuguettes es dirigeix per un sender molt bonic (però en alguns casos una mica aeri) fins a l'Hotel du Cirque et de la Cascade. Durant l'hivern, el circ de Gavarnie s'omple d'apassionats del món de l'escalada en gel. Si no sou persones experimentades en muntanya, no us recomanem accedir al circ durant les èpoques d’hivern i primavera.

Com arribar-hi en cotxe

Des de la població de Luz-Saint-Sauveur (França) agafem la carretera D-921 i remuntem la vall en direcció S. Deixem enrere la població de Gèdre (a 11 km de Luz) i, finalment, arribem a la localitat de Gavarnie (a 19 km de Luz). A l'estiu s'ha de deixar el cotxe a l'entrada del poble, a l'aparcament de pagament que hi ha (consultar horaris). El centre urbà de la localitat està tancat al trànsit motoritzat i es pot passejar tranquil·lament pels seus carrers peatonals. Les persones amb mobilitat reduïda, després de presentar l'acreditació pertinent, podran entrar al centre urbà i aparcar-hi amb el seu vehicle. La carretera continua asfaltada aproximadament 1,5 km, cosa que permet als usuaris de cadires de rodes poder endinsar-se una mica en direcció al circ.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

Què més podem visitar?

  • Pont de Napoléo i via ferrada
    Pont de Napoléo i via ferrada

    Napoléo III va fer construir aquest pont entre els anys 1859 i 1863. El pont fa 63m d'alt i 68 de llarg, i es troba a les afores de Luz-Saint-Sauveur, a la carretera que va cap a Gavarnie. Just a sota del pont hi ha la via ferrada que porta el seu mateix nom. Es tracta d'una via ferrada curta, de no més de 20 minuts, amb diversos passos desplomats i aeris.

    Coordenades GPS: 42.8583076º -0.0053330º

  • Estació d´Esquí de Gavarnie-Gèdre
    Estació d'Esquí de Gavarnie-Gèdre

    Situada al cor del Parc Nacional dels Pirineus (França), aquesta estació d'esquí és una de les atraccions de la vall juntament amb el seu gran patrimoni natural: circs, llacs, pics de 3.000m,... Fa uns anys Gavarnie va ser nomenada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Per accedir a l'estació d'esquí, des de Gavarnie cal fer alguns quilòmetres en direcció al port de Bujaruelo.

    Coordenades GPS: 42.7296498º -0.0309749º

  • Notre Dame des Neiges
    Notre Dame des Neiges

    Situada a una altitud de 1.519m, a dalt d'un turó per sobre de Gavarnie, aquesta estàtua de Firmin Michelet data de l'any 1927. Arribem a l'estàtua per un petit sender que surt des de prop del refugi de Granges de Holle (CAF – 1.495m), a on arribem per la carretera que puja des de Gavarnie cap a l'estació d'esquí de Gavarnie-Gèdre.

    Coordenades GPS: 42.7395633º -0.0173922º

  • Via Ferrata de Coumély
    Via Ferrata de Coumély

    Es tracta d'una via ferrada equipada a on els grans al·licients són una llarga passarel·la i un zona desplomada. Per accedir a l'inici de la via ferrada, des de Gèdre continuem en direcció a Gavarnie i al cap de 3 km (poc després de la zona coneguda com a Chaos de Coumély) trobem, a mà dreta de la carretera, un petit aparcament amb un panell de fusta indicant l'inici de la via ferrada, a prop del pont de Couret.

    Coordenades GPS: 42.7623º 0.0026º

  • Casa del Parc Nacional dels Pirineus a Gavarnie
    Casa del Parc Nacional dels Pirineus a Gavarnie

    Al carrer principal del poble de Gavarnie hi trobem la "Maison du Parc", un dels centres d'informació del Parc Nacional dels Pirineus. Regularment, podrem trobar-hi projeccions de pel·lícules sobre fauna i flora local dirigides per un guia-monitor que quan s'acaba la pel·lícula proposa un debat. També hi trobarem una exposició permanent sobre el "Pirineisme" i nombroses exposicions temporals. L'accés és lliure si s'hi va individualment, però si s'hi va en grup cal reservar.

    Coordenades GPS: 42.7332119º -0.0090988º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
Comencem l'excursió a l'entrada de Gavarnie (0:00h - 1.365m), just al costat de l'Oficina de Turisme. En aquesta oficina podem trobar-hi informació de la previsió meteorològica del dia i sobre les moltes activitats que es poden fer a la zona. Gavarnie és un petit poble de muntanya que darrerament ha esdevingut un enclavament turístic força conegut. Es troba situat prop del circ de Gavarnie, a la capçalera de la vall, a l'extrem S de la regió anomenada "les Vallées de Gaves". Cada estiu i durant dues setmanes, a Gavarnie se celebra un festival de teatre que aplega a milers d'espectadors. El poble de Gavarnie es considera el bressol del "Pirineisme": al segle XIX, Gavarnie va esdevenir el gran punt de trobada dels "pirineistes" i va veure com hi naixia una nova professió, la de guia de muntanya. Actualment continua sent un punt de referència ineludible per qualsevol persona que desitgi conèixer els Pirineus. Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Comencem l'excursió a l'entrada del poble de Gavarnie.

Avancem pel carrer principal de Gavarnie en direcció al circ (S). Sorprèn que, ja des del poble, tinguem unes bones vistes del circ de Gavarnie. Davant del circ, a la nostra esquerra, destaquen els dos pics dels Astazous, l'Oriental (3.071m) i l'Occidental (3.015m), separats pel conegut corredor Swan. Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Servei de lloguer d'ases per anar fins al circ.

A mesura que anem avançant pels carrers del poble, les vistes que tenim del circ i de la cascada, que seran visibles pràcticament durant tota l'excursió, van millorant. Arribem al pont de Broule (0:15h - 1.381m), que està situat sobre el riu de Gavarnie (Gave de Gavarnie). En aquest punt tenim l'opció de continuar per la dreta del riu per una pista ampla de terra (la mateixa per la que veníem) o bé creuar el pont de Broule i avançar pel cantó oriental de la vall, per una pista asfaltada. És indiferent l'opció que triem: els dos camins es tornen a trobar i s'ajunten uns 600m més enllà, al pont de Nadau. Una bona opció pot ser pujar per un camí i baixar per l'altre, així l'itinerari de tornada serà una mica diferent. Així doncs, nosaltres continuem progressant còmodament pel camí de terra de la dreta del riu sense creuar el pont de Broule. Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Durant uns 600m, un camí avança pel marge esquerre i un altre avança pel marge dret.

VÍCTOR HUGO I EL CIRC DE GAVARNIE

L'any 1843, el poeta romàntic Victor Hugo, durant un viatge que va realitzar pels Pirineus va visitar el circ de Gavarnie i va quedar xocat i admirat per la majestuositat d'aquesta gran i incomparable muralla natural. Victor Hugo no es va cansar ni un instant d'admirar aquest gran coliseu de naturalesa pirinenca format per grades, roques, salts d'aigua, cornises de neu,... És per això que va deixar escrit que el circ de Gavarnie era a la vegada “muntanya i muralla, a més de ser un dels edificis més meravellosos que existeixen, obra del més misteriós dels arquitectes”. Gavarnie és un indret molt significatiu del patrimoni mundial dels Pirineus.


Durant els mesos d'estiu és habitual trobar a molta gent fent aquest recorregut. La poca dificultat que té l'itinerari, la seva facilitat d'accés, juntament amb l'espectacularitat dels paisatges que s'hi veuen i la seva popularitat fan que sigui un dels llocs més visitats dels Pirineus francesos.
 Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Avancem pel camí que té el riu a la seva esquerra.

Deixem a la nostra dreta el desviament cap al Plateau de Bellevue (0:22h - 1.391m) i continuem avançant. El camí no presenta cap dificultat, cosa que ens permet embadalir-nos i gaudir de l'impressionant paisatge que tenim al davant. Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Un banc ens convida a fer una pausa i a relaxar-nos tot contemplant el meravellós paisatge.

Creuem el pont de Nadau (0:25 - 1.396m) i ens situem a l'altra riba del riu de Gavarnie. A partir d'aquest punt, tot l'itinerari fins a la cascada avança pel costat oriental (E) del riu. Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Pont de Nadau.

Després de superar aquest darrer pont, el camí comença a pujar una mica. Al llarg de l'itinerari anem trobant panells informatius que ens amplien la informació sobre el circ de Gavarnie, un circ natural d'origen glacial. Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Panells informatius.

Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Panell amb la foto del circ i algunes explicacions.

El Parc Nacional dels Pirineus està format per dues zones: una zona perifèrica i una zona-cor. El circ de Gavarnie forma part d'aquesta zona-cor. Els gossos estan estrictament prohibits a dins de la zona-cor del Parc Nacional, tot i anar lligats. Existeix, però, una excepció a aquesta norma a la vall de Gavarnie-Gèdre: es permet portar gossos lligats pel camí principal del circ de Gavarnie i fins a l'Hotel du Cirque. Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Marca de pintura a la roca amb un cap d'isard i les inicials P i N en vermell: símbol de la zona-cor del Parc Nacional.

El camí avança per entre mig d'un bosc que si fa un dia calorós ens ajudarà a refrescar-nos una mica. Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

En alguns trams el camí avança per entre un bonic bosc.

Al cap de poca estona el bosc s'acaba i la pista fa una lleugera baixada cap a una bonica zona de prats anomenada "La Prade", antigament coberta per imponents llengües glacials, avui en dia desaparegudes. És un bon punt per tornar a gaudir de les meravelloses vistes que tenim del circ de Gavarnie, un circ de roca calcària. Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Zona coneguda com "La Prade".

Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Cada cop ens apropem més al circ de Gavarnie.

Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Hi ha genets que fan aquesta ruta a cavall.

Tot seguit la pista torna a avançar en lleugera pujada i al cap d'una estona arribem a l'Hotel du Cirque et de la Cascade (1:10h - 1.562m), on, si ho volem, podem fer un descans al bar d'aquest hotel i prendre un refresc. L'hotel també té servei de restaurant.

Molts excursionistes acaben l'excursió en aquest punt, des d'on ja tenim unes grans vistes de la cascada, que es troba bastant a prop. Si decidiu que ja en teniu prou i no voleu continuar, per tornar a Gavarnie cal que desfeu tot el camí que hem fet de pujada.
 Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Hotel du Cirque et de la Cascade.

Nosaltres continuem cap a la cascada i el fons del circ pel mateix camí. A partir d'aquest punt el camí es converteix en un sender més estret i més pedregós. Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Avançant cap al fons del circ.

Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Un rètol ens anuncia que en aquest punt s'acostuma a formar un pont de neu durant l'hivern. ATENCIÓ!

A mesura que anem endinsant-nos cap al fons del circ i en direcció a la cascada, el camí cada cop té més pendent. Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

La cascada, ja molt a prop.

Una última rampa una mica relliscosa ens permet assolir finalment la base del circ i arribar als peus de la Gran Cascada (1:50h - 1.750m). Impressiona veure-la des de tan a prop! No recomanem estar-hi gaire estona, ens trobem en una zona on la caiguda de pedres és freqüent, cal anar en compte. A més a més de la Gran Cascada, el circ té innumerables petites cascades per on cau l'aigua des de les grades superiors. Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Última rampa fins a la Gran Cascada.

Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

La Gran Cascada, "La Grande Cascade" en francès.

Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Part alta de la cascada des d'on l'aigua baixa amb molta força.

Amb 423m de caiguda, la Grande Cascade ("la Gran Cascada") de Gavarnie és la cascada més alta d'Europa. La cascada està alimentada, en bona part, per l'aigua que es fon de la glacera de la Cascada i per la neu que la cresta de les Druides fa acumular. L'altre aprovisionament d'aigua és un conducte subterrani natural de més de 2 km que arriba des del Llac Gelat del Mont Perdut, al vessant espanyol de la muntanya.

Ens trobem davant de 1.500m de paret de material sedimentari. Aquests sediments van ser dipositats en un mar càlid i poc profund, a la fi de l'era secundària, fa uns 100 milions d'anys. La formació de la cadena pirinenca a principis de l'era terciària va fer que tots aquests materials emergissin cap a la superfície. Posteriorment, l'erosió de les grans geleres de l'era quaternària (l'última glaciació va ser fa uns 10.000 anys) va fer que s'esculpís aquest meravellós amfiteatre format per tres enormes grades verticals successives i que estan separades per algunes cornises menys inclinades, a on la neu s'hi manté fins ben entrat l'estiu.

En aquestes impressionants parets, l'any 1887, el guia Célestin Passet, acompanyat de Bazillac i De Monts, va obrir la via d'escalada anomenada "clàssica" del mur de la Cascada. Més d'un segle després de la seva obertura, aquesta via no ha perdut el seu atractiu i molts escaladors venen fins a Gavarnie per fer-la. A partir dels anys 80, el circ va esdevenir un dels primers indrets de França on els escaladors van començar a escalar cascades de gel. El circ es va convertir ràpidament en un excel·lent indret per a practicar aquesta disciplina i les diferents cascades del circ gaudeixen ara de reputació mundial. Les característiques del circ i la seva situació i orientació fan que les condicions de neu i gel acostumin a ser molt bones. Les cascades que estan situades a la primera graderia, d'una altura d'uns 300m, són les més concorregudes.

Si ens hi fixem, també podem veure un sender que surt de l'interior del circ de Gavarnie, puja serpentejant per entre les grades de roca i arriba fins al refugi de Sarradets, just a sota de la Bretxa de Rotllan. Aquest sender s'anomena "Les Escales de Sarradets".
 Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

Des del circ de Gavarnie, podem intuir el camí de les Escales de Sarradets que puja fins el refugi de Sarradets.

La tornada la realitzem desfent tot el camí fet a l'anada. Ara el camí, en avançar tot fent baixada, es fa més ràpid. Necessitem aproximadament 1:30h per tornar a arribar a l'entrada de Gavarnie (3:20h - 1.365m), punt d'inici i final d'aquesta magnífica excursió, ideal per fer amb la família, amb la parella o amb la colla d'amics. Circ de Gavarnie i la Gran Cascada 1

De tornada cap a Gavarnie.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

Vanessa
08-02-2024 15:00:31h

Bona tarda: Tenim un gosset d'uns tres quilos i mig. Pel que comenteu només podríem pujar amb ell fins a la zona de l'hotel si el portem lligat. Però tinc un dubte, si el portéssim en una motxilla el darrer tram, podríem portar-lo amb nosaltres en aquest tram? Moltes gràcies
Resposta (Rutes Pirineus): Hola Vanessa, us recomanem que contacteu directament amb l'oficina de turisme de Gavarnie per preguntar-ho. Nosaltres no us podem respondre la pregunta. Gràcies.

Cristina
12-09-2022 16:39:52h

Excursió fàcil, però el tram final es complica. Hem fet la ruta i n'hi ha poca aigua però va la pena l'esforç final. Pàrquing nosaltres com ens allotgem a prop gratis. Hi ha molts hotels i bed and breakfast per la zona. El cap de setmana crec que se sol omplir de gent

Raquel
09-06-2022 13:21:30h

Per pujar a Gavarnie des de Sabiñánigo hi ha alguna altra alternativa a part de les 3 hores amb cotxe? Teniu alguna ruta amb 4x4 que ens permeti fer la ruta del Circ de Gavarnie i la Gran Cascada.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Resposta (Rutes Pirineus): Hola Raquel, en relació amb el que ens preguntes comentar-te que a Rutes Pirineus no realitzem cap ruta en 4x4. Si que organitzem rutes de senderisme guiat, on en algunes propostes visitem concretament la zona de Gavarnie i els seus paisatges. Són les següents: Tour del Vignemale (4 etapes), Alta Ruta dels Perduts (6 etapes) i ascensió al Taillón (2 dies) . Quedem a la vostra disposició!

Yvette
06-06-2022 12:21:49h

Bon dia, podrien recomanar-nos allotjament i restaurant per a una nit a Gavarnie? Moltes gràcies.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Resposta (Rutes Pirineus): Hola Yvette, no et podem recomanar cap referència en concret però comentar-te que Gavarnie és una població molt turística amb una àmplia oferta d'allotjaments i restaurants de característiques i preus molt variats. Esperem que vagi bé!

Joan
11-08-2020 16:18:16h

Bones, algú em sabria dir si es pot fer en bici aquesta ruta? Gràcies.
Resposta (Rutes Pirineus): Hola Joan, la ruta fins a la Gran Cascada de Gavarnie no es pot fer amb bicicleta per normativa de Parc Nacional dels Pirineus.

RUTES PIRINEUS
02-08-2019 16:54:05h

Hola Juanjo, la ruta del Circ de Gavarnie i la Gran Cascada transcorre per un camí en bon estat i prou ampla fins a l?Hotel du Cirque et de la Cascade. A partir d?allí el camí és una mica més estret i amb més pedres. Si plou haureu de valorar vosaltres mateixos quines són les condicions del terreny per a realitzar la ruta.

Juanjo
01-08-2019 13:17:50h

Hola, volem fer aquesta ruta el 6 d?agost, en cas de pluja obria molta dificultat per realitzar-la? Gràcies per la info que doneu al web.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

RUTES PIRINEUS
25-05-2018 15:44:28h

Hola Jose, creiem que la ruta està neta de neu. Pots veure tu mateix imatges en directe del circ de Gavarnie a la webcam: www.webcam-gavarnie.com. Per acabar de confirmar que es pot fer la ruta sense problemes, et recomanem que contactis directament amb l'oficina de turisme de Gavarnie (Tel. 33 (0)5 62 92 49 10 o 33 (0)5 62 92 48 05). Molta sort!

Jose Garcia
24-05-2018 11:01:03h

Hola, vull fer aquesta ruta la propera setmana. Algú sap en quines condicions està? Em preocupa que hi pugui haver plaques de gel o molta neu.
(Comentario introducido originariamente en catalán)

diego
26-03-2018 11:46:05h

ola buenas hasta la cascada se puede llegar con el perro?? estoy pensando ir en semana santa hacer esa ruta depende del tiempo si no hasta donde puedes llegar con el perro,

Alaia
11-11-2017 20:18:51h

Hola! La meva parella i jo estem pensant en anar-hi al pont de desembre. És recomanable anar-hi en aquestes dates? Una salutació i gràcies!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Betty
26-09-2017 19:01:50h

Vam fer aquesta excursió l'estiu del 2016 amb els meus fills de 4 i 6 anys i és una chulada. Acostumem a fer excursions, però aquesta ens va sorprendre per la grandesa de les vistes. Al llarg de tot el camí es té visió de la Gran Cascada, i encara que no hi havia moltes més cascades al circ ja que era estiu, el blau del cel, l'intens dels verds, els cavalls pel camí, l'anar gran part del camí al costat del riu és un delit per als sentits. Molt recomanable i d'escassa dificultat a excepció d'aproximadament l'últim quilòmetre en què hi ha molta pedra solta i molta gent. Si es té l'oportunitat val molt la pena l'experiència.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Rosa María
27-03-2017 17:37:20h

nosotros también queremos ir en semana santa, aún habrá nieve?

Maddalen
06-03-2017 17:09:14h

Hola. Estamos pensando ir en semana santa por esa zona. Sabéis si a mediados de abril es posible hacer esta ruta?

RUTES PIRINEUS
29-07-2016 08:47:41h

Hola Marta. Per poder visitar el circ de Gavarnie a l'estiu cal estacionar el cotxe a l'entrada del poble, a l'aparcament de pagament que hi ha. El centre urbà de la localitat està tancat al trànsit motoritzat per poder passejar tranquil·lament pels seus carrers de vianants.

Marta
22-06-2016 12:14:55h

Hola, estem organitzant una excursió en un grup d'amics i ens havien dit que calia pagar per entrar al Parc però no vam aconseguir veure-ho. És així? Moltes gràcies!!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

RUTES PIRINEUS
14-03-2016 13:55:26h

Bon dia Mario, en aquesta època de l'any la zona de Gavarnie i de la Gran Cascada acostuma a tenir força neu. Pots fer-te una idea de com està l'entorn de Gavarnie consultant la següent càmera web: www.webcam-gavarnie.com.

Mario
13-03-2016 15:42:09h

Bon dia. La meva parella i jo volem fer aquesta excursió el diumenge 26 de març i la veritat és que m'agradaria saber si algú té idea sobre si aquesta és una bona època per anar-hi, en tots els aspectes, sobretot pel clima, per la quantitat de aigua de la cascada, etc. Moltíssimes gràcies!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

RUTES PIRINEUS
18-08-2015 13:27:56h

Hola Monica,
La cascada de Gavarnie en principi té aigua tot l'any. És a finals de primavera quan la cascada té més aigua, però a l'estiu també en té. Veure de prop la cascada i tot el circ d'origen glacial és una verdadera meravella!
Pots veure imatges en directe del circ a la següent webcam: www.webcam-gavarnie.com
Molta sort!

Monica
17-08-2015 20:53:07h

Sabeu si la cascada de Gavarnie té aigua en aquesta època de l'any? He sentit que no sempre té aigua.
Volem anar a veure-la aquesta setmana i ens agradaria saber el què ens trobarem. Gràcies!

RUTES PIRINEUS
08-07-2015 13:20:58h

Hola Silvia, Hem parlat amb l'oficina de turisme de Gavarnie i ens comenten el següent, esperem que us pugui ser d'ajuda: "Hola, no és possible pujar fins a la Hoteleria del Cirque amb cotxe. L'hotel està situat a dins del Parc Nacional, i els cotxes estan prohibits. Únicament els guardes de muntanya poden accedir amb un vehicle 4x4. Els 500 primers metres del camí entre el poble i el circ són accessibles amb cadira de rodes. I també des del poble es veu molt bé el Cirque i la gran Cascade."

Silvia
07-07-2015 19:41:07h

Es pot arribar en cotxe fins a l'hotel? Anem amb una persona discapacitada.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Joan
31-07-2014 08:01:19h

Hola. No trobe enlloc el telèfon de l'hotel du Cirque. Us agrairia molt, si el tinguèreu, que me'l passàreu tombaroques@gmail.com. Enhorabona pel vostre web.

paco
03-10-2013 11:08:04h

Sembla molt bonic i crec que amb poca dificultat. Per fer-ho en 3 o 4 hores. La tindré en compte quan visiti els Pirineus. Una salutació des d'almeria. Paco
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Rosa López
26-09-2013 14:46:46h

Vam anar aquest estiu a veure la cascada i estava a tope de gent. Però val la pena, jo no sóc gaire de muntanya però em va impressionar moltíssim. Gràcies per la web nois!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

40 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta
WEBCAMS
A l´hivern, per donar-nos idea de l´estat de la innivació