Una espectacular ruta circular que ens descobreix el riquíssim i meravellós mosaic de paisatges que ens ofereix el Parc Natural de l'Alt Pirineu

La Màgia del Pallars (3 dies)
Travesses de diversos diesLa Màgia del Pallars (3 dies)
Inscripcions
Sort, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa ens descobreix un contrast paisatgístic sorprenent: des dels boscos de ribera del fons de vall fins als rierols, els prats alpins i els grans lloms en alçada. Barrancs i antics camps de conreu donaran pas a rouredes, boixedes, prats abandonats i d'altres encara en ús, boscos de pi roig, boscos de pi negre on habita el majestuós gall fer i, finalment, els lloms ondulats acariciats pel vent on a finals de tardor apareixen les primeres neus. Gaudirem també de l'arquitectura tradicional dels pobles de la vall de Siarb -la vall del riu Cantó- que encara conserven el seu encant, i ens allotjarem en dos bonics refugis: un d'ells d'alta muntanya i l'altre situat al petit nucli de Llagunes.

L'itinerari transcorre íntegrament pel Pallars Sobirà, en concret per les zones de la vall de Siarb, el port del Cantó -punt fronterer amb la comarca veïna de l'Alt Urgell-, el pic de l'Orri i la zona del poble de Sort (punt d'inici i final de la travessa). Durant gairebé tota la ruta avançarem per l'’interior del Parc Natural de l'Alt Pirineu, concretament per la zona del massís de l'Orri, que està situat a l'àrea meridional del Parc Natural. El massís de l'Orri forma part d'un gran contrafort muntanyós que baixa de la serralada axial pirinenca i que queda flanquejat pels rius Noguera Pallaresa (oest) i Segre (est).

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Sort amb el guia. Presentació i revisió de material.

  Sort - Llagunes (refugi Vall de Siarb)
  Distància: 10 km | Desnivell: +650m/-0m | Temps efectiu: 4:00h | Temps d'activitat: 6:00h.

· Dia 2: Llagunes (refugi Vall de Siarb) - Refugi Comes de Rubió
  Distància: 13 km | Desnivell: +765m / -109m | Temps efectiu: 4:30h | Temps d'activitat: 6:30h.

· Dia 3: Refugi Comes de Rubió - Torreta de l'Orri - Sort
  Distància: 21 km | Desnivell: +460m / -1.750m | Temps efectiu: 8:00h | Temps d'activitat: 10:00h.

A l'hivern les parts altes del recorregut (serra de Freixa, Comes de Rubió, Torreta de l'Orri) poden estar nevades, en aquest cas s'utilitzaran raquetes de neu. Si per qüestions meteorològiques i/o de seguretat no es realitzés l'ascensió al cim de la Torreta de l'Orri, els desnivells positius i negatius de la tercera etapa disminueixen en 400m.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:3 dies / 2 nits.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys de mitja i alta muntanya. Durant l'itinerari passem pel cim de la Torreta de l'Orri, a 2.439m d'altitud.
Distància:44 km
Desnivell acumulat:1.875m
Època recomanable:Tot l'any.
Hora i punt de trobada:10:00h del matí a l´oficina de turisme de Sort.
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a Sort.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Natural de l'Alt Pirineu i els seus valors naturals. · La flora i la fauna de mitja i d'alta muntanya. · Les valls d'origen glacial. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Preu total (guiatge + refugis): 295 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural, l'allotjament als dos refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent) i les raquetes de neu si les condicions de l'itinerari ho requereixen.
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres als refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubteu en contactar-nos enviant un email a info@rutespirineus.cat.
La reserva es pot fer per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web. La reserva es considerarà finalitzada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça en els refugis, especialment al juliol, agost i setembre.

Allotjaments propers
· Hotel LES BRASES, Sort. www.hotelbrases.com
· Hotel PESSETS & SPA, Sort. www.hotelpessets.com
· Alberg DE SORT (Escola de Piragüisme), Sort. www.epsort.com/alberg/
· Càmping NOU CÀMPING, La Guingueta d’Àneu. www.noucamping.com
· Allotjament Rural CASA MASSA, Estac. www.casamassa.cat
Punt de trobada

10:00h del matí a l´oficina de turisme de Sort.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
12 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).