Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descobrint els precisos paisatges hivernals de les Planes de Son i el Pla de la Font al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Planes de Son i Pla de la Font
Ruta guiada.Planes de Son i Pla de la Font
Informació
Son, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ens ofereix indrets preciosos per descobrir durant tot l'any. El centre d'interpretació ambiental de les Planes de Son esdevé un punt de partida ideal per conèixer la capçalera d'una vall dividida en dos i que culmina amb el fascinant pic de Lo Tèsol (2.700m). A l'hivern aquesta vall es fa més inhòspita, especialment si hi ha neu: és el moment ideal per posar-nos les raquetes i pujar fins a la seva capçalera -on trobarem el refugi del Pla de la Font- tot gaudint de la seva biodiversitat i dels seus marcats i captivadors contrastos paisatgístics!

Recorregut

Des de l'aparcament de Món Natura Pirineus, a les Planes de Son, enfilem per la Solana de Son i enllacem amb un camí que ens situa a les fonts del barranc de les Cabanyeres. Des d'aquest punt flanquegem per sota del Planell de les Estanyeres i creuem el barranc homònim i el Planell de Roca Blanca, des d'on abordem la pujada fins al refugi del Pla de la Font. Tornem a baixar fins al Planell de Roca Blanca i fem el descens pel bosc Negre i el barranc del Tinter fins que retornem a les Planes de Son.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:7:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):4:30h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de 5h sense problemes.
Dificultat tècnica:Baixa. Ruta d'iniciació a les raquetes de neu. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:10,7 km
Desnivell acumulat:+475m/-475m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a l´aparcament del centre d´interpretació ambiental Món Natura Pirineus, situat al final de la carretera que puja des del poble de Son.
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a l'aparcament de Món Natura Pirineus.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d'abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:Si inclous el lloguer de les raquetes de neu i tens un número de peu més petit de 35 o més gran de 47, si us plau indica'ns-ho en el camp "Observacions" del formulari de formalització de la reserva. Si el teu pes és superior als 120 kg, si us plau indica'ns-ho també.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · Les Planes de Son: erosió glacial i usos tradicionals. · La xarxa de Camins Vius, camins històrics de pas avui en recuperació.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Excursió guiada: 45 €/persona (IVA inclòs).
· Lloguer de raquetes de neu i bastons: 9 €/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la realització de la ruta.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu del guiatge no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, el lloguer de les raquetes de neu i pals, i les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

 • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 2,81 km)
 • Hotel Apartaments TRAINERA, Esterri d´Àneu . (a 3,44 km)
 • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 4,18 km)
 • Hotel SAURAT***, Espot. (a 4,71 km)
 • Hostal CASA PALMIRA, Espot. (a 4,76 km)
 • NOU CÀMPING La Guingueta d'Àneu, La Guingueta d´Àneu. (a 4,98 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:00h del matí a l´aparcament del centre d´interpretació ambiental Món Natura Pirineus, situat al final de la carretera que puja des del poble de Son.

Per què amb Rutes Pirineus?
 • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
 • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
 • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
 • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
 • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!
5 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).