Half - Challenge Barcelona-Maresme

Entrevista a Dani, un amic de Rutas Pirineos que hi va participar a la Mitja Ironman del Maresme

Article publicat el 07/06/2012 per Xavi Armengol

Triatlons

El passat 27 de maig es va celebrar a Calella, la Mitja Ironman del Maresme. Es tracta d'una de les proves de triatló més dures del món, on els participants han de nedar 1.900m, anar en bici 90km i córrer 21km.

El nostre amic Dani Baloo, va estar entre els participants. Hem parlat amb ell i ens ha explicat una mica més a fons en què consisteix aquest tipus de prova i la seva experiència.

Dani, primer de tot, moltes felicitats per haver acabat aquesta prova tan exigent i donar-nos la teva opinió. Sabem que no ha estat fàcil. Explica'ns una mica sobre cadascuna de les tres proves que formen aquesta disciplina.

Quins van ser els teus temps. Van ser els esperats? Estàs content?

1.9km Swim = 54:19 + T1 = 4:09 + 90Km Bike = 2:39:11 + T2 = 4:47 + 21Km Run = 1:51:15 ... Total Time = 5:33:41 L'objectiu era aconseguir acabar el recorregut i sobretot gaudir i tenir bones sensacions, el segon objectiu era acabar entre les 5hrs 30 i les 5hrs 45 min. Això vol dir que sincerament estem molt contents d'haver-ho aconseguit acabar i a més, fer-ho dins del que s'havia planificat.

Sabem l'important que és per a tu l'esport. Tota la teva vida has realitzat algun esport. Quin esport vas començar practicant?

Esport com a tal vaig començar fent surf perquè al meu poble no hi ha res més que fer, quan la platja medeix 3Km de llarg per 1 km d'ample, després vaig començar amb la BTT i després vaig començar a fer Judo. El que millor se m'ha donat sempre ha estat el Judo, les raons són òbvies (els que em coneixen sabran al que em refereixo), he pogut competir a nivell nacional i internacional i la veritat no m'ha anat gens malament encara que sempre m'ha encantat la bicicleta però per la meva morfologia (per no dir panxa) no s'em va donar mai bé del tot. El ciclisme ho he practicat perquè és una tradició de família, el meu pare, oncles, germà, tots són ciclistes i encara que sóc l'únic que sembla un ós físicament, això no m'ha detingut per intentar competir.

Com vas començar a aficionar-te amb el món de les triatlons?

En el món del triatló porto molt poc, es pot considerar que bàsicament sóc un principiant, és el meu tercer any i cada vegada la veritat estic més "viciat". És un esport una mica similar al judo en un aspecte, que és com un estil de vida, necessites molta preparació física però també mental. Necessites ser metòdic, disciplinat, honest amb tu mateix, tenir auto confiança, autocontrol, et dóna moltíssimes coses i a mesura que el vaig coneixent més, més m'agrada.

Com és l'entrenament d'un esportista com tu?

No sé si m'atreviria a dir que sóc un esportista, perquè si em veus pel carrer mai pensaries que faig esport, si esportista significa fer una activitat física amb regularitat i amb passió i condicionar el teu estil de vida per cada dia ser millor en el que fas, doncs llavors puc dir que sóc un esportista.

Els entrenaments hi ha vegades que són divertits, de vegades que són avorridíssims i altres vegades que són simplement molt durs, depèn de l'estat d'ànim, del ritme de vida que portes, de la càrrega laboral, emocional, etc., són molts els factors que influeixen en això.

Al marge d'això, l'entrenament es resumeix bàsicament en sessions, depenent del calendari de competicions, però es podria dir que tinc 3 sessions de piscina o mar a la setmana, 4 sessions de bici que es fan sèries, sortides curtes de 80Km o tirades llargues de 140km els caps de setmana amb transicions (córrer després de la bici). Les sessions de running són mínim unes 4 sessions per setmana, de vegades són sèries de 1.000 o canvis de ritme o tirades llargues depenent del calendari. Resumint es pot dir que entreno una mitjana d'entre 15 i 18h a la setmana.

Com que porto una vida de casat i treballo a jornada completa, he de portar els meus entrenaments en hores molt primerenques o bé dues hores al migdia o a la nit. Sóc més de matins i mitges jornades, perquè a la nit m'agrada passar temps amb la meva família o gaudir de la tarda.

I amb relació a l'alimentació?

Com diu el meu pare, tu menja i que el cos ja agafarà la forma que ell desitgi. Això per mi és el més complicat, perquè quan portes un nombre d'hores d'entrenament, la veritat que el cos comença a demanar-te nutrients de qualitat i notes molt el cansament o l'energia. Has de portar una dieta variada i rica en tot tipus d'aliments, el millor és que t'aconselli un professional i simplement seguir les pautes que et donin perquè cada persona és diferent. No només és cuidar el teu pes, ni de bon tros, és aportar el que el teu cos necessita.

Quin és el teu proper repte?

Aquest cap de setmana tenim la Transcatalunya, una cursa de BTT de 199Km per muntanya, aproximadament un desnivell de 4.500m positius i 5.600m negatius. El següent repte en triatló per a aquest any, són un parell de triatlons olímpics per mantenir el ritme i un altre mig ironman a Berga al setembre.

Quin consell els donaries a totes les persones que estan començant en aquest món?

L'únic consell que els puc dir, amb el poc temps que porto practicant-t'ho, és que cadascú ho faci a la seva manera, i que gaudeixin al màxim, que aprenguin a fer-ho a poc a poc i que pensin sempre a llarg termini, que la meta no és fer un triatló, un ironman o la modalitat que triïn sinó que la meta sigui conèixer l'essència d'aquest bonic esport i tot el que t'aporta en tots els sentits.

Per acabar, vols afegir alguna cosa?

Salut i quilòmetres!

Moltes gràcies per dedicar aquests minuts en respondre i molta sort!!