Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descobrint el sector de Sant Maurici, un meravellós paradís natural dins del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Els Encantats 360º (2 dies)
Ruta guiada.Els Encantats 360º (2 dies)
Informació
Espot, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta ruta guiada de dos dies ens permetrà gaudir d'alguns dels millors paisatges del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Coneixerem el sector de Sant Maurici -el més occidental del Parc Nacional- i, més concretament, les precioses valls de Peguera i Monestero. Una excursió imprescindible pels amants de la natura i dels grans espais que gràcies a aquest itinerari podran descobrir algunes de les grans joies dels Pirineus: Sant Maurici, els Encantats, els estanys de Peguera i l'estany i la vall de Monestero.

Començarem la ruta des del mateix poble d'Espot, que està situat a la vall del riu Escrita. Durant el primer tram de l'itinerari descobrirem la preciosa vall de Peguera, que remuntarem fins a la seva capçalera. Just al bell mig del circ d'origen glacial que tanca la vall hi ha el refugi Josep Maria Blanc, que s'alça al costat mateix de l'estany Tort de Peguera. A la tarda caminarem fins al bonic estany Negre, uns dels llacs més grans de la zona, i que està situat ben a prop del refugi.

Des del refugi Josep Maria Blanc pujarem fins al coll de Monestero (2.716m), un pas d'alta muntanya que està situat entre dos dels pics més populars i destacats del Parc Nacional: el pic de Monestero (2.877m) i el pic de Peguera (2.980m). Si les forces ens acompanyen, abordarem l'ascensió del pic de Monestero, una fantàstica talaia des d'on podrem gaudir d'immillorables vistes de l'Aran, els dos Pallars, la Ribagorça,... Des del coll de Monestero descendirem per la meravellosa vall de Monestero fins a l'emblemàtic estany de Sant Maurici, als peus de ma muntanya màgica dels Encantats.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Espot amb el guia. Presentació i revisió de material.

  Espot - Vall de Peguera - Refugi Josep Maria Blanc.
  Distància: 8 km | Desnivell: +1.000m / -0m | Temps efectiu: 4:00h | Temps d'activitat: 6:00h.

· Dia 2: Refugi Josep Maria Blanc - Vall de Monestero - Sant Maurici.
  Distància: 11 km | Desnivell: +400m/ -900m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 8:00h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies - 1 nit.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.700m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:19 km
Desnivell acumulat:1.400m/-900m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:10:30h del matí a la Casa del Parc Nacional a Espot, que està situada just a l´entrada del poble a mà dreta. Abans d´arribar a la Casa del Parc, a mà esquerra, hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles.
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a Espot.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). El sopar, l'esmorzar i el dinar del segon dia (bossa de pícnic) ens els proporcionen al refugi.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · La llegenda dels Encantats. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugi): 227 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugi): 252 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la realització de la ruta.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), la baixada en taxi 4x4 entre l'estany de Sant Maurici i Espot (segon dia) -aquest import s'haurà d'abonar directament al taxi (adults 5,25 €, jubilats 4,55 €, nens 3,25 €)-, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

 • Hostal CASA PALMIRA, Espot. (a 0,11 km)
 • Hotel SAURAT***, Espot. (a 0,11 km)
 • NOU CÀMPING La Guingueta d'Àneu, La Guingueta d´Àneu. (a 3,91 km)
 • Hotel Apartaments TRAINERA, Esterri d´Àneu . (a 6,14 km)
 • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 6,66 km)
 • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 8,15 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

10:30h del matí a la Casa del Parc Nacional a Espot, que està situada just a l´entrada del poble a mà dreta. Abans d´arribar a la Casa del Parc, a mà esquerra, hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles.

Per què amb Rutes Pirineus?
 • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
 • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
 • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
 • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
 • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
1 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).