Descobrint el Berguedà: un cap de setmana escapant-nos de la gran ciutat!

Article publicat el 24/02/2015 per Helena i Jaume

Societat

Molts barcelonins, quan parlem de passar un cap de setmana fent senderisme i esports d'aventura, no sé perquè, sempre busquem anar lluny, ben lluny de la nostra ciutat. Sovint ens oblidem que podem trobar tot el que volem més a prop del que ens pensem...

?

La Diputació de Barcelona ens ha convidat a descobrir el Berguedà en una apassionant blogtrip on hem descobert que, com diu el seu eslògan, Barcelona és molt més! I és que al Berguedà podem fer-hi visites culturals amb la família o els amics, senderisme de tots els nivells i, fins i tot, practicar-hi esports d'aventura! Us ho expliquem a continuació:

Si voleu descansar rodejats de natura i muntanyes, i voleu fugir del trànsit de la ciutat i dels hotels amb poc caliu, els càmpings del Berguedà són una gran opció. Aquí us en proposem un parell:

· Càmping l'Espelt: a prop de Guardiola de Berguedà, a la Pobla de Lillet, és ideal si volem estar envoltats de natura sense necessitat d'haver de pagar el túnel del Cadí.

· Càmping Cadí Vacances: situat enmig d'un paisatge immillorable, als peus del Pedraforca, a 1.400m per sobre del nivell del mar, és una base ideal per fer excursions pel massís del Pedraforca i la serra del Cadí.

Si volem quedar-nos amb el bon gust del Berguedà, aquí us indiquem un parell d'establiments amb personalitat:

· Recó de l'Avi: un lloc recòndit, a Guardiola de Berguedà. No només el seu menjar casolà és per llepar-se'n els dits, sinó que, si ets culer, podràs xerrar amb l'emblemàtic Avi del Barça!

· Hostal Pedraforca: un gran mirador que ens permet dinar o sopar amb la companyia de la muntanya més emblemàtica del Berguedà: el Pedraforca!

Anem ara amb les activitats! Al Berguedà descobrim que la muntanya ens ofereix infinites possibilitats, tant diürnes com nocturnes! Aquí us en proposem unes quantes:

· Via ferrada de Vallcebre: a l'Espai Actiu Vallcebre, instal·lació municipal gestionada pel Cercle Aventura. Hi podem trobar: tres vies ferrades de dificultat diversa (la Canalassa, l'Empalomar i Cal Curt), descens de barrancs al Torrent del Forat Negre, vies d'escalada, el Camí aeri equipat de l'Àrtic, i diversos itineraris per aquesta zona que connecten totes les instal·lacions entre elles. Per poder fer ús de les instal·lacions i, per assegurar-ne el seu manteniment, cal pagar un forfait de 5e, que també inclou l'assegurança. I pels federats, el preu es redueix a 2e. Més informació: Espai Actiu Vallcebre.

· Senderisme: el Berguedà ens permet realitzar tot tipus de rutes de senderisme de diferents nivells de dificultat i duració: massís del Pedraforca, Parc Natural del Cadí-Moixeró, serra d'Ensija,... les possibilitat són infinites! Volem remarcar, però, una ruta per etapes que ens ha cridat l'atenció: el Camí de Picasso. El Camí Picasso sorgeix de seguir els passos que Pablo Picasso i Fernande Olivier van fer des de Guardiola de Berguedà fins a Bellver de Cerdanya l'any 1906. Aquesta ruta, que es recomana fer en 4 etapes, ens ofereix unes vistes magnífiques durant els seus 58,5 km de recorregut. Durant la ruta passem per Gósol, on podem visitar el Centre Picasso, espai on hi trobem litografies de les obres que Picasso va pintar a Gósol i també fotografies antigues de l'època. Més informació: Camí de Picasso.

· Visites culturals: no tot és muntanya al Berguedà, també podem visitar el museu de la colònia Vidal a Puig-reig, que ens ensenya com era la vida en una colònia tèxtil de principis del segle XX. Més informació: Museu Colònia Vidal. Una altra visita que volem destacar és la Mina de Petroli de Riutort. En aquest cas visitem les restes d'una antiga explotació d'on s'extreia petroli i que està situada en un indret aïllat. Visitem unes galeries, que recorden les coves naturals, on les pedres de les parets gotegen or negre. Sens dubte, aquesta és una de les visites més sorprenents de la comarca. Més informació: Mina de Petroli.

Aquesta és només una petita pinzellada de totes les possibilitats que ens ofereix el Berguedà. Us animem a descobrir aquesta comarca, segur que us encantarà! I ja veureu que sí..., que Barcelona és molt més!

Consulta les rutes de senderisme i alta muntanya del Berguedà de Rutes Pirineus: rutes de senderisme i alta muntanya al Berguedà.

També trobaràs més informació de la comarca a la pàgina oficial de Turisme del Berguedà i a la pàgina de la Diputació Barcelona és molt més!.