pdf-ruta9
Volta al castell d´Hostalric
(9)
(0)
Volta al castell d'Hostalric

Ruta que ens acosta al passat medieval d'Hostalric, voltant la base del seu castell amb les plantacions i les hortes del costat del riu Tordera com a companyia

  • Fitxa i mapes
  • Recorregut
  • Llocs d´interès
  • Fotos
  • Comentaris ()
  • Rutes guiades properes
  • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Baixa

Passejades curtes, amb poc desnivell i sense dificultats.
desnivelDesnivell acumulat

55m

Distància totalDistància total

2,4 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

0:40h

altitud_minimaAltitud mínima

62m

distanciaPunt de sortida / arribada

Plaça dels Bous

altitud_maximaAltitud màxima

117m

distanciaPoblació més propera

Hostalric

banner apadrina

Ruta fàcil de quasi 2,5 km de longitud i un desnivell inapreciable que ens permet fer la volta al castell d'Hostalric tot passant pel Mas Bossom. Es tracta d'una caminada curta i ideal per a fer amb nens.

Declarada Bé d'Interès Nacional l'any 1963, la vila d'Hostalric conserva un dels llegats monumentals més notables de l'època medieval catalana i està protegida per una imponent fortalesa militar d'època moderna. Situada entre el Montseny i el Montnegre-Corredor, Hostalric és una vila plena de vida i amb multitud de rutes i atractius per gaudir.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: 0:40h en total. 0:15h des del punt d'inici fins al mas Bossom i 0:25h per fer la tornada fins al punt d'inici de la ruta.

: Tot l'any.

:

· Base topogràfica de Catalunya 1:25.000. Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

Com arribar-hi en cotxe

Arribem a Hostalric per la carretera C-35 o per l'autopista AP-7. Anem seguint els senyals que ens porten cap al centre de la vila. Per l'avinguda Coronel Estrada arribem a l'ampli aparcament de la plaça dels Bous, punt d'inici de l'itinerari.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
L'itinerari comença a la plaça dels Bous (0:00h - 84m) d'Hostalric. En un extrem de la plaça trobem el plafó explicatiu d'alguns itineraris i el primer senyal que ens marca la baixada cap a les hortes. Volta al castell d

Aparcament a la plaça dels Bous.

Volta al castell d

Senyal que ens indica la baixada cap a les hortes.

Volta al castell d

Senyalització vertical que ens acompanyarà durant tota la passejada.

Volta al castell d

Baixem cap a les hortes amb el castell d'Hostalric omnipresent.

Abans d'arribar a les hortes passem pel Molí (S. XlX), edifici que va tenir com a funció inicial la de central elèctrica i, més endavant, la de molí de gra. Des d'aquí, ja per pista forestal, fem una curta pujada que ens mena davant d'una de les entrades del recinte emmurallat de la vila, que es conserva en molt bon estat: el portal de les Hortes. En aquest punt seguim per un corriol que recorre el bosc tot flanquejant el turó del Castell. Passem pel costat de vàries hortes i arribem a un pla amb plantacions de pollancres.

El camí torna a avançar per una pista forestal que puja suaument cap el Mas Bossom (0:15h - 96m), actualment restaurant, i continua cap el centre de la vila. Des d'aquí veiem la fortalesa i el castell d'Hostalric, plaça forta i centre administratiu del vescomtat de Cabrera, ja esmentat des de l'any 1145. Quan trobem les primeres cases, un senyal ens indica el trencall de pujada al castell (0:25h - 117m), fora de ruta, però de visita molt recomanable.
 Volta al castell d

Murs exteriors del castell d'Hostalric (fora de ruta).

Volta al castell d

Porta d'entrada al castell (fora de ruta).

Volta al castell d

Pati del castell (fora de ruta).

Volta al castell d

Escut d'armes al castell d'Hostalric (fora de ruta).

Volta al castell d

Vistes des del castell (fora de ruta).

Volta al castell d

Vistes des del castell (fora de ruta).

Volta al castell d

Contraforts (fora de ruta).

Volta al castell d

Les torres de la muralla d'Hostalric des del castell (fora de ruta).

Volta al castell d

Nucli d'Hostalric des del castell (fora de ruta).

Anem seguint el nostre itinerari, entrant a la vila, fins que arribem a la porta de Barcelona (0:35h - 106m), reconstruïda l'any 1969 i protegida per la torre d'Ararà. A partir d'aquí i fins al punt d'inici, la plaça dels Bous (0:40h - 84m), on hi havia la porta de Girona, trobem set torres defensives més, quasi totes semicilíndriques. Volta al castell d

La porta de Barcelona.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!


1 vot
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta