Clàssica travessa d'alta muntanya per les capçaleres del Ter i del Freser al Pirineu oriental

Circular de Núria a Ulldeter (2 dies)
Travesses de diversos diesCircular de Núria a Ulldeter (2 dies)
Informació
Ribes de Freser, Ripollès, Girona
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa circular d'alta muntanya ens descobreix una part molt emblemàtica dels Pirineus: l'espectacular carena que uneix Núria i Ulldeter. La ruta transcorre íntegrament pel recent creat Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, a la comarca del Ripollès, al Pirineu oriental. Aquest espai protegit engloba la part alta de les conques dels rius Ter i Freser, que estan encerclades per cims de gran bellesa. Aquest espai natural és el darrer exemple de l'alta muntanya pirinenca abans que la gran serralada davalli cap al mar, fet que li dóna una clara influència mediterrània. Durant el recorregut descobrirem la flora i la fauna dels prats alpins d'alta muntanya, caminarem rondant els 3000m i assolirem diversos pics de renom, des d'on gaudirem d'unes vistes meravelloses en totes direccions!

El punt d'inici i final de la travessa és al santuari de Núria, on arribem amb el cremallera de Núria des del poble de Ribes de Freser. Durant el primer dia de la travessa seguirem el sender de gran recorregut GR 11 -la travessa Transpirinenca-, superarem el coll de la Marrana i arribarem fins al bonic refugi d'Ulldeter, on farem nit. Durant el segon dia descobrirem les impressionants gorges del Freser i recorrerem l'espectacular Camí dels Enginyers, un itinerari panoràmic preciós que ens portarà fins a la vall de Coma de Vaca. Acabarem la travessa al santuari de Núria, des d'on baixarem cap a Ribes de Freser.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Ribes de Freser amb el guia. Presentació i revisió de material.

  Santuari de Núria - Refugi d'Ulldeter.
  Distància: 16 km | Desnivell: +930m / -770m | Temps efectiu: 5:30h | Temps d'activitat: 8:00h.

· Dia 2: Refugi d'Ulldeter - Santuari de Núria
  Distància: 11 km | Desnivell: +840m/ -1.000m | Temps efectiu: 5:00h | Temps d'activitat: 7:00h.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:2 dies / 1 nit.
Exigència física:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.800m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Dificultat tècnica:Baixa. Tot i que la ruta transcorre per terreny d'alta muntanya.
Distància:28 km
Desnivell acumulat:1.770m
Època recomanable:Primavera, estiu i tardor.
Hora i punt de trobada:7:30h del matí a Ribes de Freser (a la porta de l´estació "RIBES VILA" del Cremallera de Núria).
Hora i punt de finalització:17h de la tarda a Ribes de Freser.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya adequada a l´època de l´any (jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia. El sopar, esmorzar i dinar (bosses de pícnic) ens els proporciona l'alberg.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència a la zona. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia de l'alta muntanya.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, la seva història i els seus valors. · La flora i la fauna de l'alta muntanya. · El santuari de Núria i les seves llegendes. · Els refugis d'alta muntanya i el pireneïsme. · Ulldeter i Núria, origen de l'excursionisme a Catalunya.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Preu total (guiatge + refugi): 225 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural, l'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent) i el bitllet d'anada i tornada amb el tren Cremallera de Núria.

El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubteu en contactar-nos enviant un email a info@rutespirineus.cat.
La reserva es pot fer per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web. La reserva es considerarà finalitzada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça en els refugis, especialment al juliol, agost i setembre.

Allotjaments propers
· La CASASSA DE RIBES, Ribes de Freser. www.lacasassaderibes.com
· Hotel ELS CAÇADORS DE RIBES, Ribes de Freser. www.hotelsderibes.com
· Hotel Rural-Spa RESGUARD DELS VENTS, Ribes de Freser. www.hotelresguard.com
Punt de trobada

7:30h del matí a Ribes de Freser (a la porta de l´estació "RIBES VILA" del Cremallera de Núria).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
5 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).