pdf-ruta31
Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes

Curta ascensió des del coll de Tentes fins al pic de Tentes, des d'on gaudim de grans vistes

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Baixa

Passejades curtes, amb poc desnivell i sense dificultats.
desnivelDesnivell acumulat

114m

Distància totalDistància total

1,4 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

0:30h

altitud_minimaAltitud mínima

2.208m

distanciaPunt de sortida / arribada

Coll de Tentes

altitud_maximaAltitud màxima

2.322m

distanciaPoblació més propera

Gavarnie

Us proposem una curta caminada fins a assolir el cim herbós i arrodonit del pic de Tentes. Es tracta d'una passejada fàcil que comença al coll de Tentes i ens porta fins al cim en uns 15 minuts. El sender supera els poc més de 100m de desnivell que hi ha en menys d'un quilòmetre i mig de distància. Aquesta excursió és ideal per fer amb nens o amb gent poc acostumada a sortir a la muntanya.

El pic de Tentes és un cim modest que està rodejat de grans muntanyes. El fet que sigui un cim fàcilment accessible des de l'aparcament del coll de Tentes i que gaudeixi d'una situació privilegiada, fa que, al llarg de l'any, molta gent pugi fins al seu cim per admirar les grans panoràmiques que ens ofereix. Aquest mirador privilegiat no només ens proporciona unes vistes espectaculars del circ de Gavarnie i les seves muntanyes frontereres, sinó que també ens permet gaudir de grans perspectives de coneguts cims com el Vignemale, el Néouvielle, el Pic Long o el Midi de Bigorre.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: 0:30h en total. 0:15h per pujar des del coll de Tentes fins al cim i 0:15h per fer la baixada.

: Tot l'any. Si realitzem la ruta a l'hivern o a la primavera, pot ser un itinerari molt adequat per a iniciar-nos en l'ús de raquetes de neu.

: Res en especial.

:

· Ordesa y Monte Perdido, Parque Nacional 1:40.000. Editorial Alpina.
· Gavarnie Luz-St-Sauveur PN des Pyrénées. 1748OT. 1:25.000. IGN.

: Des del pic de Tentes, si ho desitgem, podem allargar la ruta continuant per la carena en direcció NE cap al pic de la Pahule (2.292m). Des d'aquest pic tenim molt bones vistes del circ de Gavarnie i de la Gran Cascada. Una altra opció, si tenim més ganes de caminar, és agafar el camí que surt des del mateix coll de Tentes, a mà dreta (en direcció O), i que ens porta fins al llac d'Espécières, a pocs minuts.

Com arribar-hi en cotxe

Des de la població de Luz-Saint-Sauveur (França) pugem per la carretera D-921 fins a Gavarnie. A l'entrada d'aquesta localitat, agafem a la dreta la carretera de Les Espécières. Després d'uns 800m arribem a una intersecció, nosaltres hem de girar a l'esquerra i pujar cap a l'estació d'esquí de Gavarnie-Gèdre. Deixem enrere l'estació d'esquí i continuem fins al final de la carretera (uns 10 km). Al final de la carretera hi trobem el coll de Tentes, on hi ha un ampli aparcament. Depèn de l'època de l'any en que hi anem, i segons la neu que hi hagi, es pot arribar fins al coll de Tentes en cotxe o no. En aquest cas, haurem d'estacionar el cotxe abans, al marge de la carretera, i acabar l'aproximació a peu. La carretera acostuma a estar tallada des del principi de l'hivern.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

Què més podem visitar?

 • Pont de Napoléo i via ferrada
  Pont de Napoléo i via ferrada

  Napoléo III va fer construir aquest pont entre els anys 1859 i 1863. El pont fa 63m d'alt i 68 de llarg, i es troba a les afores de Luz-Saint-Sauveur, a la carretera que va cap a Gavarnie. Just a sota del pont hi ha la via ferrada que porta el seu mateix nom. Es tracta d'una via ferrada curta, de no més de 20 minuts, amb diversos passos desplomats i aeris.

  Coordenades GPS: 42.8583076º -0.0053330º

 • Estació d´Esquí de Gavarnie-Gèdre
  Estació d'Esquí de Gavarnie-Gèdre

  Situada al cor del Parc Nacional dels Pirineus (França), aquesta estació d'esquí és una de les atraccions de la vall juntament amb el seu gran patrimoni natural: circs, llacs, pics de 3.000m,... Fa uns anys Gavarnie va ser nomenada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Per accedir a l'estació d'esquí, des de Gavarnie cal fer alguns quilòmetres en direcció al port de Bujaruelo.

  Coordenades GPS: 42.7296498º -0.0309749º

 • Notre Dame des Neiges
  Notre Dame des Neiges

  Situada a una altitud de 1.519m, a dalt d'un turó per sobre de Gavarnie, aquesta estàtua de Firmin Michelet data de l'any 1927. Arribem a l'estàtua per un petit sender que surt des de prop del refugi de Granges de Holle (CAF – 1.495m), a on arribem per la carretera que puja des de Gavarnie cap a l'estació d'esquí de Gavarnie-Gèdre.

  Coordenades GPS: 42.7395633º -0.0173922º

 • Via Ferrata de Coumély
  Via Ferrata de Coumély

  Es tracta d'una via ferrada equipada a on els grans al·licients són una llarga passarel·la i un zona desplomada. Per accedir a l'inici de la via ferrada, des de Gèdre continuem en direcció a Gavarnie i al cap de 3 km (poc després de la zona coneguda com a Chaos de Coumély) trobem, a mà dreta de la carretera, un petit aparcament amb un panell de fusta indicant l'inici de la via ferrada, a prop del pont de Couret.

  Coordenades GPS: 42.7623º 0.0026º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
Comencem la fàcil i curta excursió a l'aparcament del coll de Tentes (0:00h - 2.208m) des d'on ja gaudim d'unes grans vistes de tots els cims que ens rodegen. Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

Pàrquing del coll de Tentes. Hi ha espai suficient per aparcar el vehicle còmodament.

Al mateix aparcament trobem diferents panells amb mapes i explicacions de la zona. El coll de Tentes també és el punt d'inici de la coneguda ascensió al Taillón passant pel refugi de Sarradets. Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

Panells explicatius al coll de Tentes.

Abans de començar a caminar us recomanem que observeu el vostre entorn durant uns minuts. Al mirador que hi ha al S del coll de Tentes hi ha un panell explicatiu amb el nom de les muntanyes que podem admirar a davant nostre: el pic del Taillón i els pics de Gabietos s'alcen imponents. I si mirem avall, veiem tota la vall de Pouey d'Aspé amb el camí que va des del Plateau de Bellevue, passa per la cabana dels Soldats i arriba fins al coll de Bujaruelo (a la nostra dreta, al fons). Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

Panell explicatiu orientat al S.

Comencem a pujar cap al pic de Tentes agafant el sender que surt de l'aparcament a mà esquerra, en direcció NE. Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

Comencem a pujar cap al pic.

El sender és ample i puja còmodament per entre prats verds. Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

Una taula ens permet asseure'ns i menjar tranquil•lament gaudint d'aquest entorn d'alta muntanya.

Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

Impressionant cara nord del Taillón i Gabietos.

Gairebé sense adonar-nos-en arribem, en pocs minuts, al cim del pic de Tentes (0:15h - 2.322m). La taula panoràmica que hi ha ens ajuda a reconèixer el gran nombre de cims que podem veure des d'aquest magnífic mirador: el circ de Gavarnie, els pics dels Astazous, el pic de Marboré, els pics de la Cascada, l'Espalda de Marboré, el Casco, el Vignemale, el pic Midi de Bigorre, el Néouvielle, el Pic Long, la Bretxa de Rotllan, etc. El poc esforç que necessitem per pujar fins aquest concorregut cim es veu àmpliament recompensat per les grans vistes que ens ofereix. Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

Taula d'orientació que hi ha al cim del pic de Tentes.

Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

Part alta del circ de Gavarnie, on destaquen els Astazous, el pic de Marboré i els pics de la Cascada.

Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

Vignemale i Montferrat.

Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

Carretera d'accés al coll de Tentes.

Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

Vall de Les Espécières, on hi ha l'estació d'esquí de Gavarnie-Gèdre.

Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

Néouvielle i Pic Long.

Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

Astazous.

Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

El Casco, Bretxa de Rotllan, la Punta Bazillac i El Dedo.

Fem la tornada pel mateix camí. Aviat arribem altre cop al coll de Tentes (0:30h - 2.208m), punt d'inici i final d'aquesta curta i agradable passejada. Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes 1

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!


6 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta
WEBCAMS
A l´hivern, per donar-nos idea de l´estat de la innivació