Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descobrint el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i la muntanya màgica dels Encantats

Sant Maurici - Encantats (3 dies)
Ruta guiada.Sant Maurici - Encantats (3 dies)
Informació
Espot, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Amb aquesta travessa de 3 etapes descobrirem el sector oriental del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici -que a l'estiu és espectacular- i que ens sorprendrà per la seva espectacularitat i per la seva bellesa. Es tracta d'una excursió ideal per a persones amb una bona preparació física però sense experiència en alta muntanya.

Durant l'itinerari el panorama de tot el Parc Nacional és grandiós: estanys d'alta muntanya, una meravellosa riquesa vegetal i faunística, albes i postes de sol que no oblidarem mai, grans cims,... Aquesta ruta ens portarà a descobrir racons preciosos, dels més bonics de tot els Pirineus: els Encantats, la vall de Peguera, la vall de Monestero, l'estany Negre, l'estany de Sant Maurici, les Agulles d'Amitges, els llacs de Ratera,...

Els dos refugis on pernoctarem estan ubicats en llocs d'una gran bellesa i ens permetran recuperar forces gràcies als seus menjars casolans. També coneixerem com és la vida als refugis d'alta muntanya, establiments que més enllà d'oferir-nos protecció i comoditat tenen un paper molt important en la conservació del medi natural.

Accedirem al Parc Nacional per Espot, poble que està situat a les Valls d'Àneu (Pallars Sobirà, Lleida). Les Valls d'Àneu és una zona que està integrada per quatre municipis: (Alt Àneu, Espot, Esterri d'Àneu i la Guingueta d'Àneu), a l'oest limita amb la Vall d'Aran, al nord amb França, a l'est amb la Vall de Cardós i al sud amb Llavorsí. El riu Noguera Pallaresa travessa tota la vall i és l'artèria fluvial més important de la zona.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Espot amb el guia. Presentació i revisió de material.

  Espot - Refugi J.M. Blanc
  Distància: 7 km | Desnivell: +1.025m/-40m | Temps efectiu: 3:45h | Temps d'activitat: 5:45h.

· Dia 2: Refugi J.M. Blanc - Refugi d'Amitges
  Distància: 12 km | Desnivell: +940m/-860m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 8:00h.

· Dia 3: Refugi d'Amitges - Espot
  Distància: 12 km | Desnivell: +55m/-1.120m | Temps efectiu: 4:30h | Temps d'activitat: 6:30h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:3 dies - 2 nits.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per un coll de muntanya a més de 2.700m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:31 km
Desnivell acumulat:+2.020m/-2.020m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:10:30h del matí a la Casa del Parc Nacional a Espot, que està situada just a l´entrada del poble a mà dreta. Abans d´arribar a la Casa del Parc, a mà esquerra, hi ha un gran aparcament on es pot estacionar els vehicles.
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda a Espot.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · La llegenda dels Encantats. · El canvi climàtic al Parc Nacional i als Pirineus. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 375 €/persona (IVA inclòs). -10 %

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 417 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Espot, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

 • Hostal CASA PALMIRA, Espot. (a 0,11 km)
 • Hotel SAURAT***, Espot. (a 0,11 km)
 • NOU CÀMPING La Guingueta d'Àneu, La Guingueta d´Àneu. (a 3,91 km)
 • Hotel Apartaments TRAINERA, Esterri d´Àneu . (a 6,14 km)
 • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 6,66 km)
 • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 8,15 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

10:30h del matí a la Casa del Parc Nacional a Espot, que està situada just a l´entrada del poble a mà dreta. Abans d´arribar a la Casa del Parc, a mà esquerra, hi ha un gran aparcament on es pot estacionar els vehicles.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - la Guingueta i Lleida - la Guingueta amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta. Cal baixar de l'autobús ALSA després d'Escaló i just abans d'arribar a la Guingueta, a la parada anomenada "Cruïlla Espot", on hi ha una gasolinera i una petita àrea de servei (qualsevol dubte se li pot preguntar al conductor, és una parada molt habitual d'excursionistes i visitants del Parc Nacional).

Per arribar a Espot (punt de trobada amb el grup de RUTES PIRINEUS) des de "Cruïlla Espot" es pot utilitzar l'autobús del Parc Nacional. Hi ha dues freqüències al dia (12:12h i 20:12h) i el trajecte és de 13 minuts. El bitllet també es pot comprar online a través de la web d'ALSA (www.alsa.es) o directament al conductor.

Una altra opció molt habitual dels viatgers que van a Espot és pujar des de "Cruïlla Espot" fins a Espot amb algun vehicle privat que passi per l'encreuament de camins i vulgui compartir el curt trajecte.

Donada l'hora de trobada per a la travessa, en cas de desplaçar-se amb transport públic serà necessari arribar el dia abans i fer nit a la zona.

Per què amb Rutes Pirineus?
 • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
 • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
 • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
 • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
 • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
30 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).