Descobrint el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i les precioses àrees lacustres d'Aigüestortes, Sant Maurici, Colomers i Travessani

Màgia d´Aigüestortes (4 dies)
Travesses de diversos diesMàgia d´Aigüestortes (4 dies)
Informació
Boí, Alta Ribagorça, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa de 4 etapes ens permet descobrir els dos sectors que formen el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: el sector d'Aigüestortes (vall de Boí - Alta Ribagorça) i el sector de Sant Maurici (Valls d'Àneu - Pallars Sobirà). L'itinerari ens sorprendrà per la seva gran bellesa i pel paper protagonista de l'aigua i dels estanys d'alta muntanya en tot moment: descobrirem diversos conjunts lacustres preciosos! Aquesta és una proposta ideal per a persones amb una bona condició física però no requereix tenir experiència prèvia en alta muntanya.

Durant la ruta el panorama de tot el Parc Nacional d'Aigüestortes és meravellós: estanys d'alta muntanya, una gran riquesa vegetal i faunística, albes i postes de sol increïbles, valls d'origen glacial, grans muntanyes,... Alguns dels indrets que descobrirem són els següents: l'embassament de Cavallers, el massís de Besiberri, els estanys i les Agulles de Travessani, l'estany Negre, el circ de Colomers, l'estany de Sant Maurici, Amitges, Estany Llong, Aigüestortes,...

Els tres refugis on pernoctarem estan ubicats en paratges d'una gran bellesa. Coneixerem com és la vida als refugis d'alta muntanya, uns establiments que més enllà d'oferir protecció i comoditat als excursionistes, tenen un paper molt rellevant en la conservació del medi natural.

Finalment, cal destacar que accedirem al Parc Nacional per la Vall de Boí (Alta Ribagorça, Lleida). Aquesta vall està considerada una de les valls més boniques de tot el Pirineu: en un entorn natural excepcional podem admirar les conegudes esglésies romàniques de la Vall de Boí -declarades Patrimoni de la Humanitat per l'UNESCO-, caminar per agradables camins empedrats i visitar vuit preciosos nuclis de població entre els que destaquen Boí, Taüll, Erill la Vall o Barruera.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Boí amb el guia. Presentació i revisió de material.

  Embassament de Cavallers - Refugi Estany Llong.
  Distància: 17 km | Desnivell: +700m/-400m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 8:00h.

· Dia 2: Refugi Estany Llong - Refugi de Colomers.
  Distància: 16 km | Desnivell: +950m/-800m | Temps efectiu: 6:30h | Temps d'activitat: 8:00h.

· Dia 3: Refugi de Colomers- Refugi Restanca. Opció d'ascensió al pic de Montardo (2.837m).
  Distància: 10 km | Desnivell: +1.050m/-1.200m | Temps efectiu: 7:00h | Temps d'activitat: 9:00h.

· Dia 4: Refugi Restanca - Embassament de Cavallers.
  Distància: 11 km | Desnivell: +600m/900m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 8:00h.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:4 dies - 3 nits
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importanats. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.500m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:54 km
Desnivell acumulat:3.300m
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:8:30h del matí a l´oficina dels taxis 4x4 del Parc a Boí (al costat de l´església romànica). A sota de la plaça hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles. Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al punt d´inici de la ruta a l´embassament de Cavallers (aprox. 15 minuts).
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a l'embassament de Cavallers.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Preu total (guiatge + refugis): 440 euros/persona (IVA inclòs)
Preu total (guiatge + refugis) mes d'agost: 465 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural i l'allotjament als refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres als refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubteu en contactar-nos enviant un email a info@rutespirineus.cat.
La reserva es pot fer per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web. La reserva es considerarà finalitzada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça en els refugis, especialment al juliol, agost i setembre.

Allotjaments propers
· Hotel PEY, Boí. www.hotelpey.com
· Apartaments LA PEGUERA, Boí. www.lapeguera.com
· Hotel FARRÉ D'AVALL, Barruera. www.farredavall.com
· Hostal LA PLAÇA, Erill la Vall. www.hostal-laplaza.com
· Allotjament Rural CASA PERNALLE, Erill la Vall. www.pernalle.com
· Hotel l'AÜT, Erill la Vall. www.laut.cat
Punt de trobada

8:30h del matí a l´oficina dels taxis 4x4 del Parc a Boí (al costat de l´església romànica). A sota de la plaça hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles. Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al punt d´inici de la ruta a l´embassament de Cavallers (aprox. 15 minuts).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
51 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).