Un espectacle extraordinari de la natura i de la vida que escoltem i admirem en un dels entorns de muntanya més autèntics d'Europa

La brama del cérvol al Boumort (2 dies)
La brama del cérvol al Boumort (2 dies)
Informació
Isona, Pallars Jussà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta preciosa travessa de mitja muntanya ens descobrirà un conjunt de serres calcàries deshumanitzades i, alhora, absolutament desconegudes dins de la Reserva Nacional de Caça de Boumort. Durant el recorregut admirarem flora i fauna salvatge, escoltarem i observarem la brama del cérvol -un so gutural que emeten els mascles en l'època de zel- i observarem les aus rapinyaires que habiten a les parets de les muntanyes.

Començarem la primera etapa de la travessa al poble d'Isona. Aquí agafarem els taxis 4x4 que ens portaran fins al coll de Llívia, punt on començarem la nostra ruta a peu. Emprendrem la pujada en direcció al Cap de Boumort fent diverses parades per a l'observació de fauna i els seus rastres. El recorregut ens descobrirà els diferents vessants d'aquest massís vestit de pins, boixeroles i ginebres, aliment de les espècies que habiten aquests paratges com el cérvol o el gall fer. Baixarem cap al Clot de Cuberes i arribarem al refugi del mateix nom, on passarem la nit i podrem recuperar forces. Abans d'anar a dormir, sortirem a l'exterior a escoltar la brama, el so que emeten els cérvols mascle en els seus ritus d'aparellament.

El segon dia de la travessa ens aixecarem ben d'hora per escoltar novament la brama. Després començarem a caminar en direcció al Cap de Roques de Solduga, parant en espais concrets per fer observacions de fauna. Ens dirigirem cap a Solduga i l'Espluga de Cuberes on veurem les restes d'un assentament -un paratge inhòspit amb vistes privilegiades!-. Quan arribem a la pista situada al bosc de Pentina, un taxi 4x4 ens recollirà i ens portarà de tornada fins a Isona, ¡on donarem per finalitzada aquesta experiència única i inoblidable!

Si vols fer aquesta ruta a la primavera consulta: Fauna salvatge al Boumort.

Recorregut

· Día 1: Trobada a Isona amb el guia. Presentació de la ruta i revisió de material. Transport en 4x4 fins al coll de Llívia.

Coll de Llívia - Tossal dels Quatre Alcaldes - Refugi de Cuberes.
Distància: 14,8 km | Desnivell: +960m/-925m | Temps d'activitat: 7-8h.

· Día 2: Refugi de Cuberes - Solduga - Bosc de Pentina. Transport en 4x4 fins a Isona.
Distància: 12 km | Desnivell: +500m/-1.062m | Temps d'activitat: 7-8h.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:2 dies - 1 nit
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a fer caminades de dia sencer amb desnivells mitjans.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys de mitja muntanya: pistes, senders i terrenys irregulars. Es recomana haver realitzat rutes de dia sencer prèviament.
Distància:27 km
Desnivell acumulat:+1.460m/-1.985m
Època recomanable:Tardor.
Hora i punt de trobada:8:30h del matí al poble d´Isona davant de l´Ajuntament, al centre del poble.
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a Isona.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Es recomana roba discreta per observar fauna. Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). Molt recomanable: prismàtics.
Alimentació:Beguda o aigua (1,5 litres ja que és una zona on no hi trobarem fonts) i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Boumort. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· La Reserva Nacional de Caça de Boumort, la seva història i els seus valors. · La flora, la fauna i la geologia del Boumort. · Els mamífers ungulats!, els grans protagonistes d'aquesta travessa pel Prepirineu. · Les quatre espècies de rapinyaires que coexisteixen: el voltor comú, el voltor negre i el trencalòs.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

· Preu total (guiatge + refugi): 245 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural, els desplaçaments amb taxi del primer i el segon dia, i l'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de La Caixa.

Allotjaments propers
· Casa Rural RAMONA, Conques. www.casaruralramona.net
· Hotel TERRADETS, Cellers. www.hotelterradets.com
· Alberg de TREMP, Tremp. xanascat.gencat.cat/albergs/tremp-xanascat
Punt de trobada

8:30h del matí al poble d´Isona davant de l´Ajuntament, al centre del poble.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè interpretarem el medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que t'emocionis i visquis una experiència meravellosa!
1 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).