Una espectacular travessa circular de 3 dies que ens descobreix els paisatges salvatges de l’Alta Garrotxa

Camins de Mala Petja (3 dies)
Ruta guiada.Camins de Mala Petja (3 dies)
Informació
Montagut i Oix, La Garrotxa, Girona
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa ens descobreix l'Espai Natural de l'Alta Garrotxa: el territori protegit més important del Prepirineu oriental per la seva extraordinària diversitat i singularitat. Durant la ruta ens endinsarem en valls precioses -abruptes i solitàries-, caminarem per entre espectaculars cingleres i altes parets de roca calcària, ens obrirem pas a través d'alzinars impenetrables, rouredes i fagedes, i coneixerem la gran diversitat florística i faunística d'aquesta zona. També visitarem l'important patrimoni cultural d'aquesta zona, poblada des de la Prehistòria: balmes i coves, ermites romàniques, castells medievals i masos abandonats. Una experiència extraordinària!

Les garrotxes són les terres aspres i de mala petja, i ho descobrirem amb aquesta proposta de 3 dies. L'itinerari transcorre íntegrament per l'espai protegit de l'Alta Garrotxa, però trepitjarem dues comarques: la Garrotxa i el Ripollès, recorrent l'extens municipi de Montagut i Oix i una part del terme de Camprodon. El punt d'inici i final de la travessa és a Sadernes i farem nit en dos pobles preciosos, Oix i Beget, allotjant-nos en dos establiments rurals fantàstics que ens permetran conèixer, encara millor, aquest territori màgic!

Recorregut

PRIMER DIA: Sadernes – Oix (Masia Can Pei)

Temps total d'activitat:: 9-10h

Distància:: 19 km

Desnivell:: +1.275m / -1.155m

SEGON DIA: Oix (Masia Can Pei) – Beget (Hostal El Forn)

Temps total d'activitat:: 8-9h

Distància:: 17 km

Desnivell:: +995m / -855m

TERCER DIA: Beget (Hostal El Forn) – Sadernes

Temps total d'activitat:: 10-11h

Distància:: 19,5 km

Desnivell:: +1.200m / -1.460m


L'itinerari es pot realitzar durant tot l'any a excepció de les èpoques de molta calor (juliol, agost) i després de fortes pluges (l'itinerari travessa diversos barrancs que degut a la crescuda dels rius poden estar impracticables).

Nota: l'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:3 dies / 2 nits.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivell.
Dificultat tècnica:Baixa. Tot i que la ruta transcorre per terreny de mitja muntanya.
Distància:56 km
Desnivell acumulat:3.500m
Època recomanable:Tardor, hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a l´oficina del Consorci de l´Alta Garrotxa a Sadernes.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya adequada a l´època de l´any (jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als allotjaments. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Opcional: taps per les orelles per les nits als allotjaments. Recomanable: bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia. Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen en els allotjaments.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència a l'espai natural protegit de l'Alta Garrotxa. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
• La singularitat de l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa i la seva orografia. • La flora i la fauna característica de l'Alta Garrotxa. • Les llegendes màgiques de l'Alta Garrotxa. • La història d'aquestes terres des de la Prehistòria, durant l'Edat Mitjana i fins l'actualitat. • L'important patrimoni cultural d'aquest indret.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Preu total (guiatge + refugis): 355 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural i els dos allotjaments en modalitat de Pensió Completa (pernoctació, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).
La pernoctació es realitzarà en habitació compartida en dos allotjament rurals plens d'encant. En cas d'interès en habitació privada, si us plau indiqueu-ho a l'hora de contactar-nos i us informarem de la disponibilitat i opcions.
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres als refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.) ni les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d'anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d'un dia (viatge combinat) i les condicions específiques d'anul·lació per covid-19.

Allotjaments propers
• Càmping MONTAGUT, Montagut. www.campingmontagut.com
• Allotjament Rural VALLMAJOR, Vallmajor. www.vallmajor.com
• Hostal ALTA GARROTXA, Tortellà. www.hotelaltagarrotxa.com
• Hotel Rural CAN SEROLA, Sales de Llierca. www.canserola.com
• Fonda CA LA PAULA, Castellfollit de la Roca. www.fondacalapaula.com
Punt de trobada

9:00h del matí a l´oficina del Consorci de l´Alta Garrotxa a Sadernes.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).