Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Recorregut espectacular que ens descobreix el karst de Larra, únic a Europa, i ascendeix muntanyes mítiques com el pic Anie i la Mesa de los Tres Reyes

Tour de Las Golondrinas - Alpina (4 etapes)
Ruta guiada.Tour de Las Golondrinas - Alpina (4 etapes)
Info / Reserva
Isaba, Vall de Roncal i Belagua, Navarra
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El Tour de las Golondrinas en la seva variant alpina, que és la que seguim nosaltres, és una travessa de quatre etapes molt exigent que fa la volta a un dels paisatges més singulars dels Pirineus i d'Europa: la zona càrstica de Larra. Al mateix temps, descobrirem vàries de les valls més autèntiques del Pirineu Occidental, tant en el seu vessant espanyol com en la part francesa: Belagua, Linza, Lescun i La Pierre Saint Martin. Cada dia farem una ascensió, coronant muntanyes mítiques com la Mesa de los Tres Reyes -segona etapa- o l'esvelt cim piramidal del pic Anie, també conegut com a Auñamedi, durant la tercera etapa. L'itinerari destaca per l'espectacularitat dels seus paisatges i per la seva gran varietat: valls profundes i verdes, boscos densos i plens de vida, cims panoràmics, formacions i parets rocoses estrambòtiques... Una proposta molt exigent física i tècnicament que farà les delícies dels amants de les travesses i de la muntanya!

La Ruta de las Golondrinas recorda totes aquelles dones que a principis del segle XX migraven cada any a França des de la tardor fins a la primavera creuant el Pirineu per anar a treballar en la confecció d'espardenyes. El seu viatge de diversos dies i les seves vestimentes negres els hi van donar l'afectuós sobrenom de golondrinas -orenetes-. I és que el recorregut que feien aquestes dones era un dels esdeveniments socials més importants d'aquestes valls transfrontereres. La proposta actual de la Ruta de las Golondrinas busca recordar aquest fenomen tot unint passat i futur a través d'unes muntanyes bellíssimes i un territori espectacular.

Recorregut

· Dia 1. Trobada al refugi de Belagua amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta.

· Dia 2. Etapa 1 - Als peus del Txamantxoia. Refugi de Belagua - Pic Txamantxoia - Refugi de Linza.
Distància: 19 km | Desnivell: +1.100m/-1.250m | Temps efectiu: 7-8h | Temps d'activitat: 9-10h.

· Dia 3. Etapa 2 - Sota la mirada del Petrachema. Refugi de Linza - Pic Mesa de los Tres Reyes - Refugi de Laberouat.
Distància: 24,5 km | Desnivell: +1.800m/-1.650m | Temps efectiu: 9-10h | Temps d'activitat: 12-13h.

· Dia 4. Etapa 3 - Auñamendi, la muntanya sagrada. Refugi de Laberouat - Pic Anie - Refugi Jeandel.
Distància: 14,1 km | Desnivell: +1.250m/-975m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h.

· Dia 5. Etapa 4 - El karst de Larra. Refugi Jeandel - Pic Lakora - Refugi de Belagua.
Distància: 16,8 km | Desnivell: +700m/-900m | Temps efectiu: 5-6h | Temps d'activitat: 7-8h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:5 dies / 4 nits / 4 etapes.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència i que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. És necessari haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari coronem diversos cims. En alguns punts cal ajudar-nos amb les mans per progressar amb més confiança i seguretat. Cal haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:74,7 km
Desnivell acumulat:+4.800m/-4.800m
Grup:màxim 8 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:18:45h al refugi de Belagua. El refugi de Belagua està situat al punt quilomètric 18 de la carretera NA-137 que uneix els pobles d’Isaba i d’Arette pel coll de la Piedra San Martín.
Hora i punt de finalització:16:00h al refugi de Belagua.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Els sopars i els esmorzars ens els proporcionen els refugis i estan inclosos en el preu. Els pícnics no estan inclosos en el preu i es poden demanar i adquirir directament als refugis (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència a la zona. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· La història de les “Golondrinas”. · El paisatge singular càrstic del massís de Larra-Belagua. · La llegenda de l’Auñamendi. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 519 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 577 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El forfait de la Ruta de las Golondrinas (mapa cartogràfic, samarreta, espardenyes, termo).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els pícnics, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Allotjament Rural CASA TETXE, Roncal. www.tetxe.es
· Hostal LOLA, Isaba. www.hostal-lola.com
Punt de trobada

18:45h al refugi de Belagua. El refugi de Belagua està situat al punt quilomètric 18 de la carretera NA-137 que uneix els pobles d’Isaba i d’Arette pel coll de la Piedra San Martín.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera el trajecte Pamplona - Isaba amb regularitat.. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

En cas d'accedir a la travessa amb transport públic, si us plau avisa'ns amb anticipació per a coordinar l'aproximació des d'Isaba al refugi de Belagua, punt de trobada per a la travessa.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).