Apassionant travessa de mitja muntanya per la Reserva Nacional de Caça de Boumort amb l'observació de fauna salvatge com a gran protagonista

Fauna salvatge al Boumort (2 dies)
Fauna salvatge al Boumort (2 dies)
Inscripcions
Isona, Pallars Jussà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La travessa primaveral que us proposem a la Reserva Nacional de Caça de Boumort ens mostrarà tot l'atractiu natural d'aquesta zona aïllada i del tot deshumanitzada del Prepirineu català. Us proposem un viatge apassionant on coneixerem la flora típica de la mitja muntanya, buscarem rastres de fauna salvatge que habita aquest entorn i admirarem les grans aus rapinyaires que viuen a les parets d'aquestes muntanyes calcàries, entre les que destaquen el trencalòs -la més gran de totes- i l'aufrany.

Començarem la primera etapa de la travessa al Isona. Des d'aquí pujarem amb els taxis 4x4 fins al coll de Llívia, punt on començarem a caminar. Mentre ascendim en direcció al Cap de Boumort farem diverses parades per a l'observació de fauna salvatge i els seus rastres a la muntanya. El recorregut ens descobrirà vessants coberts de pins, boixeroles i ginebres, aliment de les espècies que habiten aquests paratges com el cérvol o el gall fer. A continuació baixarem cap al Clot de Cuberes i arribarem al màgic refugi de Cuberes, on passarem la nit i recuperarem forces. Abans d'anar a dormir, sortirem a l'exterior a escoltar els animals del bosc que surten dels seus amagatalls a última hora de dia.

El segon dia caminarem en direcció al Cap de Roques de Solduga, parant en espais concrets per fer observacions de fauna i de rastres. Ens dirigirem cap a Solduga i l'Espluga de Cuberes -un paratge inhòspit amb vistes magnífiques!- on veurem les restes d'un assentament. Farem un darrer tram a peu i quan arribem al bosc de la Pentina un taxi 4x4 ens recollirà i ens portarà de tornada fins a Isona, on acabarem aquesta experiència única i inoblidable!

Si vols fer aquesta ruta a la tardor, durant la brama del cérvol: consulta La Brama del Cérvol al Boumort.

Recorregut

· Día 1: Trobada a Isona amb el guia. Presentació de la ruta i revisió de material. Transport en 4x4 fins al coll de Llívia.

Coll de Llívia - Tossal dels Quatre Alcaldes - Refugi de Cuberes.
Distància: 14,8 km | Desnivell: +960m/-925m | Temps d'activitat: 7-8h.

· Día 2: Refugi de Cuberes - Solduga - Bosc de Pentina. Transport en 4x4 fins a Isona.
Distància: 12 km | Desnivell: +500m/-1.062m | Temps d'activitat: 7-8h.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:2 dies - 1 nit
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a fer caminades de dia sencer amb desnivells mitjans.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys de mitja muntanya: pistes, senders i terrenys irregulars. Es recomana haver realitzat rutes de dia sencer prèviament.
Distància:27 km
Desnivell acumulat:+1.460m/-1.985m
Època recomanable:Primavera.
Hora i punt de trobada:8:30h del matí al poble d´Isona davant de l´Ajuntament, al centre del poble.
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a Isona.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Es recomana roba discreta per observar fauna. Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). Molt recomanable: prismàtics.
Alimentació:Beguda o aigua (1,5 litres ja que és una zona on no hi trobarem fonts) i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Boumort. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· La Reserva Nacional de Caça de Boumort, la seva història i els seus valors. · La flora, la fauna i la geologia del Boumort. · Rastres de la fauna que habita aquest entorn: ungulats, fagines, guineus, rosegadors... · Les quatre espècies de rapinyaires que coexisteixen: el voltor comú, el voltor negre i el trencalòs.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

· Preu total (guiatge + refugi): 245 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural, els desplaçaments amb taxi del primer i el segon dia, i l'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de La Caixa.

Allotjaments propers
· Casa Rural RAMONA, Conques. www.casaruralramona.net
· Hotel TERRADETS, Cellers. www.hotelterradets.com
· Alberg de TREMP, Tremp. xanascat.gencat.cat/albergs/tremp-xanascat
Punt de trobada

8:30h del matí al poble d´Isona davant de l´Ajuntament, al centre del poble.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè interpretarem el medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que t'emocionis i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).