Ascensió a un dels grans cims de la Cerdanya, una talaia fantàstica de la vall de la Cerdanya i la serra del Cadí

Ascensió a la Tossa Plana de Lles
Ruta guiada.Ascensió a la Tossa Plana de Lles
Informació
Lles de Cerdanya, Cerdanya, Lleida
Hem definit un protocol de seguretat que seguirem en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Aquest estiu, Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

L'excursió a la Tossa Plana de Lles (2.905m), coneguda també com pic de la Portelleta, ens permetrà descobrir una de les grans muntanyes de la Cerdanya. Situat a la carena fronterera entre Andorra i Catalunya, el cim aplanat de la Tossa ens oferirà unes impressionants i extenses vistes en totes direccions. Podrem admirar: la Pica d'Estats, les muntanyes d'Andorra, el Carlit, el Canigó, la gran vall de la Cerdanya, la serra del Cadí,... La poca dificultat tècnica que presenta l'excursió contrasta amb la seva exigència física, els seus gairebé 1.000m de desnivell fan que només sigui idònia per a persones físicament ben entrenades acostumades a fer rutes amb desnivells considerables.

Recorregut

Començarem l'itinerari al refugi de Cap de Rec, que està situat just al costat de la base de l'estació d'esquí nòrdic de Lles de Cerdanya. Primer ens endinsarem en un magnífic bosc de pi negre fins arribar al refugi del Pradell, des d'on gaudirem d'unes bones vistes de la cara nord del Cadí. En aquest punt començarem pròpiament l'ascensió a la Tossa Plana. Pujarem per terreny còmode fins al Pla de les Someres i continuarem la nostra ascensió avançant per l'ampla pala sud de la Tossa Plana de Lles. La tornada la podrem realitzar pel mateix itinerari o baixant en ruta circular fins a l'estany de l'Orri, un bonic llac que queda amagat pel bosc als peus de la Tossa.

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:9:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):6:00h aprox.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb desnivell.
Dificultat tècnica:Mitjana. La pròpia de progressar amb raquetes de neu per terrenys d'alta muntanya amb desnivell. Es recomana haver realitzat una ruta d'iniciació a les raquetes de neu prèviament.
Distància:12 km
Desnivell acumulat:+1.000m/-1.000m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:8:00h del matí a l'aparcament de l'estació d'esquí nòrdic de Lles de Cerdanya.
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a l'estació d'esquí nòrdic de Lles.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d´abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · Els boscos de pi negre de Lles de Cerdanya. · L'estació d'esquí nòrdic de Lles de Cerdanya.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Excursió guiada: 39 euros/persona (IVA inclòs).
Raquetes de neu i pals: 12 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

Nota:

• En dates publicades al calendari de Rutes Pirineus, el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de persones i el grup màxim és de persones. Rutes Pirineus s'encarregarà de la conformació del grup mínim. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import.

• Per a grups de persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada, si us plau consulteu-nos.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Allotjaments propers recomanats

Si t'allotges en algun d'aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

 • Refugi CAP DE REC, Lles de Cerdanya. (a 0,17 km)
 • Hotel MIRADOR**, Lles de Cerdanya. (a 4,65 km)
 • Hostal Restaurant FONDA DOMINGO, Lles de Cerdanya. (a 4,76 km)
 • CAL REI - Turisme i Casa Rural, Lles de Cerdanya. (a 4,83 km)
 • Fonda Restaurant CA L'ABEL, Lles de Cerdanya. (a 4,88 km)
 • Cal MATEUET - Casa Rural, Travesseres. (a 6,34 km)
 • CERDANYA ECORESORT, Prullans. (a 8,34 km)
 • CAL CALSOT - Casa Rural, Montellà de Cadí. (a 9,01 km)
 • ELS TORRENTS - Hotel Rural i Restaurant, Bellver de Cerdanya. (a 9,19 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

8:00h del matí a l'aparcament de l'estació d'esquí nòrdic de Lles de Cerdanya.

Per què amb Rutes Pirineus?
 • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
 • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
 • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
 • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
 • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!
3 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).