Festival de senderisme de la Muntanya d'Alinyà, una experiència màgica!

Article publicat el 27/06/2017 per Rutes Pirineus

Festivals

Si no has estat mai a Alinyà, el festival de senderisme és una ocasió genial per fer-ho i enamorar-te d'aquesta vall envoltada de muntanyes i camins. Si ja hi has vingut alguna vegada, torna, que segur que hi descobriràs racons i paisatges d'una bellesa autèntica. Ja ho saps, aquests dies vine a caminar a la Muntanya d'Alinyà!

Enguany, el festival se celebrarà del 7 al 9 de juliol i les activitats que us oferim són les següents:

La roca de la Pena

El primer dia del festival, divendres, inaugurem una nova excursió a la vall d'Alinyà. No és una ruta qualsevol, sinó que és l'ascensió i retorn circular a una de les muntanyes més emblemàtiques del Prepirineu català: la roca de la Pena. Amb els seus 1804m d'altitud, el cim d'aquesta roca immensa és una talaia magnífica de la vall d'Alinyà! L'excursió comença al poble d'Alinyà a les 8h del matí i és una ascensió exigent i recomanada per a gent avesada a caminar per la muntanya. Però la vocació d'aquesta excursió és totalment popular, sense cap aspiració competitiva. En arribar novament a Alinyà, s'obsequiarà els participants amb un refrigeri.

El preu de la inscripció a aquesta excursió i al dinar posterior és de 10 euros.

Voltors i 3 bons llibres

El segon dia, dissabte, té tres convidats especials: els voltors, els llibres i els productes de proximitat. Per un costat, a les 10h del matí es farà l'activitat més coneguda de la Muntanya d'Alinyà: Menjant amb voltors. Es tracta d'una caminada amb parades i explicacions des del centre de visitants i agrobotiga la Rectoria, fins al mirador dels Voltors, des d'on s'observa com aquestes magnífiques aus ens sobrevolen i baixen a alimentar-se a un canyet situat a uns 300 m de distància.

En el marc del festival, l'activitat s'ofereix a un preu especial de 10 euros els adults i 5 euros els nens d'entre 6 i 12 anys.

La tarda la dediquem a la presentació de 3 llibres molt especials: en Fran Trabalon presentarà la Guia de rapinyaires de Catalunya, l'Eduard Jornet presentarà la Gran volta a la Cerdanya i en Jordi Tutusaus presentarà La recuperació de camins tradicionals. I entremig de tant de paper, farem una parada per tastar i descobrir els excel·lents productes de proximitat que es poden trobar a la Rectoria.

La participació a les presentacions de llibres i al tastet gastronòmic és de franc.

L'Aiguaneix

Diumenge és el darrer dia del festival i l'acabem com l'hem començat, és a dir amb una inauguració. Però en aquesta ocasió d'un camí apte per a tots els públics i que també té molta significació en el context de la vall d'Alinyà: el circuit autoguiat de l'Aiguaneix. Amb aquest bonic nom es coneix la font d'aigua que abasteix els nuclis de Llobera i d'Alinyà. Compta amb un camí senyalitzat des de fa temps, però amb motiu del festival s'hi ha obert un retorn circular i s'ha equipat amb cartells interpretatius per descobrir els seus principals valors naturals. A les 10h del matí sortirem des de la plaça del Ball Pla d'Alinyà, enfilarem cap a Llobera i d'allà cap a la font que dóna nom al camí.

La inscripció a aquesta caminada és de franc.

Cal saber que...

- Totes les activitats seran conduïdes pels tècnics de la Muntanya d'Alinyà, i cal inscripció prèvia per a totes elles: 608 055 666 o info@alinyamuntanya.cat.

- En el moment de fer la inscripció, avisa que has llegit la informació a Rutes Pirineus.

- Preus i mètodes de pagament:

· Ascensió a la roca de la Pena + dinar: 10 euros. Ingrés al compte ES21 0182 2811 3202 0805 8487, amb el concepte "Pena" i el vostre nom.

· Menjant amb voltors especial Festival: 10 euros adults, 5 euros nens. Pagament a la Rectoria uns minuts abans de començar (aviseu que heu llegit la informació a Rutes Pirineus).

· Ascensió a la roca de la Pena + dinar + Menjant amb voltors especial Festival: 20 euros. Ingrés al compte ES21 0182 2811 3202 0805 8487, amb el concepte "Combinada" i el vostre nom.

· Les inscripcions seran vàlides quan es rebi còpia dels comprovants dels ingressos a info@alinyamuntanya.cat.

- Dissabte i diumenge podeu dinar al mateix poble d'Alinyà. Demaneu-ne informació al 608 055 666 o a info@alinyamuntanya.cat (avisa que has llegit la informació a Rutes Pirineus).

- Addicionalment, la Muntanya d'Alinyà ofereix un 50% de descompte per aquells lectors de Rutes Pirineus que vulguin comprar el mapa-guia Muntanya d'Alinyà de l'editorial Alpina durant els dies del festival (només cal que t'identifiquis com a lector de Rutes Pirineus).