Recorrem una de les crestes més espectaculars del Pirineu, un dels grans clàssics de l'alpinisme al Parc Nacional!

Cresta de Besiberris
Ruta guiada.Cresta de Besiberris
Informació
Boí, Alta Ribagorça, Lleida
Hem definit un protocol de seguretat que seguirem en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Aquest estiu, Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La cresta de Besiberris esdevé un motivador repte alpí per a tots aquells excursionistes que estan debutant en els recorreguts d'alta muntanya per crestes i corredors. Ubicada a l'oest del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a la comarca de l'Alta Ribagorça, la cresta dels Besiberris és un fabulós llom granític uneix els cims del Besiberri Nord (3.009m), el Besiberri del Mig (2.995m), el Besiberri Sud (3.024m) i el Comaloforno (3.028m). Gaudirem d'una gran jornada alpinista amb l'escalada per la cresta i diversos ràpels, sempre envoltats de l'ambient de l'alta muntanya més genuïna.

Recorregut

Començarem l'itinerari a l'aparcament de la presa de Cavallers, des d'on vorejarem la riba est de l'embassament i accedirem al Pletiu de Riumalo. Remuntarem tot el barranc de Malavesina, passant per l'estanyet de Malavesina i situant-nos sota la bretxa Peyta, punt on ens desviarem cap a la base del Besiberri Nord. Escalarem aquesta muntanya i un cop al cim iniciarem el recorregut per la cresta, connectant el Besiberri Nord amb el Besiberri del Mig, el Besiberri Sud i el Comaloforno. Des d'aquest cim, el més alt del recorregut, anirem cap a la colladeta d'Avellaners. Finalment baixarem cap als bonics estanys de Gémena, el barranc de Llubriqueto i el petit aparcament del punt d'informació de Torigo del Parc Nacional.

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:14h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):12h aprox.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb bona preparació física acostumades a realitzar caminades de jornada completa amb forts desnivells i a realitzar grimpades.
Dificultat tècnica:Alta. La ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya. Alguns trams són aèris i exposats, per la qual cosa el guia utilitzarà les corresponents tècniques d'encordament en cresta.
Distància:10 km
Desnivell acumulat:+1.100m/-1.100m
Època recomanable:Juliol, agost i setembre.
Hora i punt de trobada:6:30h del matí a l'aparcament de la Farga. Aquest aparcament està situat a la carretera que va de Barruera a Caldes de Boí, just a l'altura del desviament cap a Aigüestortes.
Hora i punt de finalització:19-20h a la caseta del Parc Nacional a Torigo (caldrà anar a recuperar un dels vehicles a Cavallers). Rutes Pirineus gestionarà la combinació de vehicles per poder començar la ruta a l'embassament de Cavallers i acabar-la a la caseta del Parc Nacional a Torigo.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar. Material individual de seguretat: arnés, casc, cinta baga i 2 mosquetons de seguretat.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (recomanem 1,5 - 2 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la ruta (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb llarga experiència en aquesta ruta. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la seva història i els seus valors naturals. · Tècniques d'assegurament d'escalada en cresta. · Com es fa un ràpel amb seguretat? · Pioners del muntanyisme i de l'escalada als Besiberris. · Geologia i glacialisme a les valls de Boí i Barravés.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Aquesta ruta només s'ofereix en format de grup privat.

Preu del guiatge:
- Grup d'1 persona: 425 euros/persona (IVA inclòs).
- Grup de 2 persones: 310 euros/persona (IVA inclòs).

Lloguer material individual de seguretat (arnés, casc, cinta baga i 2 mosquetons de seguretat): 15 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural i el material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.

El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta ni les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Allotjaments propers recomanats

Si t'allotges en algun d'aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Apartaments LA PEGUERA, Boí. (a 0,13 km)
  • Hotel i Hostal PEY, Boí. (a 2,32 km)
  • Hotel FARRÉ D'AVALL, Barruera. (a 5,21 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

6:30h del matí a l'aparcament de la Farga. Aquest aparcament està situat a la carretera que va de Barruera a Caldes de Boí, just a l'altura del desviament cap a Aigüestortes.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que l’itinerari pugui presentar.
  • Perquè durant la ruta utilitzarem diverses tècniques de progressió per terrenys d’alta muntanya i t’explicarem tot allò que has de tenir en compte en el futur.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t’ho passis bé i descobreixis els grans reptes del Pirineu amb nosaltres!

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).