La transpirinenca Trail2Challenge: 850 km d'emoció

Article publicat el 15/11/2019 per Rutes Pirineus

Rutes Pirineus

L'aventura transpirinenca Trail2Challenge va acabar el diumenge 20 d'octubre a la petita població navarresa d'Isaba quan, després de sis dies de ruta, el grup de senderistes que havia sortit el dimarts 15 des de Saint Jean de Luz (País Basc) i l'equip de BTT, que havia sortit el mateix dia des de Cadaqués, van creuar els seus camins complint així amb el repte de trobar-se guiats pel nou dispositiu Trail2 de TwoNav.

Després de sis dies d'aventura i gairebé 150 km recorreguts pels senderistes i 700 km pels ciclistes, els integrants dels dos grups es van trobar davant de l'església de San Cipriano (Sant Cebrià) del preciós poble pirinenc d'Isaba, a Navarra.

El ciclista catal√† Melcior Mauri, guanyador de la Volta a Espanya l'any 1991, comentava despr√©s de l'experi√®ncia que "l'ambient amb la resta de companys m'ha perm√®s viure-la molt a gust i el que m√©s m'ha impactat √©s el canvi de paisatges i terreny a mesura que ens endins√†vem als Pirineus. Ha estat una cosa √ļnica i, a m√©s, la iniciativa ha col¬∑laborat amb l'ONG de reforestaci√≥ Save a Forest".

Per la seva banda, Anna Fonoyet, guia de Rutes Pirineus, definia la ruta com "molt gratificant, fins i tot els dies que arribàvem a l'allotjament de nit. L'afegit de saber que havíem de trobar-nos amb el grup ciclista ha aportat un plus d'emoció final que no havia experimentat mai. Una alegria enorme veure que tothom havia arribat bé".

El professional del bike-trial, Pol Tarrés, tot i no estar acostumat a distàncies tan llargues, de més de 100 km diaris, o precisament per això, manifestava eufòric que "trobar-se amb els senderistes ha estat un alliberament!" i afegia "valoro molt l'equip que s'ha creat i les vivències d'aquests dies després de tantes hores de sobre la bicicleta -i alguns punxades-, la sorpresa a Isaba ha valgut la pena".

Per la seva banda, Lola Garc√≠a, aranesa guanyadora de l'experi√®ncia Trail2Challenge en el concurs de xarxes socials que TwoNav va realitzar al setembre, considerava que "el repte per als senderistes ha estat impressionant, tant a nivell hum√† com tecnol√≤gic, per no parlar dels paisatges, li poso un 10. el Trail2 √©s molt f√†cil de manejar, molt intu√Įtiu i el SeeMe un sistema per tenir a la fam√≠lia molt tranquil¬∑la mentre hem estat d'expedici√≥".

El periodista franc√®s Julien Depagneux, tamb√© senderista, ho ha viscut com "una gran experi√®ncia als Pirineus amb un concepte diferent, partint de l'Atl√†ntic i sabent que en algun moment ens trobar√≠em amb l'equip de ciclistes despr√©s de sis dies de paisatges incre√Įbles i un gran esfor√ß f√≠sic. En el moment de veure'ns, tot i no con√®ixer-los personalment, el sentiment ha estat profund".

Resumen de las etapas ruta Trai2Challenge 2019:

Dia 15/10:
· Senderisme: Saint Jean de Luz - Sare (23 km)
· BTT: Cadaqués - Camprodon (112 km)

Dia 16/10:
· Senderisme: Sare - Bidarray (28 km)
· BTT: Camprodon - La Seu d'Urgell (116 km)

Dia 17/10:
· Senderisme Bidarray - Saint Jean Pied de Port (25 km)
· BTT: La Seu d'Urgell - Barruera (113 km)

Dia 18/10:
· Senderisme: Auritz Roncesvalles - Villanueva de Aezkoa (15 km)
· BTT: Barruera - Aínsa (97 km)

Dia 19/10:
· Senderisme: Villanueva de Aezkoa - Ochagavía (20 km)
¬∑ BTT: A√≠nsa - Sabi√Ī√°nigo (97 km)

Dia 20/10:
· Senderisme: Ochagavía - Isaba (19,5 km)
¬∑ BTT: Sabi√Ī√°nigo - Isaba (133 km)