Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Una experiència única i inoblidable en la que observem com s’alimenten els grans voltors europeus al cor del Prepirineu

Entre voltors! (mig dia)
Ruta guiada.Entre voltors! (mig dia)
Informació
La Pobla de Segur, Pallars Jussà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta proposta combina el senderisme amb l’observació dels grans voltors europeus i té una durada d’un matí. És una activitat que captivarà i encantarà a totes aquelles persones amants de la natura que tenen un especial interès en la fauna salvatge i, més concretament, en les quatre espècies de voltors que podem trobar als Pirineus: el trencalòs, el voltor comú, el voltor negre i l'aufrany.

L'Espai Natural Protegit de Collegats-Queralt és una zona prepirinenca d'un alt valor paisatgístic i natural que està marcada pel profund tall que ha format el riu Noguera Pallaresa entre grans muntanyes de roca conglomerada i penya-segats de color vermell. Collegats és el paradís dels ocells rapinyaires i l'únic indret d'Europa on nidifiquen les quatre espècies de voltors del continent europeu.

El guia que ens acompanyarà durant tota l'experiència serà en Cesc Capdevila, amb una àmplia experiència en l'observació de fauna salvatge i un profund coneixement de la zona de Collegats-Queralt. Per poder gaudir al màxim de la proposta, us recomanem que porteu binocles. Totes les observacions es realitzaran amb el major respecte vers els animals, el territori i la gent que hi viu.

Recorregut

Començarem l'activitat fent una caminada còmode i tranquil·la d'aproximadament 1h fins a l'entorn del mas Gramuntill. Caminarem pels peus dels bonics Rocs de Queralt tot vorejant el Tossal de Sant Jaume, on descobrirem un terreny de mitja muntanya dominat per les roques conglomerades tan característiques d'aquesta zona prepirinenca. A prop del mas de Gramuntill, viurem l'experiència única i exclusiva de veure alimentar els rapinyaires des d'un canyet de la pròpia finca. Gaudirem d'un gran espectacle que ens permetrà admirar de ben a prop els grans voltors europeus! Finalment, farem el retorn a peu fins al punt d'inici de la caminada.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:4h aproximadament.
Temps efectiu caminant (sense parades):
Exigència física:Baixa. Proposta adequada per a persones que poden fer caminades senzilles de 4 km amb desnivells positius de 200-250m.
Dificultat tècnica:Mínima.
Distància:3,6 km.
Desnivell acumulat:+235m/-235m.
Edat recomanable:A partir de 7 anys.
Grup:màxim 8 persones.
Època recomanable:Abril, maig i juny.
Hora i punt de trobada:9h del matí a l’oficina de turisme de la Pobla de Segur (plaça de l’Estació).
Hora i punt de finalització:aprox. 13h del migdia a l'àrea de la Font de l'Ús.
Material individual imprescindible:Roba de muntanya (es recomana evitar els colors estridents). Calçat de muntanya. Pel sol: ulleres de sol, crema solar i gorra. Prismàtics.
Alimentació:Cal portar aigua o beguda i el menjar que cadascú consideri oportú per si durant el matí es vol picar alguna cosa (fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat especialitzat en fauna.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· L’Espai Natural de Collegats-Queralt, la seva història i els seus valors naturals.

· Els voltors europeus i les iniciatives de recuperació i conservació d’aquestes espècies.

· Pautes i consells per a l'observació de fauna salvatge.

· La masia Gramuntill.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu: 49 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de l'activitat guiada (guia de muntanya titulat especialitzat en fauna).

· L’accés al canyet privat de la masia Gramuntill.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, el desplaçament en vehicles particulars des de la Pobla de Segur fins al punt d’inici de la caminada, les despeses ocasionades per l'abandonament de l'activitat per qualsevol motiu.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 6 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Fonda CAN FASÈRSIA, La Pobla de Segur. (a 0,71 km)
  • MAS GRAMUNTILL - Allotjament Rural, La Pobla de Segur. (a 4,66 km)
  • CASA LEONARDO - Allotjament Rural, Senterada. (a 9,61 km)
  • Hotel Restaurant ARTURO, La Pobleta de Bellveí. (a 11,5 km)
  • Casa CAL CUARESMA, Isona. (a 15,2 km)
  • Casa PERDIU - Allotjament Rural, Guàrdia de Noguera. (a 18,0 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9h del matí a l’oficina de turisme de la Pobla de Segur (plaça de l’Estació).

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - La Pobla de Segur i Lleida - La Pobla de Segur amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

També es pot arribar a la Pobla de Segur amb tren des de Lleida mitjançant la línia RL2 Lleida - la Pobla de Segur operada per FGC i coneguda com a Tren dels Llacs (www.trendelsllacs.cat).

2 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

El congost de Mu
El congost de Mu
Alòs de Balaguer, La Noguera, Lleida
Dissabte 2 novembre
Més datesdetalle
No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).