Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descobrim el magnífic bosc de Guils, l'extens pla de la Feixa i els estanys d'origen glacial de Malniu i de Guils

Estanys gelats de la Cerdanya (2 dies)
Ruta guiada.Estanys gelats de la Cerdanya (2 dies)
Informació
Guils de Cerdanya, Cerdanya, Girona
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa guiada d'hivern ens permetrà gaudir dels millors paisatges nevats de la Cerdanya. La ruta ens descobrirà llocs d'un alt valor paisatgístic com els boscos de pi negre de Guils, l'extens pla de la Feixa -on hi trobem el refugi homònim- i els bellíssims estanys d'origen glacial del Malniu i de Guils, que descansen als peus del Puigpedrós, la muntanya més elevada de les comarques gironines. Un munt d'atractius i al·licients que converteixen aquesta travessa en una experiència meravellosa!

Recorregut

· Dia 1. Trobada a l'aparcament de l'estació d'esquí nòrdic de Guils de Cerdanya amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta i revisió de material.

Etapa 1 - La Feixa: un oasi de pau a la Cerdanya. Estació d'esquí nòrdic de Guils - Refugi de les Cases - Els Clots - Refugi de la Feixa.

Distància: 6 km | Desnivell: +400m/-50m | Temps efectiu: 4h | Temps d'activitat: 6h

· Dia 2. Etapa 2 - Descobrint els estanys gelats de la Cerdanya. Refugi de la Feixa - Estany del Malniu - Estany de Guils - Estació d'esquí nòrdic de Guils.

Distància: 12 km | Desnivell: +250m/-600m | Temps efectiu: 6h | Temps d'activitat: 8h

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies - 1 nit.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de dia complet amb desnivell.
Dificultat tècnica:Baixa. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:18 km
Desnivell acumulat:+650m/-650m
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:10:00h del matí a l´aparcament de l´estació d´esquí nòrdic de Guils de Cerdanya. L´aparcament és força gran, el punt de trobada és al fons de tot de l´aparcament (al costat d´un panell informatiu sobre fauna).
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda a l'aparcament de l'estació d'esquí de Guils de Cerdanya.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per canviar-se al refugi. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac de dormir (com a complement, al refugi hi ha mantes). Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). Raquetes de neu i pals.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...), al migdia es farà una parada per dinar. El sopar i l’esmorzar ens els proporcionen al refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i és possible contractar-lo directament al refugi (preu orientatiu 13 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.
Observacions:Si inclous el lloguer de les raquetes de neu i tens un número de peu més petit de 35 o més gran de 47, si us plau indica'ns-ho en el camp "Observacions" del formulari de formalització de la reserva. Si el teu pes és superior als 120 kg, si us plau indica'ns-ho també.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · Els boscos i els llacs d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total (guiatge + refugi Mitja Pensió): 218 €/persona (IVA inclòs).
· Lloguer raquetes de neu i bastons: 20 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

· L'allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (nit, sopar i esmorzar).

El preu del guiatge no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, el picnic, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, el lloguer de les raquetes de neu i pals, els consums extres al refugi (begudes extres,...) i les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat) i les condicions específiques per covid-19.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • CERDANYA ECORESORT, Prullans. (a 12,3 km)
  • CAL CALSOT - Casa Rural, Montellà de Cadí. (a 16,4 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

10:00h del matí a l´aparcament de l´estació d´esquí nòrdic de Guils de Cerdanya. L´aparcament és força gran, el punt de trobada és al fons de tot de l´aparcament (al costat d´un panell informatiu sobre fauna).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).