Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Tres jornades de senderisme pel magnífic PN de la Serra i Canyons de Guara al Prepirineu aragonès, fent base als pobles d’Alquèssar i de Las Almunias de Rodellar

Muntanyes i canyons de Guara (3 jornades)
Ruta guiada.Muntanyes i canyons de Guara (3 jornades)
Informació
Alquèssar, Somontano de Barbastre, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquest programa de tres jornades ens descobreix en profunditat les valls, serres i canyons més representatius del massís de Guara, al Prepirineu d’Osca, situat entre la vall de l'Ebre i els Pirineus. Caminarem pel magnífic Parc Natural de la Serra i Canyons de Guara i pel Parc Cultural del Riu Vero, on l'aigua ha modelat les roques calcàries donant lloc als famosos canyons -amb trams estrets de parets verticals, on descobrirem boniques cascades i salts d’aigua- i a singulars formes càrstiques, com coves i dolines. Durant les rutes també descobrirem petits pobles encantadors com Alquèssar, Las Almunias, Rodellar i Bierge.

Farem nit als pobles d’Alquèssar i de Las Almunias de Rodellar, el primer d’ells considerat per molta gent el poble més bonic d’Espanya. Ens allotjarem en dos albergs de tipus rural amb totes les comoditats i bon servei. D’aquesta manera, a diferència de les travesses de diversos dies que fan nit en refugis, en aquesta proposta farem diversos excursions de dia (carregant, per tant, només motxilla de dia) i tornant cada dia al camp base de la nostra aventura, on descansarem bé, gaudirem d’una bona cuina de proximitat i podrem recuperar forces per a l’endemà. És una proposta ideal per a persones amb una bona condició física.

Recorregut

· Dia 1. Trobada a les 19h a Alquèssar amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material. Nit a Alquèssar.

· Dia 2. Ruta pel Canyó del riu Vero (matí).

Distància: 5,4 km | Desnivell: +400m/-400m | Temps efectiu: 3:30h | Temps d'activitat: 4:30h.

Amb aquesta ruta ens endinsem a l’impressionant Garganta de Lecina, el primer tram del canyó del riu Vero, un dels més majestuosos del Parc Natural de la Serra de Guara. La ruta segueix un dels camins més espectaculars del Parc Cultural del Riu Vero, un corriol que l’any 1968 va servir per descobrir i localitzar les primeres pintures d’art rupestre a l'Alt Aragó. Caminarem arran d’aigua entre grans muralles de roca de fins a 200 m d’alçada perforades per galeries, forats i coves modelades per l’acció de l’aigua. La ruta també ens descobreix les coves del Tossal de Mallata.

I també... Passejada per les passarel·les del riu Vero a Alquèssar (tarda).

Distància: 3,1 km | Desnivell: +160m/-160m | Temps efectiu: 2:00h | Temps d'activitat: 3h.

La ruta de les passarel·les d’Alquèssar ens permet descobrir l’últim tram del canyó del riu Vero. A través de les espectaculars passarel·les instal·lades podrem transitar pel fons del barranc i fer una bella immersió en aquest racó natural tan espectacular. Al llarg de la ruta podrem gaudir dels atractius del barranc de la Fuente, de la cova de Picamartillo, i d’un esplèndid mirador sobre el riu Vero des d’on tindrem magnífiques panoràmiques del barranc i de la pròpia vila d’Alquèssar. Nit a Alquèssar.

· Dia 3. Desplaçament fins a Las Almunias de Rodellar. Ruta per les Crestas del Balced.

Distància: 18 km | Desnivell: +900m/-900m | Temps efectiu: 7:30h | Temps d'activitat: 9:30h.

Preciosa i solitària ruta circular que iniciem al petit nucli de Las Almunias de Rodellar i que ens porta a resseguir la carena de Balced, des d’on gaudirem d’unes vistes excepcionals del Pirineu, del propi canyó de Balced i de les grans elevacions de la serra de Guara. La ruta també ens descobreix bells racons com el pont romànic de Las Cabras i el pont de Pedruel, i la visita al nucli de Rodellar, situat als peus del barranc de Mascún. Nit a Las Almunias de Rodellar.

· Dia 4. Circular pel barranc de Mascún.

Distància: 13,5 km | Desnivell: +650m/-650m | Temps efectiu: 5:00h | Temps d'activitat: 7:00h.

Sens dubte, una de les rutes estrella i més completes que podem fer a Guara! Sortint del petit poble de Rodellar la ruta ens descobreix el barranc de Mascún, tant caminant pròpiament pel fons del barranc (a tocar de les seves aigües refrescants) com a través de camins històrics enlairats centenars de metres per sobre del barranc (i que ens ofereixen espectaculars vistes aèries). Amb aquesta ruta podrem admirar les increïbles formacions rocoses esculpides a la roca calcària, descobrirem un dolmen i caminarem per un poble abandonat.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:4 dies / 3 nits / 4 rutes.
Exigència física:Mitjana. Proposta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells moderats.
Dificultat tècnica:Les rutes transcorren per terrenys de mitja muntanya (pistes i corriols). Es recomana haver realitzat rutes per terrenys de mitja muntanya prèviament.
Distància:40 km
Desnivell acumulat:+2.110m/-2.110m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Primavera i tardor.
Hora i punt de trobada:19h de la tarda a l´Alberg Rural de Guara a Alquèssar.
Hora i punt de finalització:16h de l’últim dia a Alquèssar.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar les rutes. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar. Xancletes o escarpins per caminar per l’aigua.
Alimentació:Els sopars, esmorzars i dinars (pícnic) ens els proporcionen a l'allotjament.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural Serra i Canyons de Guara. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:Des d'Alquèssar i des de Las Almunias de Rodellar, cada dia farem curtes aproximacions en vehicle privat fins al punt d'inici de la ruta corresponent.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Natural de la Serra i Canyons de Guara, la seva història i els seus valors naturals. · La geomorfologia de les valls i canyons de Guara. · La flora i la fauna de mitja muntanya de Guara. · Els petits pobles encinglerats del Somontano. · El descens de barrancs, l’activitat d’aigua estrella a Guara.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + allotjament Pensió Completa): 417 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + allotjament Pensió Completa): 463 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de les rutes i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de l'activitat.

· La realització de les rutes guiades (guia de muntanya titulat).

· Tres nits d'allotjament (dues a l’Alberg Rural de Guara d’Alquèssar i una a l’Alberg Las Almunias de Las Almunias de Rodellar) en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

· La gestió de l’accés i l’entrada a les passarel·les d’Alquèssar.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Alquèssar, els consums extres a l'allotjament (begudes extra, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Punt de trobada

19h de la tarda a l´Alberg Rural de Guara a Alquèssar.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Barbastre - Alquèssar amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó – Barbastre) o des d’Osca (línia Osca - Barbastre). Aquestes línies també estan operades per la companyia AVANZA.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè seleccionem els allotjaments personalment i gestionem les reserves.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis dels Pirineus i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).