La transpirinenca Trail2Challenge: 850 km d'emoció

Article publicat el 15/11/2019 per Rutes Pirineus

Rutes Pirineus

L'aventura transpirinenca Trail2Challenge va acabar el diumenge 20 d'octubre a la petita població navarresa d'Isaba quan, després de sis dies de ruta, el grup de senderistes que havia sortit el dimarts 15 des de Saint Jean de Luz (País Basc) i l'equip de BTT, que havia sortit el mateix dia des de Cadaqués, van creuar els seus camins complint així amb el repte de trobar-se guiats pel nou dispositiu Trail2 de TwoNav.

Després de sis dies d'aventura i gairebé 150 km recorreguts pels senderistes i 700 km pels ciclistes, els integrants dels dos grups es van trobar davant de l'església de San Cipriano (Sant Cebrià) del preciós poble pirinenc d'Isaba, a Navarra.

El ciclista català Melcior Mauri, guanyador de la Volta a Espanya l'any 1991, comentava després de l'experiència que "l'ambient amb la resta de companys m'ha permès viure-la molt a gust i el que més m'ha impactat és el canvi de paisatges i terreny a mesura que ens endinsàvem als Pirineus. Ha estat una cosa única i, a més, la iniciativa ha col·laborat amb l'ONG de reforestació Save a Forest".

Per la seva banda, Anna Fonoyet, guia de Rutes Pirineus, definia la ruta com "molt gratificant, fins i tot els dies que arribàvem a l'allotjament de nit. L'afegit de saber que havíem de trobar-nos amb el grup ciclista ha aportat un plus d'emoció final que no havia experimentat mai. Una alegria enorme veure que tothom havia arribat bé".

El professional del bike-trial, Pol Tarrés, tot i no estar acostumat a distàncies tan llargues, de més de 100 km diaris, o precisament per això, manifestava eufòric que "trobar-se amb els senderistes ha estat un alliberament!" i afegia "valoro molt l'equip que s'ha creat i les vivències d'aquests dies després de tantes hores de sobre la bicicleta -i alguns punxades-, la sorpresa a Isaba ha valgut la pena".

Per la seva banda, Lola García, aranesa guanyadora de l'experiència Trail2Challenge en el concurs de xarxes socials que TwoNav va realitzar al setembre, considerava que "el repte per als senderistes ha estat impressionant, tant a nivell humà com tecnològic, per no parlar dels paisatges, li poso un 10. el Trail2 és molt fàcil de manejar, molt intuïtiu i el SeeMe un sistema per tenir a la família molt tranquil·la mentre hem estat d'expedició".

El periodista francès Julien Depagneux, també senderista, ho ha viscut com "una gran experiència als Pirineus amb un concepte diferent, partint de l'Atlàntic i sabent que en algun moment ens trobaríem amb l'equip de ciclistes després de sis dies de paisatges increïbles i un gran esforç físic. En el moment de veure'ns, tot i no conèixer-los personalment, el sentiment ha estat profund".

Resumen de las etapas ruta Trai2Challenge 2019:

Dia 15/10:
· Senderisme: Saint Jean de Luz - Sare (23 km)
· BTT: Cadaqués - Camprodon (112 km)

Dia 16/10:
· Senderisme: Sare - Bidarray (28 km)
· BTT: Camprodon - La Seu d'Urgell (116 km)

Dia 17/10:
· Senderisme Bidarray - Saint Jean Pied de Port (25 km)
· BTT: La Seu d'Urgell - Barruera (113 km)

Dia 18/10:
· Senderisme: Auritz Roncesvalles - Villanueva de Aezkoa (15 km)
· BTT: Barruera - Aínsa (97 km)

Dia 19/10:
· Senderisme: Villanueva de Aezkoa - Ochagavía (20 km)
· BTT: Aínsa - Sabiñánigo (97 km)

Dia 20/10:
· Senderisme: Ochagavía - Isaba (19,5 km)
· BTT: Sabiñánigo - Isaba (133 km)