Com es fa un massatge de recuperació de cames i peus?

Article publicat el 31/08/2015 per Saltratos - Rutes Pirineus

Articles Tècnics

Els massatges de recuperació aplicats sobre els músculs de les cames i dels peus afavoreixen la desaparició de les sensacions desagradables provocades per la fatiga després d'haver-se realitzat una activitat a la muntanya. Els massatges estimulen el retorn venós i acceleren els processos de recuperació. A més a més, el massatge també influeix en l'estat psicològic de la persona, gràcies als beneficis intrínsecs al contacte corporal: reconfortant, calmant, plaent,...

El millor moment per fer aquest tipus de massatge és uns 30 minuts després de finalitzar l'activitat, quan l'organisme encara està calent. La durada ha de ser d'uns 15 minuts (o més temps si disposem d'ell). La velocitat de les maniobres ha de ser lenta per afavorir la relaxació: fem el massatge de manera uniforme, sense brusquedats i mantenint en tot moment el contacte corporal per augmentar l'efecte relaxant. Podem realitzar amassaments, friccions, pressions,... utilitzant els dits, les articulacions dels dits, els palmells de les mans,... De la mà del nostre patrocinador Saltratos -marca farmacèutica especialista en la cura dels peus des de l'any 1921- a continuació us donem algunes pautes més concretes:

Cames

Massatge de la cama: agafem la cama per sobre del turmell i l'aixequem; fem un massatge des del turmell fins al maluc per l'exterior de la cama. Després repetim la mateixa acció per la part interna de la cama.

Massatge de la part anterior del tou de la cama: fem un massatge amb les mans cap amunt i cap avall, recorrent tot el tou de la cama des del turmell fins al genoll i viceversa.

Massatge de la cuixa: recolzem les mans sobre els genolls i pugem fins als malucs mantenint una pressió sostinguda. Tornem després cap als genolls girant lleugerament les mans cap a l'exterior.

És altament recomanable utilitzar algun tipus d'oli o gel per facilitar el procés del massatge. Saltratos disposa de productes especialment elaborats per això. Aquí teniu una bona recomanació:

• Gel Fred Cames. Veure producte

Peus

Estirament dels dits dels peus: estirem amb força cada un dels dits dels peus, subjectant-los entre els dits índex i polze de la mà.

Mobilització dels dits dels peus: treballem sobre els dits dels peus empenyent-los endavant i endarrere, i després en sentit rotatori.

Massatge de les plantes: fem un massatge amb els polzes, pressionant suaument per entre els ossos dels peus.

En aquest cas us recomanem el següent producte, especialment dissenyat per al massatge de peus:

• Gel Refrescant per a peus. Veure producte

Una altra bona mesura per facilitar la recuperació de les nostres cames després d'una activitat a la muntanya són els estiraments de recuperació, que ens ajudaran a descarregar la tensió dels músculs. L'aplicació de fred a músculs i articulacions també ens ajudarà a recuperar-nos de l'esforç, el fred és un antiinflamatori natural i impedirà que els músculs o zones més sol·licitades durant l'excursió pateixin una inflamació excessiva.

Dedica uns minuts a les teves cames i als teus peus després de l'activitat, segur que ho agrairàs!