Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Gaudim de la màgica i encisadora travessa en cinc etapes del Parc Natural dels Ports

Estels del Sud (5 etapes)
Ruta guiada.Estels del Sud (5 etapes)
Info / Reserva
Beseit, Beseit, Matarranya
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La travessa Estels del Sud, considerada un dels trekkings més bonics d'Europa, és un recorregut circular de muntanya que enllaça dos refugis guardats, dos allotjaments rurals i un hotel al massís dels Ports, situat a l'extrem oriental del Sistema Ibèric. L'itinerari -absolutament meravellós!- ens descobrirà indrets d'una bellesa insospitada: el cim de Penyagalera, el Toll del Vidre, les Valls, els Estrets d'Arnes, les Roques de Benet, les Rases de Marraco, la Cova del Vidre, les Casetes Velles, el cim del Negrell, el barranc de la Coscollosa, el riu Matarranya, les Gúbies del Parrissal,...

La travessa Estels del Sud consta de 5 etapes en les que descobrirem el Parc Natural dels Ports en la seva totalitat, passant per les 5 comarques que l'integren: Montsià, Baix Ebre i Terra Alta (a Catalunya), Matarranya (a l'Aragó) i Baix Maestrat (al País Valencià). La ruta ens seduirà pels riquíssims contrastos que caracteritzen l'abrupte relleu dels Ports: vistes inabastables des dels cims i carenes, rius d'aigua cristal·lina amb presència de llúdrigues i tortugues de rierol, engorjats molt profunds i feréstecs, pastures i prats de muntanya, vertiginoses cingleres de roca calcària i conglomerada -hàbitat de la cabra salvatge ibèrica, el voltor comú i l'àguila daurada-, catifes de boscos d'alzines, roures, pinassa, pi rojal, pi negral, pi blanc i teixedes. I, al vespre, descobrirem la gastronomia local i dormirem en refugis de muntanya ubicats en idíl·liques raconades o en allotjaments rurals emplaçats en els poblets més autèntics!

Recorregut

· Dia 1. Trobada a Beseit amb el guia de Rutes Pirineus i presentació. Nit a l'allotjament rural La Fàbrica de Solfa.

· Dia 2. Etapa 1: Beseit - Refugi Font Ferrera.
  Distància: 21,5 km | Desnivell: +900m/-315m | Temps efectiu: 7h | Temps d’activitat: 8-9h.

· Dia 3. Etapa 2: Refugi Font Ferrera - Nou refugi de Caro.
  Distància: 19,5 km | Desnivell: +730m/-785m | Temps efectiu: 6h | Temps d’activitat: 7-8h.

· Dia 4. Etapa 3: Nou refugi de Caro - Paüls. Nit a l’allotjament rural Ca les Barberes.
  Distància: 23 km | Desnivell: +765m / -1.570m | Temps efectiu: 7-8h | Temps d’activitat: 9-10h.

· Dia 5. Etapa 4: Paüls - Arnes. Nit a l’allotjament rural Cal Gorro d’Arnes.
  Distància: 21,5 km | Desnivell: +1.065m / -870m | Temps efectiu: 7h | Temps d’activitat: 8-9h.

· Dia 6. Etapa 5: Arnes - Beseit. Final de travessa.
  Distància: 23 km | Desnivell: +1.120m / -1.040m | Temps efectiu: 7h | Temps d’activitat: 8-9h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:6 dies / 5 nits / 5 etapes.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivell. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per corriols, pistes. terrenys irregulars de mitja muntanya, tarteres i gorgs.
Distància:108,5 km
Desnivell acumulat:+4,580m/-4,580m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Tot l'any.
Hora i punt de trobada:19h a l´allotjament rural La Fàbrica de Solfa (Beseit).
Hora i punt de finalització:17h de l'últim dia a Beseit.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per canviar-se als allotjaments. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit als refugis (opcional).
Alimentació:Els sopars, els esmorzars i els dinars (pícnic) ens els proporcionen als allotjaments.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural dels Ports. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:En aquesta ruta s'inclou el trasllat d'equipatge entre allotjaments. Per tant la motxilla a carregar durant el dia podrà ser més petita però haurà de tenir capacitat per portar l'aigua, el pícnic, peça impermeable per si hi ha qualsevol canvi de temps i el que cadascú consideri oportú.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Natural, la seva història i els seus valors naturals. · El per què de la geografia tan abrupta que caracteritza el massís dels Ports. · La flora i la fauna de la muntanya mitjana. · Les llegendes i mites dels Ports. · La vida als pobles i l'aprofitament humà d'aquestes muntanyes des de temps prehistòrics.
...i molts dels grans secrets de la muntanya!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 844 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 938 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

· El transport d'equipatges entre allotjaments.

· "El Morralet" Estels dels Sud (targeta de pas, mapa Estels del Sud de l'editorial Piolet, samarreta exclusiva al finalitzar la travessa).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres als allotjaments (begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en allotjaments...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Punt de trobada

19h a l´allotjament rural La Fàbrica de Solfa (Beseit).

Accés amb transport públic

Per arribar a Beseit des de Barcelona podem optar per alguna d'aquestes opcions:
- Opció 1. Autobús Barcelona - Beseit. Aquesta línia està operada per l'empresa HIFE i hi ha dues freqüències al dia. Pots consultar els horaris i parades de sortida des de Barcelona a la seva pàgina web: www.hife.es. La durada del trajecte és d'unes 3:30h incloent el transbordament entre autobusos de la mateixa companyia HIFE a Tortosa.
- Opció 2. Combinació tren - autobús. Línia de tren Barcelona - Tortosa. Hi ha diversos trens directes al dia des de Barcelona a Tortosa (el trajecte és d'aproximadament 2:20h des de l'estació de Sants fins a l'estació de Tortosa). Pots consultar els horaris a la web de Renfe: www.renfe.com. Un cop a l'estació de Tortosa podem agafar l'autobús de línia Tortosa - Beseit. Aquesta línia està operada per l'empresa HIFE: www.hife.es.

Per arribar a Beseit des de València podem seguir la següent combinació de tren - autobús. La companyia Renfe opera diversos serveis de tren al dia entre València i Tortosa. Pots consultar els horaris a la web de Renfe: www.renfe.com. Un cop a l'estació de Tortosa podem agafar l'autobús de línia Tortosa - Beseit. Aquesta línia està operada per l'empresa HIFE: www.hife.es.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
10 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).