Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Dues jornades apassionants descobrint les aus rapinyaires i els mamífers que habiten als espais naturals de Collegats, Boumort i l'Alt Pallars

Iniciació a l´observació de fauna salvatge
Ruta guiada.Iniciació a l'observació de fauna salvatge
Informació
La Pobla de Segur, Pallars Jussà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta proposta està especialment destinada als amants de la muntanya i la natura que tenen un interès particular per la fauna pirinenca. Per totes aquestes persones hem dissenyat una experiència ecoturística excepcional d'introducció a l'observació de fauna salvatge centrada especialment en les grans aus rapinyaires -trencalòs, voltor comú, voltor negre i aufrany- i en els mamífers ungulats - cérvol, cabirol, daina, isard, entre d'altres-.

Durant dues jornades farem diverses aproximacions als hàbitats naturals d'aquests animals partint sempre del mas Gramuntill -el magnífic espai on farem base les dues nits i on també podrem gaudir de l'experiència única de veure alimentar els rapinyaires des del canyet que hi ha a la pròpia finca-, caminarem per l'entorn salvatge de Collegats a la recerca de situacions i bons moments per a l'observació de fauna i també visitarem les àrees protegides de Boumort i/o de l'Alt Pallars per aprofundir en el coneixement dels animals i els ecosistemes en els que viuen. El guia local que ens acompanyarà en tota l'experiència serà en Cesc Capdevila, amb un ampli currículum i expertesa en l'observació de fauna salvatge i un profund coneixement de les zones de Collegats-Queralt, el Boumort, l'Alt Pallars i els propers Parc Natural de l'Alt Pirineu i Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Durant l'experiència segur que podrem fer fotos fantàstiques... però volem aclarir que aquesta proposta no està enfocada a la fotografia de fauna: no farem parades llargues, tampoc passarem per cap instal·lació tipus aguait, ens anirem movent de manera contínua prioritzant sempre l'observació espontània d'animals salvatges. En aquest sentit és imprescindible portar binocles per gaudir al màxim de la proposta. També volem remarcar que segur que observarem fauna salvatge -esperem que molta!-, però no podem garantir l'observació d'un determinat animal o espècie en concret. L'exigència física de l'activitat és mitjana (persones que puguin realitzar caminades de 3-4h amb desnivells moderats) i no trobarem cap dificultat tècnica més enllà d'avançar per corriols i terrenys irregulars de mitja muntanya. Totes les observacions es realitzaran amb el major respecte vers els animals, el territori i la gent que hi viu.

Programa

· Dia 1. Trobada a les 19h al mas Gramuntill amb el guia de Rutes Pirineus (en Cesc Capdevila).
Un cop reunits, farem una presentació de l'activitat amb suport audiovisual. Introduirem els espais naturals i les rapinyaires i els mamífers que habiten en aquestes muntanyes. Explicarem com els poden identificar, els seus costums, els seus rastres...

· Dia 2. Observació de fauna per l'entorn de Gramuntill i l'espai de Collegats..

Començarem el dia visitant el canyet on s'alimenten les aus rapinyaires, un gran espectacle que ens permetrà veure de prop els grans voltors europeus. Després sortirem a peu de Gramuntill i ens endinsarem a l'espai natural de Collegats-Queralt. Passarem per diversos indrets estratègics des d'on podrem observar animals en estat salvatge i conèixer el seus hàbitats. A la tarda, un cop tornem a Gramuntill, repassarem plegats les experiències del dia i planificarem el dia següent.

· Dia 3. Observació de fauna en d'altres espais naturals propers: Boumort, Alt Pallars...

En funció de les observacions del primer dia ajustarem aquesta segona jornada per complementar l'experiència global amb observacions el màxim de diverses possibles. Així, per exemple, si el dia anterior hem pogut veure moltes aus però hem vist pocs mamífers, ara ens centrarem en zones amb més probabilitat de poder observar mamífers. En qualsevol cas, en aquesta segona jornada realitzarem una aproximació amb cotxes particulars fins a les zones escollides i anirem realitzant caminades curtes fins als indrets d'especial interès per on volem passar o on ens volem situar per a l'observació de fauna. Després de dinar tornarem a Gramuntill i tancarem l'activitat posant en comú les experiències d'aquest segon dia.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:3 dies (2 dies d'observacions) / 2 nits.
Exigència física:Mitjana. Proposta adequada per a persones acostumades a realitzar rutes de 3-4h amb desnivells moderats.
Dificultat tècnica:L'activitat no presenta cap dificultat tècnica més enllà de transcórrer per corriols de muntanya irregulars.
Grup:màxim 8 persones.
Època recomanable:Abril, maig, setembre, octubre.
Hora i punt de trobada:19h de la tarda al mas Gramuntill, situat a 9 km del nucli de la Pobla de Segur. Per arribar al mas Gramuntill des de la Pobla de Segur, cal seguir 6 km per la carretera N-260 en direcció a Sort i, just a l´altura de l´àrea de pícnic de la Font de la Figuereta (que ens quedarà a la dreta), nosaltres hem d´agafar la pista que surt a l´esquerra i s´enfila per la muntanya. Al cap de 3 km arribarem al mas Gramuntill.
Hora i punt de finalització:17:30h de l'últim dia al mas Gramuntill.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar les rutes. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, calçat de muntanya, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Es recomana roba de colors discrets. Motxilla de muntanya adequada. Prismàtics.
Alimentació:Els sopars, esmorzars i dinars (pícnic) ens els proporcionen a l'allotjament.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + allotjament Pensió Completa): 314 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + allotjament Pensió Completa): 349 €/persona (IVA inclòs).

· Suplement habitació individual: 25 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de l'activitat i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització del programa descrit amb en Cesc Capdevila, guia local expert en fauna salvatge.

· Dues nits d'allotjament al Mas Gramuntill en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic).

· L'accés al canyet del Mas Gramuntill.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres a l'allotjament (begudes extra...), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Punt de trobada

19h de la tarda al mas Gramuntill, situat a 9 km del nucli de la Pobla de Segur. Per arribar al mas Gramuntill des de la Pobla de Segur, cal seguir 6 km per la carretera N-260 en direcció a Sort i, just a l´altura de l´àrea de pícnic de la Font de la Figuereta (que ens quedarà a la dreta), nosaltres hem d´agafar la pista que surt a l´esquerra i s´enfila per la muntanya. Al cap de 3 km arribarem al mas Gramuntill.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - la Pobla de Segur i Lleida - la Pobla de Segur amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

També es pot arribar a la Pobla de Segur amb tren des de Lleida mitjançant la línia RL2 Lleida - la Pobla de Segur operada per FGC i coneguda com a Tren dels Llacs (www.trendelsllacs.cat).

En cas de venir amb transport públic, si us plau avisa'ns amb anticipació per a coordinar la teva aproximació al Mas Gramuntill des de la Pobla de Segur.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè interpretarem el medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que t'emocionis i visquis una experiència meravellosa!
4 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).