Clàssica ascensió al cim més emblemàtic del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut des de Cuello Arenas

Ascensió al Mont Perdut (1 dia)
Ascensió al Mont Perdut (1 dia)
Informació
Nerín, Sobrarbe, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El Mont Perdut, amb els seus 3.355m d'altitud, és la tercera muntanya més alta dels Pirineus, després de l'Aneto i el Posets. Situada en ple cor del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, aquesta muntanya corona el massís calcari més elevat d'Europa. Us proposem fer la ruta d'ascensió a aquesta imponent muntanya des de Nerín en una única jornada. La ruta és llarga i físicament exigent, per aquest motiu, aquesta és una proposta adequada només per a persones amb una molt bona preparació física. Viu una experiència única i inoblidable de la mà del nostre equip de guies d'alta muntanya!

Recorregut

Des del poble de Nerín agafarem el servei d'autobusos que hi ha habilitat per realitzar l'aproximació fins al punt d'inici de la ruta. Començarem a caminar a les immediacions de Cuello Arenas, a uns 2.200m d'altitud. Primer pujarem fins al refugi de Góriz, on farem una parada per recuperar forces. Des d'aquest punt continuarem pujant fins al Lago Helado, punt des d'on atacarem l'Escupidera que ens portarà fins al cim del Mont Perdut. Realitzarem la baixada pel mateix recorregut.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:11h-12h aprox
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:Mitjana. La ruta transcorre per terreny d'alta muntanya.
Distància:22 km
Desnivell acumulat:1.500m
Època recomanable:De juliol a octubre.
Hora i punt de trobada:6:30h del matí a Nerín (a l'estació d'autobusos del poble). A les 7:00h del matí agafarem el primer autobús que en uns 30 minuts ens deixarà a Cuello Arenas des d'on començarem a caminar.
Hora i punt de finalització:Entre les 19:00h i les 20:00h de la tarda a Nerín.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques,...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència en l'ascensió al Mont Perdut i en rutes al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, la seva història i els seus valors naturals. · Les llegendes de les Tres Sorores. · El refugi de Góriz, indret privilegiat per gaudir de l'alta muntanya a Ordesa. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Les valls d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Preu del guiatge: 130 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

Atenció!: El preu NO inclou el trajecte amb autobús entre Nerín y Cuello Arenas (aquest import s'haurà d'abonar directament a l'autobús: 20euros/persona anada i tornada) ni les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de La Caixa.

Allotjaments propers
· Alberg ORDESA, Nerín. www.albergueordesa.com
· Casa Rural ORTIZ, Nerín. www.turismoruralordesavignemale.com
· Apartaments CASA MARTÍN, Sarvisé. www.casamartin.net
· Allotjament Rural CASA LISA, Vio. www.casalisa.info
· Allotjament Rural CASA BANDRÉS, Fragen-Torla. www.casabandresordesa.com
· Hotel PALAZIO, Nerín. www.hotelpalazio.com
Punt de trobada

6:30h del matí a Nerín (a l'estació d'autobusos del poble). A les 7:00h del matí agafarem el primer autobús que en uns 30 minuts ens deixarà a Cuello Arenas des d'on començarem a caminar.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 686064736 (Lluís, horari de dilluns a divendres de 10h-14h i de 15-19h).