Regala un llibre de muntanya per Sant Jordi

23 d'abril, Dia Internacional del Llibre

Article publicat el 16/04/2012 per Xavi Armengol

Llibres

Milers de persones celebraran el proper 23 d'abril, el dia de Sant Jordi. Una festivitat que no es celebra només a Catalunya, sinó que són molts els punts d'Europa i del món on es celebra. Aquest dia, es commemora també el Dia Internacional del Llibre amb l'objectiu de fomentar la lectura, la indústria editorial i la protecció de la propietat intel·lectual per mitjà del dret d'autor. L'UNESCO va començar a promulgar aquest dia a partir de l'any 1995.

Escriptors com Cervantes i William Shakespeare van morir aquest dia, encara que realment aquest últim va morir el 22 i va ser enterrat el 23 . Aquest va ser un argument de pes perquè fos triat aquest dia com a dia del Llibre i del Dret d'Autor.

A Catalunya, el dia de Sant Jordi és una festivitat celebrada a tots els pobles i racons. Hi ha la tradició d'intercanviar roses i llibres entre parelles i persones estimades. És també una bona jornada per gaudir amb els nens per a que entenguin la importància de la lectura. Així doncs, un bon moment per iniciar als més petits de la família a llegir.

A nosaltres que ens agrada la muntanya, que millor que regalar un llibre d'aventures, autobiografia, narrativa, manual o guia... Us deixem a continuació, una llista de llibres destacats de muntanya que podeu regalar:

- FREE SOLO, escalar sin seguros y sin límites – Alexander Huber (Desnivel)
- MONTAÑAS DE UNA VIDA – Walter Bonnatti (Desnivel)
- HUIDA AL TÍBET - Endika Urtaran (Desnivel)
- LOS CATORCE DE IÑAKI - Jorge Nagore (Saga)
- ATRAPADOS EN EL HIELO - Caroline Alexander (geoPlaneta)
- MANUAL DE GUIADO DE CIEGOS EN MONTAÑA - Bueno Sequera, Francisco Javier (Ibersaf)
- CIMAS ÉPICAS EIGER - K2 - EVEREST - MCKINLEY – MATTERHORN – John Cleare (Lectio)