Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Ruta circular on coronem els tres pics dels Infiernos recorrent la seva cresta i fem nit al refugi de Bachimaña

Ascensió als Infiernos (2 dies)
Ruta guiada.Ascensió als Infiernos (2 dies)
Informació
Panticosa, Alt Gállego, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Els pics dels Infiernos, amb alçades que superen els 3.000m, són un conjunt de cims que estan units per una imponent cresta. Aquests pics i la seva cresta separen el circ de Piedrafita, al nord de Sallent de Gállego, del Balneari de Panticosa. Poder observar de ben a prop la peculiar Marmolera, una veta dolomítica de roca de marbre incrustada a la muntanya que contrasta amb els colors més foscos dels esquistos i el granit que formen el massís, bé mereix l'exigent esforç d'aquesta ascensió. Però la ruta també ens farà gaudir d'uns paisatges de somni, amb infinitat d'estanys d'origen glacial, un refugi situat en un dels indrets més bonics del Pirineu i un gran ambient d'alta muntanya en tot el recorregut carener mentre anem enllaçant diversos tresmils.

El primer dia farem l'aproximació fins al refugi de Bachimaña, situat en un indret privilegiat. El segon dia pujarem per la zona dels ibones Azules fins assolir el coll de l'Infierno. A continuació creuarem la Marmolera, passarem pel Garmo Blanco i encadenarem els pics que formen els Infiernos: Occidental (3.073m), Central (3.082m), Oriental (3.076m), a més dels pics Arnales (3.000m) i  Pondiellos (2.906m) des d'on tindrem una vista esplèndida de tot el massís. I ja només ens quedarà el descens fins al refugi Casa de Piedra, on acabarem una jornada alpina memorable!

Recorregut

· Dia 1: Trobada a les 12h als Banys de Panticosa davant de la Casa de Piedra amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material.
Banys de Panticosa - Refugi de Bachimaña.
Distància: 3,5 km | Desnivell: +525m/-3m | Temps d'activitat: 3:30h

· Dia 2: Refugi de Bachimaña - Pics dels Infiernos - Banys de Panticosa.
Distància: 8,7 km | Desnivell: +1,075m/-1.597m | Temps d'activitat: 10:30h

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies / 1 nit.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament i no tenir vertigen.
Distància:16,6 km
Desnivell acumulat:+1.600m/-1.600m
Grup:màxim 2 persones.
Època recomanable:De juliol a octubre.
Hora i punt de trobada:12h del migdia davant del refugi de la Casa de Piedra, situat just al costat del Balneari de Panticosa. Davant de la Casa de Piedra hi ha un ampli aparcament on es poden estacionar els vehicles.
Hora i punt de finalització:Aproximadament a les 17h a la Casa de Piedra.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). Material individual de seguretat: arnés i casc.
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). El sopar i l’esmorzar ens els proporciona el refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i es pot demanar i adquirir directament al refugi (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb llarga experiència a la zona. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· Panticosa i els banys termals, la seva història i els seus valors naturals. · Cultura i història de la vall de Tena, terra de frontera, pastors i llegendes. · Els pioners Henry Russell i el guia de Cauterets Jean-Marie Sarretes. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Un massís de contrastos amb granits, esquistos i marbre.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Aquesta proposta només s'ofereix en FORMAT DE GRUP PRIVAT (en dates a convenir).

Preu de la ruta guiada (guiatge + refugi Bachimaña):

· Grup de 1 persona: 690 €/persona (IVA inclòs).

· Grup de 2 persones: 395 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (arnés i casc): 19 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt d'inici de la ruta, el pícnic, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en el refugi...).

Nota: en funció de la neu que hi pugui haver acumulada en cotes altes, podria ser necessari l'ús puntual de material individual de seguretat (grampons i piolet). En cas que es pogués donar aquesta circumstància, des de Rutes Pirineus et contactaríem la setmana anterior a la ruta per informar-te degudament i oferir-te opcions de lloguer.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Refugi CASA DE PIEDRA, Balneari de Panticosa. www.alberguesyrefugios.com/casadepiedra
· Hotel SABOCOS, Panticosa (poble). hotelsabocos.es
Punt de trobada

12h del migdia davant del refugi de la Casa de Piedra, situat just al costat del Balneari de Panticosa. Davant de la Casa de Piedra hi ha un ampli aparcament on es poden estacionar els vehicles.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Osca - Panticosa amb regularitat i amb una freqüència diària com a mínim. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Per arribar al Balneari de Panticosa -on hi ha la Casa de Piedra (punt de trobada de la ruta)- des del poble de Panticosa, cal realitzar el trajecte de 8 km per carretera amb taxi local. Algunes referències de taxis locals són les següents: Taxis Panticosa (664 487 477), Taxis Valle de Tena (619 757 550).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes amb nosaltres!
1 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).