Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Una experiència alpina inoblidable: la travessa hivernal amb esquís de muntanya del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

La travessa skimo del Parc Nacional (4 dies)
Ruta guiada.La travessa skimo del Parc Nacional (4 dies)
Informació
Salardú, Val d'Aran, Lleida
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

A l'hivern els ambients alpins del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici queden coberts per la neu. La muntanya es pren un respir després de la gran intensitat viscuda durant el període estival i un silenci sepulcral només trencat per la ventada glacial s'escampa des dels cims fins al fons de les valls. Els estanys d'aigua cristal·lina s'intueixen ara com a plans nevats i, als vessants inclinats, les pales, les canals, els corredors i les arestes cimeres queden cobertes d'un mantell blanc... exceptuant només la roca nua que emergeix del mar de neu, com un arxipèlag amb cotes que poden semblar d'alçades modestes però que amaguen gegants de pedra. L'esquiador de muntanya incombustible amb ganes d'una experiència esportiva i vivencial completa, aquell que no tem les rutes de més d'un dia, ni els horaris dilatats, ni la improvisació, trobarà en aquesta travessa una fita de primer ordre que de ben segur marcarà un abans i un després al seu historial alpí!

Durant quatre dies d'alta intensitat física travessarem el sector occidental i central del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ascendint colls sempre exigents -Tumeneia, Colomers, Ratera...- preludi de descensos tècnics i molt divertits que demanaran tota la nostra atenció i agilitat. En ruta també tindrem l'oportunitat de coronar cims de gran bellesa com el Montardo (2.837m) o el Tuc de Monges (2.698m), el pic de Ratera (2.862m), el pic de Bassiero (2.903m)...

Els tres refugis on pernoctarem -refugis clàssics de Carros de Foc- estan ubicats en indrets estratègics i alhora bellíssims, guardats per un personal expert i sempre professional, que ens sabrà donar aquell contrapunt de comoditat i calidesa que necessitarem tant bon punt acabem cada etapa. Així doncs, esquiarem tot el dia i descansarem bé a la nit, amb dutxes calentes, àpats abundants i habitacions amb lliteres gairebé buides!

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Salardú amb el guia. Presentació de la ruta, revisió de material i desplaçament fins a Pont de Ressec.

Pont de Ressec - Refugi Ventosa i Calvell. Opció d'ascensió al Tuc de Monges o al Montardo (en funció de les condicions del terreny).

Distància: 8,6 km | Desnivell: +1.074m/-261m | Temps efectiu: 5h | Temps d'activitat: 7h.

· Dia 2: Refugi Ventosa i Calvell - Port de Colomers - Port de Ratera - Refugi d'Amitges. Opció d'ascensió al pic de Ratera (en funció de les condicions del terreny).

Distància: 13,2 km | Desnivell: +994m/-777m | Temps efectiu: 4:30h | Temps d'activitat: 7h.

· Dia 3: Refugi d'Amitges - Pic de Bassiero - Refugi de Saboredo.

Distància: 9,2 km | Desnivell: +815m/-915m | Temps efectiu: 4:30h | Temps d'activitat: 7h.

· Dia 4: Refugi de Saboredo - Tuc de Pishaer - Pont de Ressec.

Distància: 15,4 km | Desnivell: +809m/-1.679m | Temps efectiu: 5:30h | Temps d'activitat: 8:30h.

Des de Pont de Ressec, retorn a Salardú.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat de la neu. Les dades de distància i desnivell no tenen en compte les ascensions opcionals. La realització de les ascensions opcionals es valorarà en cada etapa segons com es desenvolupi la mateixa, la meteorologia del dia i les condicions de la neu.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:4 dies - 3 nits
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i capaces de fer jornades d'esquí d'entre 6 i 8 hores diàries i ascendir 1.000m de desnivell positiu amb esquís.
Dificultat tècnica:Es requereix un bon nivell d'esquí per terrenys amb neus no tractades i haver realitzat prèviament vàries sortides d'esquí de muntanya.
Distància:46,4 km
Desnivell acumulat:+3.690m/-3.690m
Època recomanable:Primavera.
Hora i punt de trobada:7:00h del matí al refugi Juli Soler i Santaló de Salardú. Des d´aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins a Pont de Ressec, punt d´inici de la ruta (aprox. 30 minuts).
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda al Pont de Ressec.
Material individual imprescindible:Pantaló d´esquí de muntanya, jaqueta de Gore-Tex (o similar), peça tèrmica Primaloft (o similar), samarreta tèrmica (i recanvi), mitjons d´esquí (i recanvi), guants fins, guants grossos pel fred, braga, gorro i ulleres de ventisca. Pel sol: ulleres de sol, crema solar (factor 50+) i protecció per als llavis (factor 50+). Esquís de muntanya, botes d´esquí de muntanya, bastons d´esquí de muntanya, pells de foca i ganivetes. Motxilla de muntanya amb possibilitat d´acoblar els esquís. Pala, sonda 240cm, DVA (amb les piles revisades) i casc. Frontal o llanterna. Cantimplora 1,5 litres. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). La resta de sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya certificat UIMLA amb gran experiència al Parc Nacional i en la disciplina d'esquí de muntanya. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Tipus d'allaus segons la inclinació del pendent, orientació, altitud, latitud, hora del dia. · Seguretat activa: bones pràctiques en l'ús de l'ARVA, pala i sonda. · El canvi climàtic al Parc Nacional i als Pirineus. I com afecta a la pràctica de l'esquí de pista i a la de l'esquí de muntanya. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 560 euros/persona (IVA inclòs). -7%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 602 euros/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 7% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 7% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat UIMLA).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, el material individual imprescindible, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat) i les condicions específiques per covid-19.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel DETH PAIS, Salardú. (a 0,25 km)
  • VERNEDA Camping Mountain Resort, Pont d´Arròs. (a 13,2 km)
  • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 13,4 km)
  • Refugi de Conangles, Vielha. (a 15,1 km)
  • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 18,6 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

7:00h del matí al refugi Juli Soler i Santaló de Salardú. Des d´aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins a Pont de Ressec, punt d´inici de la ruta (aprox. 30 minuts).

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera el servei local d'autobusos de la Val d'Aran amb múltiples freqüències al dia que comuniquen els principals pobles de la vall. Pots consultar els horaris en aquest enllaç (pàgina 2). La parada més propera al punt de trobada és "Salardú".

Per arribar a la Val d'Aran, la companyia d'autobusos ALSA també opera els trajectes Barcelona - Vielha i Lleida - Vielha amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Donada l'hora de trobada per a la travessa, en cas de desplaçar-se amb transport públic serà necessari arribar el dia abans i fer nit a Salardú.

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).