Clàssica ascensió al cim més alt de Catalunya pel seu vessant sud, pujant per la Vall Ferrera a la comarca del Pallars Sobirà

Ascensió a la Pica d´Estats
Ascensió a la Pica d´Estats
Informació
Àreu , Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La Pica d'Estats, amb els seus 3.143m d'altitud, punt més alt de Catalunya, és una de les muntanyes més populars i conegudes de tot el país. La Pica d'Estats està situada just a l'extrem nord de la Vall Ferrera, una vall molt tranquil·la i poc concorreguda, però alhora molt bonica, de la comarca del Pallars Sobirà. L'espectacular ascensió a 'La Pica' per la Vall Ferrera és un dels grans clàssics del muntanyisme als Pirineus. És una ruta llarga, dura i físicament molt exigent. Per aquest motiu, aquesta és una proposta adequada només per a persones amb una molt bona preparació física. L'activitat comença el dia anterior a la ruta amb la trobada amb el guia de Rutes Pirineus al refugi de Vallferrera, on se sopa i es pernocta.

Recorregut

Farem l'ascensió seguint la ruta normal a la Pica d'Estats pel seu vessant sud (Pallars Sobirà). L'itinerari comença al refugi de Vallferrera on haurem passat la nit. Començarem a caminar a les 5:30h del matí en direcció a l'estany de Sotllo i l'estany d'Estats, pujarem pel port de Sotllo i finalment ascendirem fins al coll de Riufred abans d'assolir el cim de la Pica d'Estats.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:11-12h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):8-9h aprox.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:18 km
Desnivell acumulat:1.500m
Època recomanable:De juliol a octubre.
Hora i punt de trobada:18:00h de la tarda (del dia anterior a l´ascensió) a Àreu, davant del parc infantil que hi ha al centre del poble al costat de la carretera (al costat del parc infantil hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles). Des d´Àreu ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´aparcament de la Molinassa, uns 12 km per una pista de terra. Des d´aquest aparcament caminarem plegats (uns 10 minuts) fins al refugi de Vallferrera.
Hora i punt de finalització:Entre les 17:00h i les 18:00h de la tarda al refugi de Vallferrera.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i una mica de menjar per l'excursió (fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques,...). El sopar, l'esmorzar i el dinar (bossa de pícnic) ens els proporcionen al refugi.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.
Observacions:Al refugi de Vallferrera podrem deixar tot el material que no és imprescindible per a l'ascensió. De tornada podrem recollir-lo.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Natural de l'Alt Pirineu, la seva història i els seus valors naturals. · Cultura i història de la Vall Ferrera, terra de frontera. · El poeta Jacint Verdaguer i la Pica d'Estats. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Les valls i els llacs d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

· Preu total (guiatge + refugi): 190 euros/persona (IVA inclòs).

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural i l'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).


El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres en el refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de La Caixa.

Allotjaments propers
· Hotel VALL FERRERA, Àreu. www.hotelvallferrera.com
· Hotel CARDÓS, Ribera de Cardós. www.hotelcardos.com
· Càmping LA BORDA PUBILL, Ribera de Cardós. www.campinglabordadelpubill.com
· Hotel LLACS DE CARDÓS, Tavascan. www.llacscardos.com
· Hotel ESTANYS BLAUS***, Tavascan. www.hotelestanysblaus.com
Punt de trobada

18:00h de la tarda (del dia anterior a l´ascensió) a Àreu, davant del parc infantil que hi ha al centre del poble al costat de la carretera (al costat del parc infantil hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles). Des d´Àreu ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´aparcament de la Molinassa, uns 12 km per una pista de terra. Des d´aquest aparcament caminarem plegats (uns 10 minuts) fins al refugi de Vallferrera.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!
19 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).