Travessa de tres dies per l'espectacular sector nord del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Estanys del Nord (3 dies)
Travesses de diversos diesEstanys del Nord (3 dies)
Informació
Naut Aran, Aran - Pallars, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Amb aquesta travessa de tres etapes descobrirem el sector septentrional del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, menys conegut i amb indrets absolutament corprenedors! Tot i ser una ruta de tres dies, les distàncies i els desnivells no són gaire elevats i no es requereix tenir experiència en alta muntanya; en definitiva, aquesta proposta està dissenyada per a persones que vulguin gaudir de l'ambient i els paisatges d'alta muntanya però amb temps i espai per relaxar-se i connectar més íntimament amb la natura.

Durant l'itinerari caminarem per tres valls de gran personalitat: Gerber, Ruda i Aiguamòg, separades entre elles per pintoresques crestes granítiques i connectades mitjançant panoràmics colls d'alta muntanya com el de l'Estany Gelat o el de Sendrosa, per on passarem. Descobrirem preciosos estanys d'origen glacial com els de Gerber, Saboredo o Colomers i reposarem a l'ombra de pins negres, entre molleres i aigües cristal·lines i sota el vol majestuós del voltor comú o l'àguila daurada.

Dormirem en dos refugis d'alta muntanya, molt diferents l'un de l'altre però que tenen el mateix denominador comú: ofereixen àpats reparadors, tenen dutxes amb aigua calenta i estan emplaçats en localitzacions immillorables!

Recorregut

· Dia 1: Trobada a la Peülla (port de la Bonaigua) amb el guia. Presentació i revisió de material. Desplaçament amb taxis fins als Banhs de Tredòs.

Banhs de Tredòs - Refugi de Colomers.
Distància: 8,2 km | Desnivell: +482m/-130m | Temps efectiu: 3:30h | Temps d'activitat: 5:30h.

· Dia 2: Refugi de Colomers - Refugi de Saboredo.
Distància: 5,6 km | Desnivell: +434m/-271m | Temps efectiu: 3:00h | Temps d'activitat: 5:00h.

· Dia 3: Refugi de Saboredo - Aparcament de la Peülla.
Distància: 8,5 km | Desnivell: +300m/-680m | Temps efectiu: 3:30h | Temps d'activitat: 5:30h.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:3 dies - 2 nits
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una forma física normal, que puguin fer caminades de dia sencer.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.500m d'altitud.
Distància:22,3 km
Desnivell acumulat:+1.216m/-1.081m
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:9:30h del matí a l´aparcament de la Peülla situat a la carretera C-13 (47 km venint des de Sort o 26 km des de Vielha). Des d´aquest punt farem un desplaçament en taxi fins a l´aparcament dels Banys de Tredòs.
Hora i punt de finalització:15:00h a l'aparcament de la Peülla.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · L'aprofitament hidrològic de la Vall d'Aran. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

· Preu total (guiatge + refugis): 350 euros/persona (IVA inclòs)
· Preu total (guiatge + refugis) mes d'agost: 370 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural, el desplaçament amb taxi des del punt de trobada fins als Banhs de Tredòs i l'allotjament als dos refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres als refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubteu en contactar-nos enviant un email a info@rutespirineus.cat.
La reserva es pot fer per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web. La reserva es considerarà finalitzada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça en els refugis, especialment al juliol, agost i setembre.

Allotjaments propers
· Hotel DETH PAIS, Salardú. www.hoteldethpais.com
· Hotel LO PALLER, València d'Àneu. www.lopaller.com
· Càmping NOU CAMPING, La Guingueta d'Àneu. www.noucamping.com
Punt de trobada

9:30h del matí a l´aparcament de la Peülla situat a la carretera C-13 (47 km venint des de Sort o 26 km des de Vielha). Des d´aquest punt farem un desplaçament en taxi fins a l´aparcament dels Banys de Tredòs.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
2 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).