Festivals de Senderisme dels Pirineus 2018

Article publicat el 23/05/2018 per Rutes Pirineus

Festivals

Endinsar-nos en la muntanya seguint el ritme pausat de les nostres passes. Això és el que ofereixen els Festivals de Senderisme dels Pirineus, que enguany arriben a la 3a edició. L'oferta creix amb vuit festivals que se celebren aquesta primavera-estiu i que estan distribuïts per diverses valls de l'Alt Pirineu i Aran

Us animem a compartir imatges i vivències a través de l'etiqueta #FestivalsSenderisme2018.

Festival de Senderisme del Vall de Siarb

Aquest festival, organitzat per l'Ajuntament de Soriguera, inclou una visita teatralitzada al despoblat de Santa Creu, un recinte fortificat medieval situat a 1.700m d'alçada. També es farà una gimcana amb rucs i una sessió d'astronomia als búnquers de Vilamur. El festival coincideix amb la caminada popular Marxa Vall de Siarb.

Cerdanya HappyWalking

Entre l'oferta d'aquest festival, organitzat pel Patronat Comarcal de Turisme de la Cerdanya, destaquen una excursió nocturna per conèixer la fauna d'alta muntanya que acabarà amb un espectacle de dansa contemporània enmig del bosc, i una iniciació a la marxa nòrdica per Llívia amb un concert final de música tradicional. També una ruta a l'estany de Setut i una altra al laberint de Rocaviva.

Festival de Muntanya Àreu-Pica d'Estats

Aquest festival, el més local dels que s'organitzen, és una iniciativa de l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Àreu. Una de les rutes guiades permet conèixer el ric patrimoni cultural d'Àreu: una antiga vila closa, una serradora i l'únic molí fariner en funcionament a Catalunya. Aquest festival se celebra en el marc de la Milla Vertical.

Alinyà, muntanya de camins

La muntanya d'Alinyà és l'escenari d'aquest festival, organitzat per la Fundació Catalunya - La Pedrera. L'oferta de rutes inclou una de les activitats estrella: l'observació amb telescopis de voltors mentre s'alimenten. També s'ofereixen dues ascensions guiades, una al tossal de l'Àliga i una altra a la majestuosa roca de la Pena.

Vall de Boí Trek

L'oferta d'activitats del festival, organitzat pel Patronat de Turisme de la Vall de Boí inclou una visita nocturna a Sant Climent de Taüll, un taller per tastar el fruits rois, una ruta fins a l'estany Negre i un itinerari seguint la baixada de falles del Faro de Taüll. El festival s'emmarca dins el Buff Mountain Festival Vall de Boí.

Val d'Aran Walking Festival

Enguany la Val d'Aran, a través de l'empresa de turisme actiu Camins, organitza per primer cop un festival i ho fa amb una oferta de 6 dies d'excursions i activitats programades, i la possibilitat de contractar tres paquets amb allotjament. Les rutes guiades visitaran llocs emblemàtics com els estanys de Colomers, el cim Montcorbisun, els pobles del Baish Aran o l'Artiga de Lin,...

Festival de Senderisme Vall Fosca - Pirineus

La via verda del Carrilet, la mina Eureka i els antics camins de ferradura de la vall seran alguns escenaris d'aquest festival organitzat per l'Ajuntament de la Torre de Capdella. També hi haurà un sopar amb productes locals sota les estrelles i un concert de música antiga a l'estany Gento. El dissabte del festival coincideix amb la Vertical Cabanera, al mític Montsent de Pallars (2.883 m).

Festival de Senderisme Valls de Cardós

Enguany aquest territori, per mitjà de l'Associació Cultural, Cívica i Esportiva de les Valls de Cardós, organitza per primera vegada un festival de senderisme. Les propostes inclouen rutes guiades a les bordes de Noarre, al pla de Boavi i al Puitabaca. També es visitaran les "xemeneies de les bruixes" per rememorar històries insòlites.