Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Ens introduïm a la cartografia digital i a les principals aplicacions mòbils per al seguiment i edició de rutes

Curs eines digitals d´orientació al medi natural
Ruta guiada.Curs eines digitals d'orientació al medi natural
Reserva online
A distància / Borgonyà, Osona, Barcelona
PER QUÈ FER AQUEST CURS?

Aquest curs ens introdueix a la cartografia digital i les principals aplicacions per al seguiment i edició de rutes de senderisme en el medi natural. Descobrirem el ventall d’opcions disponibles (Strava, Wikiloc, Komoot...) i aprofundirem en les funcionalitats de Wikiloc per a la gestió de rutes. El curs ens ha de permetre: 1. Conèixer el funcionament dels Sistemes Globals de Posicionament i les principals app’s que actualment s’utilitzen en senderisme. 2. Aprofundir en el coneixement d’eines com Wikiloc. 3. Cercar i seleccionar rutes i itineraris del vostre interès. 4. Utilitzar les diferents cartografies digitals disponibles. 5. Seguir sobre el terreny un itinerari donat i gravar el vostre propi recorregut. 6. Editar la informació obtinguda sobre el terreny. 7. Utilitzar el mòbil com a eina de seguretat durant les vostres activitats al medi natural. 8. Compartir la vostra informació amb d’altres usuaris comunitat.

Contingut del curs

El desenvolupament d’aquest curs serà de caràcter eminentment pràctic en 4 sessions: 3 sessions a distància síncrones de 2 h de duració i 1 sessió presencial on treballarem amb les eines i aplicacions sobre el terreny.

Sessió 1. Dimarts 11 de juny. A distància (2 h). Introducció i presentació d’eines digitals: què són les eines digitals, oferta del mercat, premisses, característiques i funcionalitats principals, comparativa d’eines, introducció a Wikiloc...
Sessió 2. Dijous 13 de juny. A distància (2 h). Gestió de rutes I: consultar rutes existents, disseny de rutes pròpies, cartografies digitals disponibles, preparació d’una sortida.
Sessió 3. Dissabte 15 de juny. Sobre el terreny (8 h). Navegació digital sobre el terreny: seguiment d’itinerari amb eines digitals (Wikiloc), gravació d’itinerari propi, gestió de dades i cartografia, orientació segura, finalització de ruta...
• De 9 h a 9:30 h trobada a l’estació de tren de Borgonyà, benvinguda i explicació de l’activitat.
• De 9:30 h a 13:30 h ruta pràctica de matí: Borgonyà Vilaseca.
• De 13:30 h a 15:30 h dinar a la Fonda Vilaseca i posada en comú d’aspectes treballats.
• De 15:30 h a 16:30 h ruta connexió de tarda: Vilaseca Borgonyà.
• De 16:30 h a 16:50 h tancament de l’activitat sobre el terreny i comiat.

Sessió 4. Dimarts 18 de juny. A distància (2 h). Gestió de rutes II: gestió de rutes realitzades amb Wikiloc, visualització de rutes a Google Earth, edició de rutes, compartir rutes.

Nota: els continguts i la zona concreta de realització de la sessió 3 podran variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:14 h de formació (6 h a distància / 8 h presencials).
Exigència física:Baixa.
Grup:màxim 6 persones.
Hora i punt de trobada:Per a la sessió presencial la trobada és a les 9 h del matí a l’estació de tren de Borgonyà (municipi de Sant Vicenç de Torelló). Amb cotxe, es pot accedir fàcilment a Borgonyà per la carretera C-17 entre Vic i Ripoll (sortida 77). Amb tren es pot arribar mitjançant la línia R3 de Rodalies Renfe (parada Borgonyà).
Horari:Sessions a distància síncrones de 19 ha 21 h. Sessió presencial de 9 ha 17 h.
Material individual imprescindible:Roba de muntanya còmode per la sessió de camp. Telèfon mòbil. Per a les sessions a distància ordinador i connexió a internet.
Alimentació:El dinar del dia de la sessió sobre el terreny ens el proporciona un restaurant local i no està inclòs en el preu del curs (preu orientatiu: 20-25 €/persona).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Totes les sessions del curs (a distància i presencial) les realitza l’Andreu Blanch Bou, geògraf especialitzat en cartografia digital i eines digitals per a la gestió de rutes al medi natural.
Observacions:Les sessions a distància es realitzaran amb el programa Microsoft Teams. Rutes Pirineus facilitarà l’enllaç per connectar-se unes hores abans de cada sessió.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Curs: 125 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació del curs i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització del curs (geògraf especialitzat en eines digitals): 3 sessions a distància síncrones i 1 sessió presencial sobre el terreny.

· Documentació del curs.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El telèfon mòbil, la connexió a internet.

· El dinar a la Fonda Vilaseca (dia de la sessió sobre el terreny). Preu orientatiu: 20-25 €/persona.

· Per a la sessió sobre el terreny: el desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l’abandonament de la sessió per qualsevol motiu.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 6 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Punt de trobada

Per a la sessió presencial la trobada és a les 9 h del matí a l’estació de tren de Borgonyà (municipi de Sant Vicenç de Torelló). Amb cotxe, es pot accedir fàcilment a Borgonyà per la carretera C-17 entre Vic i Ripoll (sortida 77). Amb tren es pot arribar mitjançant la línia R3 de Rodalies Renfe (parada Borgonyà).

Accés amb transport públic

Podem arribar a Borgonyà des de Barcelona amb la línia R3 de Rodalies de Renfe Barcelona - Vic - Ripoll - Ribes de Freser - Puigcerdà. Horaris i tarifes aquí: http://rodalies.gencat.cat/ca/horaris/.

1 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).