Descoberta de l'espectacular congost que ha format durant milions d'anys el riu Noguera Ribagorçana, en plena serra del Montsec

El congost de Mont-rebei
El congost de Mont-rebei
Reserva online
Àger, La Noguera, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El congost de Mont-rebei és una visita imprescindible. Ja des del primer moment, Mont-rebei ens deixarà bocabadats per la seva espectacularitat i majestuositat. La caminada que us proposem ens permetrà endinsar-nos al cor de la serra del Montsec -que està situada a cavall de les comarques del Pallars Jussà i la Noguera- i ens ofereix indrets preciosos: descobrirem ermites romàniques, creuarem ponts penjants, visitarem una cova, caminarem per un camí excavat a la roca,... Una gran ruta ideal per fer amb amics, família o en parella i que, gràcies als nostres guies de muntanya, es convertirà en una experiència inoblidable!

Recorregut

L'itinerari que us proposem té com a punt d'inici l'ermita de la Mare de Déu de la Pertusa. Des d'aquest punt de la cara sud del Montsec caminarem en direcció al congost. Passarem pel Mas Carlets, deixarem enrere el congost del Seguer, creuarem el congost de Mont-rebei pel camí excavat a la roca, visitarem la cova Colomera i arribarem finalment fins el pont penjant de Sant Jaume. La tornada la farem desfent el mateix camí, cosa que ens permetrà gaudir d'una nova perspectiva del congost i del magnífic entorn.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:8:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):6:00h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones acostumades a realitzar caminades de dia complet.
Dificultat tècnica:Baixa. La ruta transcorre per camins i senders. El tram de camí excavat a la roca és aèri.
Distància:16 km
Desnivell acumulat:950m
Època recomanable:D'abril a novembre.
Hora i punt de trobada:9:30h del matí a Àger (a l´entrada del poble venint per la carretera C-12 de Balaguer a Àger, just al costat del bar Lo Torres, que està situat a l´esquerra de la carretera). Des d´Àger ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´ermita de la Pertusa (uns 20min amb cotxe).
Hora i punt de finalització:17:30h a l'ermita de la Pertusa.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Recomanable: bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència en aquesta ruta. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· L'Espai Natural del Congost de Mont-rebei. · La serra del Montsec, formada pel Montsec de Rúbies, el Montsec d'Ares i el Montsec de l'Estall. · La llegenda del capellà. · La flora i la fauna de la serra del Montsec. · L'ermita romànica de la Pertusa.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Preu del guiatge: 44 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de La Caixa.

Allotjaments propers
· Càmping VALL D'ÀGER, Àger. www.campingager.com
· Alberg VALL D'ÀGER, Àger. www.albergvalldager.com
· Apartaments Rurals CASA ROS, Àger. www.casaros.es
· Allotjament MASIA SERRET, Àger. www.masiaserret.cat
· Allotjament Rural CAL MACIAROL, Àger. www.calmaciarol.com
· Hotel Rural PORT D'ÀGER, Àger. www.hotelportdager.com
· Hotel TERRADETS, Cellers (Pallars Jussà). www.hotelterradets.com
Punt de trobada

9:30h del matí a Àger (a l´entrada del poble venint per la carretera C-12 de Balaguer a Àger, just al costat del bar Lo Torres, que està situat a l´esquerra de la carretera). Des d´Àger ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´ermita de la Pertusa (uns 20min amb cotxe).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè farem interpretació del medi natural -flora, fauna, geografia i geologia- i us explicarem totes les anècdotes i curiositats de la muntanya.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que passis un dia meravellós i descobreixis els indrets més màgics del Pirineu!
4 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).