Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Travessa d'alta muntanya per la capçalera de la salvatge Vall Fosca al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Estanys de la Vall Fosca (2 dies)
Ruta guiada.Estanys de la Vall Fosca (2 dies)
Info / Reserva
Capdella, Pallars Jussà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa circular d'alta muntanya ens descobreix un sector espectacular i alhora desconegut del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: la capçalera de la Vall Fosca. Durant el recorregut descobrirem la flora i la fauna d'alta muntanya, un conjunt de llacs sensacional i assolirem diversos pics i miradors des d'on gaudirem d'unes vistes meravelloses en totes direccions!

Comencem la primera etapa de la travessa al poble de Capdella. Des d'aquest punt emprendrem una suau pujada per descobrir la bonica vall de Riqüerna. Després de refrescar-nos a la cascada homònima, ens endinsarem a la zona lacustre dels estanys Tapat, Morera i Reguera. A continuació arribarem a la collada de Fontsubirana, magnífic mirador de la part alta de la Vall Fosca i des d'on podrem ascendir fins al proper pic del Tossal de l'Espada (2.548m). A continuació baixarem cap a l'estany Fosser, el coll de la Portella i arribarem al refugi Colomina, punt final de l'etapa i refugi on dormirem i podrem recuperar forces gràcies al seu bon menjar.

El segon dia de la travessa ens descobrirà els diversos estanys d'origen glacial de la capçalera del riu Flamissell. Visitarem l'estany Colomina, l'estany Frescau i els estanys de Saburó, i descobrirem com es van formar les cubetes, els circs, els pics i les arestes de l'entorn. Si les ganes i les forces ens acompanyen farem l'ascensió al pic dels Vidals o al pic Tort, des d'on les vistes de tot el Parc Nacional són sensacionals. Visitarem els estanys de Vidals i continuarem la travessa cap a l'estany Gento. Finalment seguirem les vies de l'antic carrilet que transportava material des de Capdella fins a l'estany Gento i baixarem a l'embassament de Sallente per l'històric camí de la canal de Pigolo.

Recorregut

· Día 1: Trobada a Capdella amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material.

  Capdella - Collada de Fontsubirana - Refugi Colomina
  Distància: 12,2 km | Desnivell: +1.300m/-300m | Temps d'activitat: 7-8h.

· Día 2: Refugi Colomina - Estanys capçalera riu Flamisell - Estany Gento - Sallente
  Distància: 12 km | Desnivell: +575m / -1.200m | Temps d'activitat: 7-8h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies - 1 nit.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2600m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:24,2 km
Desnivell acumulat:+1.875m/-1.875m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Primavera, estiu i tardor.
Hora i punt de trobada:8:30h del matí al poble de Capdella (a l´aparcament que hi ha just a costat de la carretera a mà esquerra, a sota de l´església).
* Rutes Pirineus gestionarà la combinació de vehicles per poder començar la ruta a Capdella i acabar-la a Sallente (7 km).
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a l'embassament de Sallente.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional).
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). El sopar i l’esmorzar ens els proporciona el refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i es pot demanar i adquirir directament al refugi (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

· ¡El agua! Gran protagonista de esta travesía por la Vall Fosca

· La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.

· La central hidroeléctrica Gento - Sallente i el seu impacte històric a la vall.

· El canvi climàtic al Parc Nacional i als Pirineus.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugi): 213 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugi): 237 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), el pícnic, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • CASA LEONARDO - Allotjament Rural, Senterada. (a 17,2 km)
  • MAS GRAMUNTILL - Allotjament Rural, La Pobla de Segur. (a 22,7 km)
  • Fonda CAN FASÈRSIA, La Pobla de Segur. (a 25,2 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

8:30h del matí al poble de Capdella (a l´aparcament que hi ha just a costat de la carretera a mà esquerra, a sota de l´església).
* Rutes Pirineus gestionarà la combinació de vehicles per poder començar la ruta a Capdella i acabar-la a Sallente (7 km).

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - la Pobla de Segur i Lleida - la Pobla de Segur amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

També es pot arribar a la Pobla de Segur amb tren des de Lleida mitjançant la línia RL2 Lleida - la Pobla de Segur operada per FGC i coneguda com a Tren dels Llacs (www.trendelsllacs.cat).

Per arribar a Capdella (o a la resta de pobles de la Vall Fosca) des de la Pobla de Segur, es pot utilitzar l'autobús Vall Fosca que també opera la companyia ALSA. Hi ha dues freqüències al dia (una al matí i l'altra a la tarda) i el bitllet es pot comprar online a través de la web de la companyia o directament al conductor.

Donada l'hora de trobada per a la travessa, en cas de desplaçar-se amb transport públic serà necessari arribar el dia abans i fer nit a la zona.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
4 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).