La mítica travessa de 6 dies del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Carros de Foc (6 dies)
Travesses de diversos diesCarros de Foc (6 dies)
Informació
Boí, Alta Ribagorça, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La travessa Carros de Foc és un recorregut circular d'alta muntanya que enllaça els diferents refugis guardats del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al Pirineu de Lleida. Aquest itinerari ens descobrirà llocs meravellosos: Aigüestortes, l'estany de Sant Maurici, la muntanya dels Encantats, les Agulles d'Amitges, el circ de Colomers, el massís dels Besiberris, la vall de Monestero,... Aquesta proposta és adequada per a persones amb una bona preparació física.

La travessa consta de 6 etapes i descobrirem el Parc Nacional a la totalitat de les 4 comarques que l'integren: l'Alta Ribagorça, la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. La ruta ens impressionarà per la seva espectacularitat i per la seva bellesa: llacs d'alta muntanya, grans cims, albes i postes de sol increïbles, valls preciosos i boscos d'avets, agulles de granit,.... ¡Cada etapa es converteix en un nou i grandiós espectacle de la natura!

Així mateix, els 5 refugis on pernoctarem estan ubicats en llocs d'una gran bellesa i ens permetran recuperar forces gràcies als seus bons menjars. També coneixerem com és la vida en els refugis d'alta muntanya, establiments que més enllà d'oferir aixopluc juguen un paper molt important en la conservació d'aquest gran espai natural protegit.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Boí amb el guia. Presentació i revisió de material.

  Embassament de Cavallers - Refugi de Restanca.
  Distància: 11 km | Desnivell: +800m/-500m | Temps efectiu: 5:30h | Temps d'activitat: 7h

· Dia 2: Refugi de Restanca - Refugi de Saboredo.
  Distància: 13 km | Desnivell: +1.200m/-900m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h

· Dia 3: Refugi de Saboredo - Refugi d'Amitges. Opció d'ascensió al pic de Ratera (2.862m).
  Distància: 6 km | Desnivell: +370m/-310m | Temps efectiu: 3h | Temps d'activitat: 4:30h

· Dia 4: Refugi de Amitges - Refugi J.M. Blanc. Opció d'ascensió al pic de Monastero (2.877m).
  Distància: 10,5 km | Desnivell: +925m/-965m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h

· Dia 5: Refugi Josep Maria Blanc - Refugi Estany Llong.
  Distància: 20 km | Desnivell: +780m/-1.150m | Temps efectiu: 8:30h | Temps d'activitat: 10:30h

· Dia 6: Refugi Estany Llong - Embassament de Cavallers.
  Distància: 15,5 km | Desnivell: +920m/-1.160m | Temps efectiu: 8h | Temps d'activitat: 10h

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:6 dies - 5 nits
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2700m d'altitud i de manera ocasional pot ser necessari que ens haguem d'ajudar amb les mans per tal de progressar amb més confiança i seguretat en alguns punts concrets. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:76 km
Desnivell acumulat:4.900m
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:8:30h del matí a l´oficina dels taxis 4x4 del Parc a Boí (al costat de l´església romànica). A sota de la plaça hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles. Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al punt d´inici de la ruta a l´embassament de Cavallers (aprox. 15 minuts).
Hora i punt de finalització:18:00h de la tarda a l'embassament de Cavallers
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...

· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals.

· Les valls i els llacs d'origen glacial.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

· La llegenda dels Encantats.

· La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

· Preu total (guiatge + refugis): 665 euros/persona (IVA inclòs)
· Preu total (guiatge + refugis) mes d'agost: 690 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural i l'allotjament als refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.
El preu no inclou la targeta de pas de Carros de Foc. Si esteu interessats indiqueu-ho en el moment de fer la reserva (preu oficial: 20 euros).

Nota: A principis de la temporada d'estiu, en funció de la neu que hi pugui haver acumulada en cotes altes, podria ser necessari l'ús puntual de material de seguretat (grampons, piolet, casc i arnés amb mosquetó) en algun pas concret de la travessa. Si fos el cas, el lloguer de l'equip complet té un cost addicional de 20 euros/dia. En cas que es pogués donar aquesta circumstància, des de Rutes Pirineus us contactaríem la setmana anterior a la ruta per informar-vos degudament.

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubteu en contactar-nos enviant un email a info@rutespirineus.cat.
La reserva es pot fer per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web. La reserva es considerarà finalitzada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça en els refugis, especialment al juliol, agost i setembre.

Allotjaments propers
· Hotel PEY, Boí. www.hotelpey.com
· Apartaments LA PEGUERA, Boí. www.lapeguera.com
· Hotel FARRÉ D'AVALL, Barruera. www.farredavall.com
· Hostal LA PLAÇA, Erill la Vall. www.hostal-laplaza.com
· Allotjament Rural CASA PERNALLE, Erill la Vall. www.pernalle.com
· Hotel l'AÜT, Erill la Vall. www.laut.cat
Punt de trobada

8:30h del matí a l´oficina dels taxis 4x4 del Parc a Boí (al costat de l´església romànica). A sota de la plaça hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles. Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al punt d´inici de la ruta a l´embassament de Cavallers (aprox. 15 minuts).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
64 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).