Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Travessa d'alta muntanya de 2 dies pels meravellosos paratges de la Cerdanya amb nit sota les estrelles

Nit de bivac i ascensió al Puigpedrós (2 dies)
Ruta guiada.Nit de bivac i ascensió al Puigpedrós (2 dies)
Info / Reserva
Meranges, Cerdanya, Girona
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Et presentem una travessa de dos dies on ens endinsarem en els paisatges preciosos de la Cerdanya més muntanyosa i autèntica: prats alpins d'alta muntanya, rierols refrescants, estanys d'origen glacial amb aigües cristal·lines, boscos de pi negre, crestes cimeres... i el cim del Puigpedrós, que amb 2.915m d'altitud és el sostre de la província de Girona i una de les grans muntanyes del Pirineu.

I quan arribi la nit, farem bivac i dormirem sota mil estrelles en un paratge d'alta muntanya captivador: el circ d'Engorgs. Viurem una experiència única i inoblidable, plena de sensacions noves, i fruirem del silenci i els sons de la nit, del cel infinitament estrellat, de l'encisadora sortida del sol... Si busques una proposta de muntanya diferent i màgica, aquesta petita-gran aventura és la teva!

Començarem la primera etapa de la travessa al refugi del Malniu des d'on farem una agradable aproximació fins al circ glacial dels Engorgs. Després de dinar descobrirem el circ i els seus estanys i buscarem el millor emplaçament a on fer el bivac. Després de sopar, dormirem sota les estrelles fent bivac en tenda de campanya individual. Durant la segona jornada emprendrem l'ascensió cap a la Portella de Meranges i el cim del Puigpedrós (2.915m), una de les muntanyes més emblemàtiques de la Cerdanya i un mirador extraordinari. Des del cim baixarem fins a l'estany del Malniu, la joia de la corona del massís del Puigpedrós, envoltat de pins i blocs de granit, i, finalment, farem el darrer tram fins al refugi del Malniu.

Recorregut

· Día 1: Trobada a l'aparcament del refugi del Malniu amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material.

Refugi del Malniu - Circ dels Engorgs. Nit de bivac.
Distància: 7 km | Desnivell: +550m/-100m | Temps d'activitat: 4:30h.

· Día 2: Circ dels Engorgs - Puigpedrós - Estany del Malniu - Refugi del Malniu.
Distància: 13,5 km | Desnivell: +675m/-1.125m | Temps d'activitat: 7-8h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies - 1 nit.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència i que estan habituades a realitzar caminades de jornada completa amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passarem per alguns colls de muntanya i fem un cim de més de 2.900m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:20,2 km
Desnivell acumulat:+1.225m/-1.225m
Grup:màxim 8 persones.
Època recomanable:Primavera, estiu i tardor.
Hora i punt de trobada:10:30h del matí al refugi del Malniu (a l´aparcament que hi ha just davant del refugi). L´aparcament és de pagament, cal abonar la taxa per l´accés en vehicle a l´Espai Protegit Pla de les Tarteres - Malniu (5 €/vehicle). Per arribar al refugi del Malniu, un cop a Meranges cal continuar per una pista senyalitzada que s´enfila pel vessant de la muntanya durant 8 km.
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda al refugi del Malniu.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya adequada a l'època de l'any (jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac de dormir i màrfega. Tenda de campanya individual. Bastons telescòpics per caminar. Pastilles potabilitzadores per l'aigua (recomanable).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pels dos dies.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència a la zona. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· Consells i recomanacions per a fer un bon bivac amb tenda.

· Les valls i els llacs d'origen glacial.

· La flora, la fauna i la geologia d'alta muntanya.

· El canvi climàtic als Pirineus.

· L'Espai Natural Protegit de la Tossa Plana de Lles i Puigpedrós.

· La Cerdanya, la gran vall dels Pirineus.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge): 152 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge): 169 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer tenda de campanya individual i màrfega: 27 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, la beguda i el menjar, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers,...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • CERDANYA ECORESORT, Prullans. (a 10,1 km)
  • ELS TORRENTS - Hotel Rural i Restaurant, Bellver de Cerdanya. (a 12,3 km)
  • CAL CALSOT - Casa Rural, Montellà de Cadí. (a 13,9 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

10:30h del matí al refugi del Malniu (a l´aparcament que hi ha just davant del refugi). L´aparcament és de pagament, cal abonar la taxa per l´accés en vehicle a l´Espai Protegit Pla de les Tarteres - Malniu (5 €/vehicle). Per arribar al refugi del Malniu, un cop a Meranges cal continuar per una pista senyalitzada que s´enfila pel vessant de la muntanya durant 8 km.

Accés amb transport públic

RENFE opera la línia R3 de rodalies Barcelona - Vic - Ripoll - Puigcerdà amb diverses freqüències al dia. A la seva web es poden consultar tots els horaris i preus.

La companyia d'autobusos ALSA també opera el trajecte Barcelona - Puigcerdà amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva. Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Si viatgem des de Girona, la companyia d'autobusos TEISA opera la línia Girona - Puigcerdà amb regularitat. A la seva web es poden consultar els horaris i tarifes. Aquesta mateixa companyia opera diversos trajectes amb destinació Puigcerdà des de diversos pobles gironins.

Donada l'hora de trobada per a la travessa, en cas de desplaçar-se amb transport públic serà necessari arribar el dia abans i fer nit a la zona.

Per arribar a Meranges des de Puigcerdà, no hi ha cap servei regular d'autobusos, podem optar per agafar un taxi local. Hi ha parades fixes de taxi a la plaça de l'Estació i a la plaça de Barcelona (més informació: 972 882 224).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
4 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).