Descobrint el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i la muntanya màgica dels Encantats

Sant Maurici (3 dies)
Travesses de diversos diesSant Maurici (3 dies)
Informació
Espot, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Amb aquesta travessa de 3 etapes descobrirem el sector oriental del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici -que a l'estiu és espectacular- i que ens sorprendrà per la seva espectacularitat i per la seva bellesa. Es tracta d'una excursió ideal per a persones amb una bona preparació física però sense experiència en alta muntanya.

Durant l'itinerari el panorama de tot el Parc Nacional és grandiós: estanys d'alta muntanya, una meravellosa riquesa vegetal i faunística, albes i postes de sol que no oblidarem mai, grans cims,... Aquesta ruta ens portarà a descobrir racons preciosos, dels més bonics de tot els Pirineus: els Encantats, la vall de Peguera, la vall de Monestero, l'estany Negre, l'estany de Sant Maurici, les Agulles d'Amitges, els llacs de Ratera,...

Els dos refugis on pernoctarem estan ubicats en llocs d'una gran bellesa i ens permetran recuperar forces gràcies als seus menjars casolans. També coneixerem com és la vida als refugis d'alta muntanya, establiments que més enllà d'oferir-nos protecció i comoditat tenen un paper molt important en la conservació del medi natural.

Accedirem al Parc Nacional per Espot, poble que està situat a les Valls d'Àneu (Pallars Sobirà, Lleida). Les Valls d'Àneu és una zona que està integrada per quatre municipis: (Alt Àneu, Espot, Esterri d'Àneu i la Guingueta d'Àneu), a l'oest limita amb la Vall d'Aran, al nord amb França, a l'est amb la Vall de Cardós i al sud amb Llavorsí. El riu Noguera Pallaresa travessa tota la vall i és l'artèria fluvial més important de la zona.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Espot amb el guia. Presentació i revisió de material.

  Espot - Refugi J.M. Blanc
  Distància: 7 km | Desnivell: +1.025m/-40m | Temps efectiu: 3:45h | Temps d'activitat: 5:45h.

· Dia 2: Refugi J.M. Blanc - Refugi d'Amitges
  Distància: 12 km | Desnivell: +940m/-860m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 8:00h.

· Dia 3: Refugi d'Amitges - Espot
  Distància: 12 km | Desnivell: +55m/-1.120m | Temps efectiu: 4:30h | Temps d'activitat: 6:30h.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:3 dies - 2 nits
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per un coll de muntanya a més de 2.700m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:31 km
Desnivell acumulat:2.020m
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:10:30h del matí a la Casa del Parc Nacional a Espot, que està situada just a l´entrada del poble a mà dreta. Abans d´arribar a la Casa del Parc, a mà esquerra, hi ha un gran aparcament on es pot estacionar els vehicles.
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda a Espot.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · La llegenda dels Encantats. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Preu total (guiatge + refugis): 340 euros/persona (IVA inclòs)
Preu total (guiatge + refugis) mes d'agost: 360 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural i l'allotjament als dos refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres als refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubteu en contactar-nos enviant un email a info@rutespirineus.cat.
La reserva es pot fer per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web. La reserva es considerarà finalitzada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça en els refugis, especialment al juliol, agost i setembre.

Allotjaments propers
· Hostal CASA PALMIRA, Espot. www.facebook.com/hostalcasapalmira
· Hotel SAURAT, Espot. www.hotelsaurat.com
· Hotel LO PALLER, València d'Àneu. www.lopaller.com
· Càmping NOU CAMPING, La Guingueta d'Àneu. www.noucamping.com
· Hotel POLDO, La Guingueta d'Àneu. www.hotelpoldo.com
· Allotjament Rural CASA BELLERA, Caregue. www.casabellera.com
Punt de trobada

10:30h del matí a la Casa del Parc Nacional a Espot, que està situada just a l´entrada del poble a mà dreta. Abans d´arribar a la Casa del Parc, a mà esquerra, hi ha un gran aparcament on es pot estacionar els vehicles.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
27 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).