Descobrint els precisos paisatges hivernals de les Planes de Son i el Pla de la Font al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Planes de Son i Pla de la Font
Ruta guiada.Planes de Son i Pla de la Font
Informació
Son, Pallars Sobirà, Lleida
Hem definit un protocol de seguretat que seguirem en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Aquest estiu, Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ens ofereix indrets preciosos per descobrir durant tot l'any. El centre d'interpretació ambiental de les Planes de Son esdevé un punt de partida ideal per conèixer la capçalera d'una vall dividida en dos i que culmina amb el fascinant pic de Lo Tèsol (2.700m). A l'hivern aquesta vall es fa més inhòspita, especialment si hi ha neu: és el moment ideal per posar-nos les raquetes i pujar fins a la seva capçalera -on trobarem el refugi del Pla de la Font- tot gaudint de la seva biodiversitat i dels seus marcats i captivadors contrastos paisatgístics!

Recorregut

Des de l'aparcament de Món Natura Pirineus, a les Planes de Son, enfilem per la Solana de Son i enllacem amb un camí que ens situa a les fonts del barranc de les Cabanyeres. Des d'aquest punt flanquegem per sota del Planell de les Estanyeres i creuem el barranc homònim i el Planell de Roca Blanca, des d'on abordem la pujada fins al refugi del Pla de la Font. Tornem a baixar fins al Planell de Roca Blanca i fem el descens pel bosc Negre i el barranc del Tinter fins que retornem a les Planes de Son.

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:7:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):4:30h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de 5h sense problemes.
Dificultat tècnica:Baixa. Ruta d'iniciació a les raquetes de neu. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:10,7 km
Desnivell acumulat:+475m/-475m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a l'aparcament del centre d'interpretació ambiental Món Natura Pirineus, situat al final de la carretera que puja des del poble de Son.
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a l'aparcament de Món Natura Pirineus.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d´abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · Les Planes de Son: erosió glacial i usos tradicionals. · La xarxa de Camins Vius, camins històrics de pas avui en recuperació.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Excursió guiada: 37 euros/persona (IVA inclòs).
Raquetes de neu i pals: 12 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

Nota:

• En dates publicades al calendari de Rutes Pirineus, el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de persones i el grup màxim és de persones. Rutes Pirineus s'encarregarà de la conformació del grup mínim. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import.

• Per a grups de persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada, si us plau consulteu-nos.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Allotjaments propers recomanats

Si t'allotges en algun d'aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • MÓNNATURA PIRINEUS, Son. (a 0,08 km)
  • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 2,80 km)
  • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 4,17 km)
  • Hotel SAURAT***, Espot. (a 4,72 km)
  • Hostal CASA PALMIRA, Espot. (a 4,77 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:00h del matí a l'aparcament del centre d'interpretació ambiental Món Natura Pirineus, situat al final de la carretera que puja des del poble de Son.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
  • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).