Travessa d'alta muntanya per la capçalera de la salvatge Vall Fosca al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Muntanyes de la Vall Fosca (2 dies)
Travesses de diversos diesMuntanyes de la Vall Fosca (2 dies)
Informació
Capdella, Pallars Jussà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa circular d'alta muntanya ens descobreix un sector espectacular i alhora desconegut del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: la capçalera de la Vall Fosca. Durant el recorregut descobrirem la flora i la fauna d'alta muntanya, un conjunt de llacs sensacional i assolirem diversos pics i miradors des d'on gaudirem d'unes vistes meravelloses en totes direccions!

Comencem la primera etapa de la travessa al poble de Capdella. Des d'aquest punt emprendrem una suau pujada per descobrir la bonica vall de Riqüerna. Després de refrescar-nos a la cascada homònima, ens endinsarem a la zona lacustre dels estanys Tapat, Morera i Reguera. A continuació arribarem a la collada de Fontsubirana, magnífic mirador de la part alta de la Vall Fosca i des d'on podrem ascendir fins al proper pic del Tossal de l'Espada (2.548m). A continuació baixarem cap a l'estany Fosser, el coll de la Portella i arribarem al refugi Colomina, punt final de l'etapa i refugi on dormirem i podrem recuperar forces gràcies al seu bon menjar.

El segon dia de la travessa ens descobrirà els diversos estanys d'origen glacial de la capçalera del riu Flamissell. Visitarem l'estany Colomina, l'estany Frescau i els estanys de Saburó, i descobrirem com es van formar les cubetes, els circs, els pics i les arestes de l'entorn. Si les ganes i les forces ens acompanyen farem l'ascensió al pic dels Vidals o al pic Tort, des d'on les vistes de tot el Parc Nacional són sensacionals. Visitarem els estanys de Vidals i continuarem la travessa cap a l'estany Gento. Finalment seguirem les vies de l'antic carrilet que transportava material des de Capdella fins a l'estany Gento i baixarem a l'embassament de Sallente per l'històric camí de la canal de Pigolo.

Recorregut

· Día 1: Trobada a Capdella amb el guia. Presentació i revisió de material.

  Capdella - Collada de Fontsubirana - Refugi Colomina
  Distància: 12,2 km | Desnivell: +1.300m/-300m | Temps d'activitat: 7-8h.

· Día 2: Refugi Colomina - Estanys capçalera riu Flamisell - Estany Gento - Sallente
  Distància: 12 km | Desnivell: +575m / -1.200m | Temps d'activitat: 7-8h.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:2 dies - 1 nit
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2600m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:24,2 km
Desnivell acumulat:1.875m
Època recomanable:Primavera, estiu i tardor.
Hora i punt de trobada:8:30h del matí al poble de Capdella (a l´aparcament que hi ha just a costat de la carretera a mà esquerra, a sota de l´església).
* Rutes Pirineus gestionarà la combinació de vehicles per poder començar la ruta a Capdella i acabar-la a Sallente (7 km).
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a l'embassament de Sallente.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...

· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

· ¡El agua! Gran protagonista de esta travesía por la Vall Fosca

· La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.

· La central hidroeléctrica Gento - Sallente i el seu impacte històric a la vall.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Preu total (guiatge + refugio): 220 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural i l'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubteu en contactar-nos enviant un email a info@rutespirineus.cat.
La reserva es pot fer per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web. La reserva es considerarà finalitzada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça en els refugis, especialment al juliol, agost i setembre.

Allotjaments propers
· Allotjament Rural CASA LEONARDO, Senterada. www.casaleonardo.net
· Fonda CAN FASERSIA, la Pobla de Segur. www.canfasersia.com
· Refugi CASA TACITA, Central Capdella. www.refugitacita.com
· Hotel ARTURO, La Pobleta de Bellveí. www.hotelarturo.com
· Hotel VALL FOSCA, Molinos. www.hotelpoldo.com
· Allotjament Rural CASA MACIANET, Beranui. www.hotelrocablanca.com
Punt de trobada

8:30h del matí al poble de Capdella (a l´aparcament que hi ha just a costat de la carretera a mà esquerra, a sota de l´església).
* Rutes Pirineus gestionarà la combinació de vehicles per poder començar la ruta a Capdella i acabar-la a Sallente (7 km).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
4 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).