Gaudim de la màgica i encisadora travessa en cinc etapes del Parc Natural dels Ports

Estels del Sud (5 etapes)
Travesses de diversos diesEstels del Sud (5 etapes)
Inscripcions
Beseit, Matarranya, Terol
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La travessa Estels del Sud, considerada un dels trekkings més bonics d'Europa, és un recorregut circular de muntanya que enllaça dos refugis guardats, dos allotjaments rurals i un hotel al massís dels Ports, situat a l'extrem oriental del Sistema Ibèric. L'itinerari -absolutament meravellós!- ens descobrirà indrets d'una bellesa insospitada: el cim de Penyagalera, el Toll del Vidre, les Valls, els Estrets d'Arnes, les Roques de Benet, les Rases de Marraco, la Cova del Vidre, les Casetes Velles, el cim del Negrell, el barranc de la Coscollosa, el riu Matarranya, les Gúbies del Parrissal,...

La travessa Estels del Sud consta de 5 etapes en les que descobrirem el Parc Natural dels Ports en la seva totalitat, passant per les 5 comarques que l'integren: Montsià, Baix Ebre i Terra Alta (a Catalunya), Matarranya (a l'Aragó) i Baix Maestrat (al País Valencià). La ruta ens seduirà pels riquíssims contrastos que caracteritzen l'abrupte relleu dels Ports: vistes inabastables des dels cims i carenes, rius d'aigua cristal·lina amb presència de llúdrigues i tortugues de rierol, engorjats molt profunds i feréstecs, pastures i prats de muntanya, vertiginoses cingleres de roca calcària i conglomerada -hàbitat de la cabra salvatge ibèrica, el voltor comú i l'àguila daurada-, catifes de boscos d'alzines, roures, pinassa, pi rojal, pi negral, pi blanc, teixedes i, fins i tot, la fageda més meridional d'Europa! I, al vespre, descobrirem la gastronomia local i dormirem en refugis de muntanya ubicats en idíl·liques raconades o en allotjaments rurals emplaçats en els poblets més autèntics!

Recorregut

· Dia 0: Trobada a Beseit amb el guia i presentació. Nit a l'hotel La Fàbrica de Solfa.

· Etapa 1: Beseit - Arnes.Nit a l'allotjament rural Lo Corral d'Arnes.
  Distància: 22 km | Desnivell: +1.095m/-1.155m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h

· Etapa 2: Arnes - Paüls. Nit a l'allotjament rural Ca les Barberes.
  Distància: 22 km | Desnivell: +1.080m/-1.300m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h

· Etapa 3: Paüls - Nou refugi de Caro.
  Distància: 23 km | Desnivell: +1.300m/-870m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h

· Etapa 4: Nou refugi de Caro - Refugi Font Ferrera.
  Distància: 19 km | Desnivell: +910m/-760m | Temps efectiu: 6h | Temps d'activitat: 7-8h

· Etapa 5: Refugi Font Ferrera - Beseit. Final de travessa.
  Distància: 20 km | Desnivell: +920m/-1.200m | Temps efectiu: 6h | Temps d'activitat: 7-8h

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:6 dies / 5 nits / 5 etapes.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivell. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per corriols, pistes. terrenys irregulars de mitja muntanya, tarteres i gorgs.
Distància:106 km
Desnivell acumulat:5,300m
Època recomanable:Tot l'any.
Hora i punt de trobada:19h a l´hotel La Fàbrica de Solfa de Beseit (c/Arrabal del Puente 16, Beseit).
Hora i punt de finalització:17h de l'últim dia a Beseit.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per canviar-se als allotjaments. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit als refugis (opcional).
Alimentació:Els sopars, els esmorzars i els dinars (pícnic) ens els proporcionen als allotjaments.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural dels Ports. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:En aquesta ruta s'inclou el trasllat d'equipatge entre allotjaments. Per tant la motxilla a carregar durant el dia podrà ser més petita però haurà de tenir capacitat per portar l'aigua, el pícnic, peça impermeable per si hi ha qualsevol canvi de temps i el que cadascú consideri oportú.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Natural, la seva història i els seus valors naturals. · El per què de la geografia tan abrupta que caracteritza el massís dels Ports. · La flora i la fauna de la muntanya mitjana. · Les llegendes i mites dels Ports. · La vida als pobles i l'aprofitament humà d'aquestes muntanyes des de temps prehistòrics.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

· Preu total (guiatge + refugis): 665 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), el transport d'equipatge entre allotjaments, l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural i l'allotjament als refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubteu a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als refugis.

Punt de trobada

19h a l´hotel La Fàbrica de Solfa de Beseit (c/Arrabal del Puente 16, Beseit).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
4 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).