Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Travessa sorprenent i captivadora que ens endinsa en un territori apassionant i salvatge on el temps i la vida semblen haver-se aturat

La Ruta dels 7 Pobles
Ruta guiada.La Ruta dels 7 Pobles
Informació
La Pobla de Benifassà, Baix Maestrat, Castelló
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La Ruta dels 7 Pobles és una travessa a peu de 4 dies de durada que uneix els 7 pobles de la Tinença de Benifassà, dins del Parc Natural de la Tinença de Benifassà (Castelló, País Valencià), una zona molt despoblada i solitària que limita al nord amb la comarca aragonesa de Matarranya i al nord-est amb la comarca catalana del Montsià. Durant el recorregut s'avança per camins i senders paisatgísticament bellíssims i es coneix un territori molt desconegut i que conserva un gran valor natural.

Situat a les muntanyes del nord de Castelló i en contacte amb el Sistema Ibèric i amb la Serralada Litoral catalana, el poble del Boixar és el punt de partida i el final d'aquesta fantàstica ruta senderista que combina l'exercici físic, el contacte amb el medi natural i la cultura local. Tot fent camí descobrirem els pobles del Boixar, Coratxà, Castell de Cabres, Bel, La Pobla de Benifassà, el Ballestar i Fredes, cadascun d'ells amb el seu propi encant i amb el denominador comú que a cada localitat sembla que el temps s'hagi aturat. Degustarem la gastronomia local i dormirem a hotels, cases rurals i albergs rurals que acabaran d'arrodonir la nostra experiència!

Recorregut

· Dia 1. Trobada al Boixar amb el guia i presentació de la travessa. Nit al refugi del Boixar.

· Dia 2. Etapa 1. El Boixar - Castell de Cabres.

Distància: 12,8 km | Desnivell: +550m/-600m | Temps d'activitat: 6-8h

· Dia 3. Etapa 2. Castell de Cabres - La Pobla de Benifassà.

Distància: 26 km | Desnivell: +1.050m/-1.500m | Temps d'activitat: 9-10h

· Dia 4. Etapa 3. La Pobla de Benifassà - Fredes.

Distància: 27 km | Desnivell: +1.600m/-1.200m | Temps d'activitat: 10-11h

· Dia 5. Etapa 4. Fredes - El Boixar. Final de travessa.

Distància: 10 km | Desnivell: +400m/-400m | Temps d'activitat: 5-6h

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:5 dies - 4 nits - 4 etapes
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivell. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per corriols, pistes. terrenys irregulars de mitja muntanya, tarteres i gorgs.
Distància:75 km
Desnivell acumulat:+3.800m/-3.800m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Tot l'any.
Hora i punt de trobada:19h al refugi del Boixar.
Hora i punt de finalització:15h de l'últim dia al Boixar.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per canviar-se als allotjaments. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit als refugis (opcional).
Alimentació:Els sopars, els esmorzars i els dinars (pícnic) ens els proporcionen als allotjaments.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural de la Tinença de Benifassà. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:En aquesta ruta s'inclou el trasllat d'equipatge entre allotjaments. Per tant la motxilla a carregar durant el dia podrà ser més petita però haurà de tenir capacitat per portar l'aigua, el pícnic, peça impermeable per si hi ha qualsevol canvi de temps i el que cadascú consideri oportú.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El Parc Natural de la Tinença de Benifassà, la seva història i els seus valors naturals.

· La geografia màgica del Maestrat i del massís dels Ports.

· La flora i la fauna de la muntanya mitjana.

· El canvi climàtic a la Tinença de Benifassà.

· La vida rural als pobles i el seu despoblament.

...i molts dels grans secrets de la muntanya!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + allotjaments): 565 €/persona (IVA inclòs) -7%

· Preu total reserva última hora (guiatge + allotjaments): 608 €/persona (IVA inclòs)

Reserva anticipada 7% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 7% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

· El transport d'equipatges entre allotjaments.

· El forfait de la Ruta dels 7 Pobles (mapa, targeta de pas, obsequi tècnic, obsequi gastronòmic).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres als allotjaments (begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en allotjaments...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Punt de trobada

19h al refugi del Boixar.

Accés amb transport públic

Actualment no és possible accedir amb transport públic fins al petit nucli del Boixar.

Des del refugi del Boixar, però, es pot coordinar la recollida a l'estació de tren d'Ulldecona - Alcanar - la Sènia i el trasllat fins al Boixar. Aquest servei té un cost de 30 €/persona i s'ha de sol·licitar a Rutes Pirineus abans de la realització de la ruta.

Per arribar a l'estació de tren d'Ulldecona - Alcanar - la Sènia ho podem fer des de Catalunya (Tortosa, Tarragona, Barcelona...) o des de la Comunitat Valenciana (Vinaròs, Castelló, València...). Pots consultar els horaris, els preus i trobar la combinació que més t'interessi a la web de Renfe: www.renfe.com.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).