Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Observem el cel pirinenc i descobrim el magnífic circ glacial de Comes de Rubió al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Excursió nocturna a Comes de Rubió
Ruta guiada.Excursió nocturna a Comes de Rubió
Informació
Rubió, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Us proposem una original caminada nocturna hivernal -que segons les condicions del terreny podria requerir l'ús de raquetes de neu- a Comes de Rubió guiats per la llum dels frontals i seduïts pel misteri de la muntanya hivernal. Començarem la ruta amb l'última llum del dia, aquells instants màgics on la calma s'apodera de la muntanya i els animals desperten del seu descans diürn. Un cop es faci de nit, sempre que els núvols ens ho permetin, començarà el nostre viatge a través del cosmos. Anirem caminant tranquil·lament i fent algunes parades curtes on amb l'ajut d'un punter làser mostrarem les constel·lacions, planetes i nebuloses més destacades del cel nocturn d'hivern, mentre expliquem la seva mitologia i llegendes.

La meteorologia es capritxosa i no sempre tindrem la sort de tenir un cel net. En aquests casos l'activitat es centrarà en la cerca de rastres d'animals i en la interpretació del paisatge nocturn, a més d'ensenyar com encendre un foc sobre la neu sense encenedor ni llumins.

Recorregut

Comencem la ruta al port del Cantó, límit comarcal entre l'Alt Urgell i el Pallars. Pugem cap al Prat Muntaner per l'interior d'un agradable bosc de pi roig i, més amunt, de pi negre. A poc a poc el bosc es va esclarissant fins que arribem al Prat Muntaner, un indret excepcional amb vistes que abasten des del pic Salòria fins a la Pica d'Estats. Seguim carenejant per la cabanera -antic camí de transhumància- fins que descendim al refugi de Comes de Rubió, on parem per recuperar forces i fer un beure calent. Reprenem la marxa pel fons de la vall de les Comes de Rubió i retornem al port del Cantó.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:4:45h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):3:30h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de 4-5h sense problemes.
Dificultat tècnica:Baixa. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya. En cas d'ús de raquetes de neu, la dificultat també és baixa (iniciació).
Distància:10,9 km
Desnivell acumulat:+400m/-400m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:16:00h de la tarda (desembre) / 16:30h (gener, febrer i març) al port del Cantó de la carretera N-260. Just al capdamunt del port, divisòria entre el Pallars Sobirà i l´Alt Urgell, hi ha un aparcament a on es poden estacionar els vehicles.
Hora i punt de finalització:21:00h de la nit (desembre) / 21:30h (gener, febrer i març) al port del Cantó.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar frontal i roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra).
Alimentació:Cal portar aigua i alguna cosa per picar durant l’excursió (fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.
Observacions:Si tens un número de peu més petit de 35 o més gran de 47, si us plau indica'ns-ho en el camp "Observacions" del formulari de formalització de la reserva. Si el teu pes és superior als 120 kg, si us plau indica'ns-ho també.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· Les constel·lacions, planetes i nebuloses del cel nocturn pirinenc.

· Les petjades i els rastres dels animals a la neu.

· El circ glacial de Comes de Rubió.

· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió.

· Tipus de neu i estat del mantell nival.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Excursió guiada: 50 €/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· El lloguer de les raquetes de neu i els bastons.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu del guiatge no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu i les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Refugi VALL DE SIARB, Llagunes. (a 3,81 km)
  • Hotel PESSETS****, Sort. (a 9,83 km)
  • Hotel Restaurant LES BRASES***, Sort. (a 9,87 km)
  • Casa Rural CASA FORN, Pujalt. (a 11,4 km)
  • Alberg Rural CA L'ANTON, Pujalt. (a 11,5 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

16:00h de la tarda (desembre) / 16:30h (gener, febrer i març) al port del Cantó de la carretera N-260. Just al capdamunt del port, divisòria entre el Pallars Sobirà i l´Alt Urgell, hi ha un aparcament a on es poden estacionar els vehicles.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
  • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!

També et podria interessar...

Fem iglús!
Fem iglús!
Portè i Pimorent (Alta Cerdanya) / Port-Ainé (Pallars),
Hivern i primavera.
No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).