pdf-ruta28
Ruta dels pantans d'en Llobet a Vidreres

Excursió pels voltants de Vidreres que ens descobreix diferents punts emblemàtics del municipi, com el castell de Sant Iscle o els pantans d'en Llobet

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Mitjana

Caminades de distància i desnivell moderats que no superen els 14 km de llargada ni els 600m de desnivell.
desnivelDesnivell acumulat

85m

Distància totalDistància total

9,1 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

2:15h

altitud_minimaAltitud mínima

81m

distanciaPunt de sortida / arribada

Pavelló esportiu de Vidreres

altitud_maximaAltitud màxima

139m

distanciaPoblació més propera

Vidreres

banner apadrina

Ruta circular de poc més de 9 km de longitud pels voltants de Vidreres que recorre zones agrícoles i també de bosc mediterrani i ens acosta als pantans d'en Llobet. És una excursió fàcil i apta per a tota la família, amb molt poc desnivell.

Vidreres, per la seva diversitat i singularitat, és un espai natural relativament aïllat que conserva la seva riquesa biològica. Pel fet d'estar ubicat entre carreteres, amb una gran afluència de vehicles, és potser un espai força desconegut, però també de gran bellesa.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: 2:15h en total. 1:00h des del punt d'inici fins al primer pantà d'en Llobet i 1:15h per tornar fins al punt d'inici de la ruta.

: Tot l'any.

:

· Base topogràfica de Catalunya 1:25.000. Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

: L'itinerari està senyalitzat amb marques de color verd.

Com arribar-hi en cotxe

Des de la carretera C-35 agafem la sortida de Vidreres, continuem per la C-63 i, just després del primer semàfor de Vidreres, girem pel carrer de la dreta que ens porta fins a un aparcament de terra al costat del poliesportiu. Aquest és el punt d'inici de la ruta.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

Què més podem visitar?

 • Camp d´aviació de Vidreres i búnquer de Can Vall-llosera
  Camp d'aviació de Vidreres i búnquer de Can Vall-llosera

  Sortint de Vidreres cap a Lloret trobem Can Vall-llosera i el seu búnquer, construït durant la Guerra Civil Espanyola. Estava situat al costat del camp d'aviació que es construí el 1937 en els terrenys que ocupava la casa de can Puig, avui enderrocada. Aquest camp d'aviació republicà fou bombardejat quatre vegades per l'aviació nacional el 1938, i a partir d'aquell any va deixar de ser operatiu.

  Coordenades GPS: 41.78051º 2.78533º

 • Fira de Tractoristes de Vidreres
  Fira de Tractoristes de Vidreres

  Cada any al mes de maig se celebra la Fira de Tractoristes de Vidreres, on es pot veure una exposició de productes típics i artesanals, espectacles i representacions relacionades amb el món del camp, demostracions d'oficis i exposicions de bestiar i eines antigues. Més info a www.tractoristes.com

  Coordenades GPS: 41.790220º 2.777604º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
La ruta comença al poliesportiu de Vidreres (0:00h - 81m) on trobem un ampli aparcament i un plafó informatiu de les diferents rutes que podem fer al municipi. Des d'aquest punt ja podem veure les marques de seguiment -franja de pintura verda- que senyalitzen tot el recorregut. Ruta dels pantans d

El nucli antic de Vidreres sortint del poliesportiu.

Creuem l'aparcament, girem a la dreta per creuar el Rec-clar i arribem a les últimes cases abans de sortir del nucli urbà. L'itinerari segueix per via pavimentada, entre camps de conreu (amb la vila al fons) i l'autovia C-35, que creuem per un pont. Arribem al Pla de Vidreres, una extensa zona agrícola amb diferents masos disseminats i amb un entramat de camins que els veïns utilitzen per a passejar. Ruta dels pantans d

Sortint de Vidreres.

Ruta dels pantans d

Camps de cereals a les rodalies de Vidreres.

Seguim pel camí principal entre camps de conreu fins que girem a l'esquerra i agafem una pista de terra. El camí travessa un petit bosc i arriba a una cruïlla de camins, davant tenim el Centre Hípic de Vidreres (0:35h - 96m). En aquest punt continuem recte, deixant enrere a l'esquerra el camí per on tornarem després. Al cap de pocs metres arribem a una masia (Can Gener), nosaltres seguim pel sender de l'esquerra, que s'endinsa en un bosc d'alzines. Ruta dels pantans d

Centre Hípic de Vidreres.

Ruta dels pantans d

El castell de Sant Iscle des de Can Gener.

Desprès d'uns metres trobem una banderola direccional que ens indica la pujada al castell de Sant Iscle (ruta senyalitzada amb marques de color lila). Nosaltres continuem pel camí principal fins que arribem a la següent cruïlla senyalitzada. En aquest punt agafem el trencall de l'esquerra (0:55h - 139m) i comencem a baixar suaument en direcció als pantans d'en Llobet. Aquests pantans foren construïts per la família Llobet a la riera del mateix nom per facilitar el rec dels camps de conreu. Ruta dels pantans d

Restes del castell de Sant Iscle.

Ruta dels pantans d

Senyalització de vàries rutes sobre l'escorça d'un suro.

Ruta dels pantans d

Entre conreus i eucaliptus.

Ruta dels pantans d

El bosc dels pantans d'en Llobet.

Ruta dels pantans d

Camps de conreu prop de Can Morell.

Ruta dels pantans d

Bosc de ribera a la riera d'en Llobet.

Ruta dels pantans d

Pantà d'en Llobet.

Ruta dels pantans d

Camí als pantans d'en Llobet.

Ruta dels pantans d

Camí entremig del bosc de suro.

Arribem al primer pantà o pantà de Baix d'en Llobet (1:00h - 119m), envoltat d'un bonic bosc de ribera. Cap a la dreta surt un camí que ens portaria fins al segon pantà o pantà del Mig (situat a uns 300m de distància) i al tercer pantà o pantà de Dalt (aproximadament a 1,2 km de distància). Ruta dels pantans d

A la riba del pantà d'en Llobet.

Ruta dels pantans d

Vegetació ripària a la riera d'en Llobet.

Ruta dels pantans d

Pantà del Mig.

Ruta dels pantans d

Vegetació de ribera al pantà d'en Llobet.

Després de gaudir d'aquest bonic espai reprenem el nostre itinerari pel camí senyalitzat. Avancem per l'interior d'un bosquet i aviat arribem a la torre d'en Llobet (1:10h - 114m), una masia fortificada dels segles XV-XVI. L'itinerari es va acostant a Vidreres entre camps de conreu, creuant dues vegades el Rec-clar. Arribem a la cruïlla per on hem passat a l'anada i, des d'aquest punt, desfem el camí i arribem novament al poliesportiu de Vidreres (2:15h - 81m). Ruta dels pantans d

La riera d'en Llobet.

Ruta dels pantans d

La Torre d'en Llobet.

Ruta dels pantans d

Finca de la Torre d'en Llobet.

Ruta dels pantans d

Passejant pels voltants de Vidreres.

Ruta dels pantans d

Senyalització de la "Ruta dels Pantans d'en Llobet".

Ruta dels pantans d

Masia de Vidreres.

Ruta dels pantans d

Canyissar al rec Clar.

Ruta dels pantans d

Enllaç amb el camí d'anada.

Ruta dels pantans d

Església parroquial de Santa Maria de Vidreres.

Ruta dels pantans d

Monument dedicat a la Fira dels Tractoristes.

Ruta dels pantans d

Carrers de Vidreres.

Ruta dels pantans d

Passejant per Vidreres.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!


2 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta