Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descobrim els magnífics boscos de pi negre d’Aransa i gaudim de grans vistes de la vall de la Cerdanya

Boscos nòrdics d’Aransa
Ruta guiada.Boscos nòrdics d’Aransa
Informació
Aransa, Cerdanya, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

L’excursió circular pels fantàstics boscos d’Aransa és ideal per iniciar-se a les raquetes de neu en un terreny nòrdic idíl·lic amb frondosos boscos de pi negre, arbres resistents i ben adaptats a l’altitud i al fred. Durant la ruta gaudirem de vistes panoràmiques fantàstiques de la Cerdanya i de la fotogènica cara nord de la serra del Cadí, que s’obriran davant nostre en diversos punts del recorregut. També descobrirem el refugi forestal de Prat Miró i, si la neu i les condicions del terreny ens ho permeten, visitarem un petit i curiós estany gelat amagat al mig del bosc.

Recorregut

Començarem la ruta a l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa, on hi ha el refugi del Fornell. Ràpidament ens endinsarem a l’agradable i frondós bosc de pi negre que ens acompanyarà durant bona part de la jornada. Dins del bosc descobrirem petjades i rastres d’animals i els pins, nerets i ginebrons donaran pas a diverses clarianes de gran bellesa i estampa nòrdica. A mesura que guanyem alçada, podrem gaudir de fantàstiques vistes panoràmiques de la vall de la Cerdanya i de la serra del Cadí, que apareixerà davant nostre amb les seves canals innivades. Un entretingut descens per la neu ens portarà fins al refugi de Prat Miró des d’on seguirem el recorregut circular visitant la petita bassa de Comabella, amb les seves aigües gelades, abans de tornar al punt d’inici.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:5:45h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):3:30h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de 4-5h sense problemes.
Dificultat tècnica:Baixa. Ruta d'iniciació a les raquetes de neu. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:8 km
Desnivell acumulat:420m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:10h del matí a l’aparcament de l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa. L’aparcament és força gran, el punt de trobada és al fons de tot de l’aparcament al costat de la barrera del camí d’accés a l’estació.
Hora i punt de finalització:15:45h de la tarda a l'estació d'esquí nòrdic d’Aransa.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d'abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.
Observacions:Si inclous el lloguer de les raquetes de neu i tens un número de peu més petit de 35 o més gran de 47, si us plau indica'ns-ho en el camp "Observacions" del formulari de formalització de la reserva. Si el teu pes és superior als 120 kg, si us plau indica'ns-ho també.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió.

· Tipus de neu i estat del mantell nival.

· Les petjades i els rastres dels animals a la neu.

· Els boscos de pi negre de la vall de la Cerdanya.

· L'estació d'esquí nòrdic d'Aransa.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Excursió guiada: 45 €/persona (IVA inclòs).
· Lloguer de raquetes de neu i bastons: 9 €/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu del guiatge no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, el lloguer de les raquetes de neu i pals, i les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat.

· El permís d’accés als terrenys de l’estació d’esquí nòrdic d'Aransa “forfait raquetes” (7 €/persona). Aquest import s'haurà d'abonar directament a la taquilla de l’estació amb la coordinació del/la guia de Rutes Pirineus.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

 • Refugi CAP DE REC, Lles de Cerdanya. (a 2,80 km)
 • Hotel MIRADOR**, Lles de Cerdanya. (a 5,37 km)
 • Hostal Restaurant FONDA DOMINGO, Lles de Cerdanya. (a 5,45 km)
 • CAL REI - Turisme i Casa Rural, Lles de Cerdanya. (a 5,49 km)
 • Alberg CAN RIBALS, Lles de Cerdanya. (a 7,33 km)
 • CAL CALSOT - Casa Rural, Montellà de Cadí. (a 9,32 km)
 • CERDANYA ECORESORT, Prullans. (a 9,77 km)
 • ELS TORRENTS - Hotel Rural i Restaurant, Bellver de Cerdanya. (a 10,0 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

10h del matí a l’aparcament de l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa. L’aparcament és força gran, el punt de trobada és al fons de tot de l’aparcament al costat de la barrera del camí d’accés a l’estació.

Per què amb Rutes Pirineus?
 • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
 • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
 • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
 • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
 • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!
3 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).