Ruta que ens descobreix la bonica i desconeguda serra de Busa des de la Vall del Lord, al Prepirineu català

El Cogul i la Presó del Capolatell
Ruta guiada.El Cogul i la Presó del Capolatell
Reserva online
Sant Llorenç de Morunys, Solsonès, Lleida
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

L'ascensió al Cogul (1.526m) i a la Presó de Capolatell és un recorregut circular que ens permet assolir el cim més rellevant de la bonica i desconeguda serra de Busa. La serra de Busa és un massís prepirinenc que forma un ampli altiplà conegut com el Pla de Busa que queda envoltat per cingles vertiginosos. Durant la ruta podrem gaudir de les magnífiques vistes que ens ofereixen el Cogul i el Capolatell, meravelloses talaies sobre l'embassament de la Llosa del Cavall. També gaudirem endinsant-nos en els preciosos boscos d’aquesta zona del Prepirineu i caminant per ben a prop dels espectaculars penya-segats.

Recorregut

Des de l'aparcament que hi ha a la carretera C-462 prop de les Cases de Posada pujarem fins a la masia abandonada de Casa Llobeta, al costat de l'ermita de Sant Iscle i de Santa Victòria. Seguirem el sender que s'endinsa pel barranc de la Dou i rodeja els penya-segats de la cara sud del Capolatell per la seva base. Deixarem enrere les Baumes de l'Areny i el Grau de l'Areny i pujarem en fort pendent fins al Capolatell (l'anomenada Presó de Busa). A continuació ascendirem fins al cim del Cogul (1.526m), des d'on gaudirem d'unes vistes fantàstiques de gran part del Prepirineu català. Des del cim baixarem per la Canal de Casa Vila -a través d'una fageda frondosa- fins al Forat, des d'on tornarem de nou fins al punt d'inici de la ruta.

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:6h-7h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):4:30h aprox.
Exigència física:Notable. Ruta adequada per a persones amb bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb desnivell.
Dificultat tècnica:Mitjana. Algun tram de sender amb pedres relliscoses.
Distància:14 km
Desnivell acumulat:+750m/-750m
Època recomanable:Tot l'any.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a la carretera C-462, de Solsona a Sant Llorenç de Morunys, un cop creuada la presa de l´embassament de la Llosa del Cavall, abans d´arribar a les Cases de Posada, a mà dreta trobem una esplanada àmplia, és el punt d´inici de l´excursió
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Recomanable: bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència en aquesta ruta. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
• Els cingles de Busa. • El Pla de Busa, un bastió militar durant el segle XIX. • Història de la Presó de Busa. • L'encara habitada masia el Rial. • L'embassament de la Llosa del Cavall.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Preu del guiatge: 40 euros /persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

Nota: Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari de reserva o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Pots consultar les condicions generals d'anul·lació i canvi i les condicions específiques d'anul·lació per motius derivats de la covid-19 en el següent enllaç: condicions sortides organitzades d'un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t'allotges en algun d'aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Càmping i Restaurant EL SOLSONÈS, Solsona. (a 12,8 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:00h del matí a la carretera C-462, de Solsona a Sant Llorenç de Morunys, un cop creuada la presa de l´embassament de la Llosa del Cavall, abans d´arribar a les Cases de Posada, a mà dreta trobem una esplanada àmplia, és el punt d´inici de l´excursió

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè farem interpretació del medi natural -flora, fauna, geografia i geologia- i us explicarem totes les anècdotes i curiositats de la muntanya.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem descobrir-te indrets increïbles, encara avui desconeguts, del Pirineu i el Prepirineu!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).