Descobrim el magnífic bosc de Guils, l'extens pla de la Feixa i els estanys d'origen glacial de Malniu i de Guils

Estanys gelats de la Cerdanya (2 dies)
Raquetes de neuEstanys gelats de la Cerdanya (2 dies)
Inscripcions
Guils de Cerdanya, Cerdanya, Girona
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa guiada d'hivern ens permetrà gaudir dels millors paisatges nevats de la Cerdanya. La ruta ens descobrirà llocs d'un alt valor paisatgístic com els boscos de pi negre de Guils, l'extens pla de la Feixa -on hi trobem el refugi homònim- i els bellíssims estanys d'origen glacial del Malniu i de Guils, que descansen als peus del Puigpedrós, la muntanya més elevada de les comarques gironines. Un munt d'atractius i al·licients que converteixen aquesta travessa en una experiència meravellosa!

Recorregut

· Día 1: Estació d'esquí nòrdic de Guils - Refugi de les Cases - Els Clots - Refugi de la Feixa
Distància: 6 km | Desnivell: +400m/-50m | Temps efectiu: 4:00h | Temps d'activitat: 6:00h.

· Día 2: Refugi de la Feixa - Estany del Malniu - Estany de Guils - Estació d'esquí nòrdic de Guils
Distància: 12 km | Desnivell: +250m/-600m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 8:00h.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:2 dies - 1 nit.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de dia complet amb desnivell.
Dificultat tècnica:Baixa. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:18 km
Desnivell acumulat:650m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:10:00h del matí a l´aparcament de l´estació d´esquí nòrdic de Guils de Cerdanya. L´aparcament és força gran, el punt de trobada és al fons de tot de l´aparcament (al costat d´un panell informatiu sobre fauna).
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda a l'aparcament de l'estació d'esquí de Guils de Cerdanya.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per canviar-se al refugi. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac de dormir (com a complement, al refugi hi ha mantes). Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). Raquetes de neu i pals.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...), al migdia es farà una parada per dinar. El sopar, esmorzar i dinar del segon dia (bossa de pícnic) ens els proporcionen al refugi.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · Els boscos i els llacs d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Preu total (guiatge + refugi Pensió Completa): 225 euros/persona (IVA inclòs).
Lloguer raquetes de neu i pals: 20 euros/persona (IVA inclòs).

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural i l'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (nit, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres al refugi (begudes extres,...) ni les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.

• En dates publicades al calendari de Rutes Pirineus, el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de persones i el grup màxim és de persones. Rutes Pirineus s'encarregarà de la conformació del grup mínim. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import.

• Per a grups de persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada, si us plau consulteu-nos.

Reserva i pagament

Per a qualsevol consulta no dubteu en contactar-nos enviant un email a info@rutespirineus.cat.
La reserva es pot fer per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web. La reserva es considerarà finalitzada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça al refugi.

Allotjaments propers
· Hotel FONDA MERCÈ, Llívia. www.fondamerce.com
· Hotel PARADA, Puigcerdà. www.hotelparadapuigcerda.com
· Allotjament Rural CAL MARRUFÉS, Puigcerdà. www.calmarrufes.cat
· Allotjament Rural CAL VIATGER, Enveitg. https://cal-viatger.fr/
· CERDANYA ECORESORT, Prullans. www.cerdanyaecoresort.com
Punt de trobada

10:00h del matí a l´aparcament de l´estació d´esquí nòrdic de Guils de Cerdanya. L´aparcament és força gran, el punt de trobada és al fons de tot de l´aparcament (al costat d´un panell informatiu sobre fauna).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
  • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).