L'autèntica i apassionant travessa circular del Parc Natural del Cadí-Moixeró en cinc etapes

Cavalls del Vent (5 dies)
Travesses de diversos diesCavalls del Vent (5 dies)
Informació
Bagà, Berguedà, Catalunya
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La travessa Cavalls del Vent és un itinerari circular de muntanya que enllaça els diferents refugis guardats del Parc Natural del Cadí-Moixeró, un espai natural protegit que està situat a la zona central del Pirineu català. La ruta transcorre per les comarques de la Cerdanya i el Berguedà.

L'itinerari consta de 5 etapes (4 nits) durant les que recorrerem un total de 87 km i superarem un desnivell total positiu d'uns 4.895m. Es tracta d'una ruta de muntanya exigent: la distància mitjana diària és d'uns 18 km i el desnivell mitjà diari és de gairebé 900m. Durant la travessa també pujarem a diversos cims que ens oferiran una gran visió del Parc Natural i de tot el Pirineu: Comabona (2.554m), Penyes Altes del Moixeró (2.279m), la Tosa (2.537m),... i descobrirem alguns indrets preciosos, com per exemple el Pas dels Gosolans, la cara nord del Pedraforca, el camí dels Empedrats, els Prats d'Aguiló, la serra de la Moixa o el coll de Jou.

L'itinerari avança per l'interior de frondosos boscos de pi roig i pi negre, a les parts baixes del recorregut, i per zones obertes amb prats alpins, a les parts altes. Durant la travessa gaudirem de les grandioses vistes de l'horitzó que ens ofereixen els lloms panoràmics i de l'espectacularitat del terreny càrstic per on l'aigua s'esmuny cap a les profunditats de la muntanya, dissolent la tova roca calcària.

Recorregut

· Dia 1: Trobada al refugi Gresolet amb el guia. Presentació i revisió de material.

  Refugi Gresolet - Refugi Sant Jordi
  Distància: 17km | Desnivell: +1.010m/-665m | Temps efectiu: 5h | Temps d'activitat: 7:30h.

· Dia 2: Refugi Sant Jordi - Refugi Rebost
  Distància: 20km | Desnivell: +1.045m/-990m | Temps efectiu: 7:30h | Temps d'activitat: 10h.

· Dia 3: Refugi Rebost - Refugi Serrat de les Esposes
  Distància: 20km | Desnivell: +1.240m/-1.445m | Temps efectiu: 7h | Temps d'activitat: 9h.

· Dia 4: Refugi Serrat de les Esposes - Refugi Prats d'Aguiló
  Distància: 16km | Desnivell: +1.025m/-415m | Temps efectiu: 6h | Temps d'activitat: 8h.

· Dia 5: Refugi Prats d'Aguiló - Refugi Gresolet
  Distància: 14km | Desnivell: +575m/-1.380m | Temps efectiu: 4:30h | Temps d'activitat: 6:30h.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:5 dies - 4 nits
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys de mitja i alta muntanya: corriols, terrenys irregulars i tarteres. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2500m d'altitud. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:87 km
Desnivell acumulat:4.895m
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a l´aparcament del refugi Gresolet (Saldes).
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda al refugi Gresolet.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia. Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural del Cadí-Moixeró. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia de l'entorn.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Natural del Cadí-Moixeró, la seva història i els seus valors naturals. · La Cerdanya, un dels grans valls d'origen glacial del Pirineu. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Les llegendes del Pedraforca. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

· Preu total (guiatge + refugis): 610 euros/persona (IVA inclòs)
· Preu total (guiatge + refugis) mes d'agost: 630 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural, l'allotjament als refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent) i el Forfet Cavalls del Vent (samarreta, buf, targeta de pas, diploma, mapa Alpina de la ruta, pack infusions, dutxa calenta (segons disponibilitat), càrrega de mòbil).
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres als refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubteu a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als refugis.

Allotjaments propers
· Refugi GRESOLET, Saldes. Telèfon: 633 106 799
· Càmping REPÒS DEL PEDRAFORCA, Saldes. www.campingpedraforca.com
· Hostal CAL FRANCISCÓ, Gósol. www.hostalcalfrancisco.es
· Hotel NIU DESCANS, Bagà. niunou.webnode.cat
· Càmping BERGA RESORT The Mountain and Wellness Spa, Berga. www.bergaresort.com
Punt de trobada

9:00h del matí a l´aparcament del refugi Gresolet (Saldes).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
4 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).