Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Una experiència alpina inoblidable: la travessa hivernal amb esquís de muntanya del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Carros de Foc amb esquís de muntanya (5 dies)
Ruta guiada.Carros de Foc amb esquís de muntanya (5 dies)
Informació
Espot, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

A l’hivern els ambients alpins del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici queden coberts per la neu. La muntanya es pren un respir després de la gran intensitat viscuda durant el període estival i un silenci sepulcral només trencat per la ventada glacial s’escampa des dels cims fins al fons de les valls. Els estanys d’aigua cristal·lina s’intueixen ara com a plans nevats i els vessants inclinats, les pales, les canals, els corredors i les arestes queden cobertes d’un mantell blanc... exceptuant només la roca nua que emergeix del mar de neu, com un arxipèlag amb cotes que poden semblar d’alçades modestes però que amaguen gegants de pedra. L’esquiador de muntanya incombustible amb ganes d’una experiència esportiva i vivencial completa, aquell que no tem les rutes de més d’un dia, ni els horaris dilatats, ni la improvisació, trobarà en la travessa hivernal Carros de Foc una fita de primer ordre que de ben segur marcarà un abans i un després al seu historial alpí!

Durant cinc dies d’alta intensitat física, amb la Carros de Foc hivernal travessarem els diversos sectors del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ascendint colls sempre exigents -Amitges, Sendrosa, Caldes, Contraix, Monestero...- preludi de descensos tècnics i molt divertits que demanaran tota la nostra atenció i agilitat. Si les condicions meteorològiques i de la neu ens ho permeten, també tindrem l’oportunitat de coronar cims de gran bellesa com el pic d’Amitges (2.848m), el Tuc de Monges (2.698m), el Montardo (2.833m), el Tossal de la Montanyeta (2.771m)...

Els quatre refugis on pernoctarem (Saboredo, Ventosa i Calvell, Estany Llong i Colomina) -refugis clàssics de la Carros de Foc- estan ubicats en indrets estratègics i alhora bellíssims, guardats per un personal expert i sempre professional, que ens sabrà donar aquell contrapunt de comoditat i calidesa que necessitarem després de cada etapa. Així doncs, esquiarem tot el dia i descansarem bé a la nit, amb dutxes calentes, àpats abundants i habitacions amb lliteres gairebé buides!

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Espot amb el guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta, revisió de material i desplaçament amb els taxis 4x4 del Parc Nacional fins a l'estany de Sant Maurici.

Estany de Sant Maurici - Refugi de Saboredo. Opció d'ascensió al pic d'Amitges (2.848m).

Distància: 9,4 km | Desnivell: +990m/-600m | Temps efectiu: 5h | Temps d'activitat: 7h.

· Dia 2: Refugi de Saboredo - Refugi Ventosa i Calvell. Opció d'ascensió al Tuc de Monges (2.698m) o al Montardo (2.833m).

Distància: 10,4 km | Desnivell: +795m/-870m | Temps efectiu: 6h | Temps d'activitat: 8h.

· Dia 3: Refugi Ventosa i Calvell - Refugi Llong.

Distància: 8,3 km | Desnivell: +720m/-950m | Temps efectiu: 5h | Temps d'activitat: 7h.

· Dia 4: Refugi Llong - Refugi Colomina. Opció d'ascensió al Tossal de la Montanyeta (2.771m).

Distància: 10,5 km | Desnivell: +930m/-520m | Temps efectiu: 5h | Temps d'activitat: 7h.

· Dia 5: Refugi Colomina - Estany de Sant Maurici. Opció d'ascensió al pic de Monestero (2.877m).

Distància: 15,4 km | Desnivell: +809m/-1.679m | Temps efectiu: 5:30h | Temps d'activitat: 8:30h.

Desplaçament amb els taxis 4x4 fins a Espot.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat de la neu. Les dades de distància i desnivell no tenen en compte les ascensions opcionals. La realització de les ascensions opcionals es valorarà en cada etapa segons com es desenvolupi la mateixa, la meteorologia del dia i les condicions de la neu.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:5 dies - 4 nits.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i capaces de fer jornades d’esquí d’entre 6 i 8 hores diàries i ascendir 1.000m de desnivell positiu amb esquís.
Dificultat tècnica:Es requereix un bon nivell d'esquí per terrenys amb neus no tractades i haver realitzat prèviament vàries sortides d'esquí de muntanya de més d’un dia.
Distància:51 km
Desnivell acumulat:+4.120m/-4.120m
Grup:màxim 6 persones.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a Espot, a l´aparcament que hi ha al costat de l´oficina dels taxis 4x4 del Parc Nacional. Des d´aquest punt ens desplaçarem amb els taxis 4x4 del Parc Nacional fins a l´estany de Sant Maurici (30 minuts).
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a Espot.
Material individual imprescindible:Pantaló d'esquí de muntanya, jaqueta de Gore-Tex (o similar), peça tèrmica Primaloft (o similar), samarreta tèrmica (i recanvi), mitjons d'esquí (i recanvi), guants fins, guants gruixuts pel fred, braga, gorro i ulleres de ventisca. Pel sol: ulleres de sol, crema solar (factor 50+) i protecció per als llavis (factor 50+). Motxilla de muntanya amb possibilitat d’acoblar els esquís. Frontal. Cantimplora 1,5 litres. Sac de dormir (com a complement, als refugis hi ha mantes). Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional). Material d’esquí: botes, esquís de muntanya, pals, ganivetes i pells de foca. Material de seguretat individual: detector víctima d’allaus (DVA amb les piles revisades), pala, sonda 240 cm, casc i grampons.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars i els esmorzars ens els proporcionen als refugis i estan inclosos en el preu. Els pícnics no estan inclosos en el preu i és possible contractar-los directament als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya certificat amb gran experiència al Parc Nacional i en la disciplina d'esquí de muntanya. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Tipus d'allaus segons la inclinació del pendent, orientació, altitud, latitud, hora del dia. · Seguretat activa: bones pràctiques en l'ús de l'ARVA, pala i sonda. · El canvi climàtic al Parc Nacional i als Pirineus. I com afecta a la pràctica de l'esquí de pista i a la de l'esquí de muntanya. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 645 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 717 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (DVA, pala, sonda, casc i grampons): 95 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat).

· L'allotjament als 4 refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...) i els picnics.

· La pujada i la baixada en taxi 4x4 entre Espot i l’estany de Sant Maurici. Aquest import s'haurà d'abonar directament al taxi (adults/es 11,50 €, jubilats/des 10,10 €, nens/es 7,50 €).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hostal CASA PALMIRA, Espot. (a 0,12 km)
  • Hotel SAURAT***, Espot. (a 0,12 km)
  • NOU CÀMPING La Guingueta d'Àneu, La Guingueta d´Àneu. (a 3,91 km)
  • Hotel Apartaments TRAINERA, Esterri d´Àneu . (a 6,14 km)
  • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 6,66 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

9:00h del matí a Espot, a l´aparcament que hi ha al costat de l´oficina dels taxis 4x4 del Parc Nacional. Des d´aquest punt ens desplaçarem amb els taxis 4x4 del Parc Nacional fins a l´estany de Sant Maurici (30 minuts).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).