Anem de ruta, quin és el calçat més adequat?

Article publicat el 08/08/2017 per Rutes Pirineus

Activitats de muntanya

Avui volem presentar-vos una nova col·laboració que des Rutes Pirineus hem iniciat amb MERRELL, fabricant i especialista mundial en calçat outdoor. És impossible concebre les activitats i pràctiques actuals d'alta i mitja muntanya sense les successives aportacions tecnològiques de MERRELL durant les últimes dècades. De la seva mà, a continuació us presentem diverses recomanacions per a l'elecció del calçat més adequat per a les vostres rutes de muntanya.

Alta muntanya i travesses

Per a les rutes d'alta muntanya, és important portar un calçat dur i resistent, que ens protegeixi el peu i el turmell, però que alhora sigui còmode i confortable. El calçat ha de protegir-nos de les exigències dels terrenys irregulars i salvatges durant un llarg període de temps, tenint en compte, a més a més, el pes addicional de la motxilla.

Per a aquest tipus de rutes, Merrell ens proposa un dels seus productes estrella, les botes Phaserbound, amb sola Vibram i aplicació de l'última tecnologia per dotar-les d'impermeabilitat, transpirabilitat, rigidesa i comoditat. Un altre dels punts que diferencia les Phaserbound és la seva lleugeresa, gràcies a la mitja sola interior fabricada amb un compost d'EVA.

Calçat de senderisme

Quan avancem per camins i senders definits, molts excursionistes prefereixen utilitzar un calçat menys robust, de canya baixa, optimitzant al màxim l'equilibri entre protecció, tracció, lleugeresa i confort, fins i tot si carreguem una motxilla no excessivament pesada.

En aquest context, un dels models més valorats des de sempre pels senderistes és el MOAB II de Merrell, ideal per a rutes per terrenys sense dificultat tècnica. Sola Vibram amb compost MegaGrip, tacs de 5 mm, Merrell AirCushion al taló i una versió disponible amb membrana de Gore-Tex impermeable.

Entre el senderisme i el trailrunning

Per aquells que viuen la muntanya de forma impulsiva i es plantegen les sortides a pas lleuger, amb poc més que el seu propi pes, el calçat més adequat són les botes anomenades d'Speed Hiking. Proximitat a terra, sense renunciar a protecció, lleugeresa i molt bona transpirabilitat.

Un excel·lent exemple d'aquesta nova tendència són les Capra Venture de Merrell, un dels models més innovadors del mercat. Tacs de 3,5 mm, tecnologia Unifly a la part davantera, Merrel AirCushion per protegir-nos dels impactes i sola Vibram amb compost MegaGrip.